Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečí číhá v amazonském pralese, stejně jako v ulicích velkoměsta. Nikdy neříkej nikdy – není jen známé přísloví a parodie na špionážní příběhy s Jamesem Bondem. Hodí se přesvědčivě i na situaci, v níž se ocitl hrdina tohoto dobrodružně komediálního příběhu. Michael Cromwell je poměrně úspěšný newyorský obchodník. Nebo spíše byl do doby, nežli odjel za svou ženou doprostřed amazonského pralesa vyřídit rozvodové formality. Patricie mu utekla rok po svatbě a je pravda, že on si toho vlastně ani příliš nevšiml. Práce mu zabírá maximum jeho volného času a je zvláštní, že si Michael dokázal najít novou partnerku, atraktivní a poněkud chladnou Charlottu. Dokonce to došlo tak daleko, že se hodlá znovu oženit. Právě proto se vydal za Patricií, aby uzavřel tu „epizodu z mládí“. Michael, který do pralesa dorazí obtěžkán laptopem a obchodními starostmi, najednou objevuje úplně jiný svět. Vesnici, v níž se dodržuje dané slovo a kde je život podivuhodně přímočarý. K svému úžasu zjišťuje, že je otcem třináctiletého syna Mimi-Siku. A protože Michael slíbí objevené ratolesti výlet do New Yorku, mají dost času na to, aby se vzájemně poznali a pořádně si užili… Film, který režisér John Pasquin natočil v roce 1997, je remakem francouzského snímku Louise Beckera Malý Indián ve městě. Uvidíme ho v hlavních rolích s Timem Allenem (Santa Claus), Samem Huntingtonem, JoBeth Williamsovou (Velké rozčarování, Květ pouště) a Lolitou Davidovichovou (Kainova výchova, Uvnitř kruhu). (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Dobré to bylo, asi dvě scény mě rozesmály do břichobola, ale pamatuju si už jen na tu jednu - jak se dostat do pokoje Ukumy ála být super rodičovským příkladem pro své děti. Rozběsněný otec Martin Short, aniž tušil smysl otázky "Dal jí hrnec?" odpověděl: "Nedal jí žádný hrnec" a jel dál ve svém monologošílenství a použití jiných metod jak (ne)prorazit dveře, kdy právě podobné dialogy+příslušná akce přidávají vtipu na hodnotě. Prostě scény přede mnou tma, za mnou tma bez ohledu na to, jak to působí na všecky kolem, mě baví o něco víc než ty obyčejné či jinak nuceně vtipné často až k trapnosti. I když nejsem milovnice pavouků ani jiné havěti, občas by se taková cvičená tarantule hodila a (ne)omylná foukačka pochopitelně dvakrát tak.;-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já se divím? Tohle že je remake? Tak to teda pchá, ale nebudu na to brát ohled, vždyť to nemá cenu se handrkovat a přemýšlet nad tím, proč Amíci natočili remake komedie. Prostě a jednoduše popíšu jak jsem se bavil a že jsem se bavil dosti. Tim Allen, Martin Short. To jsou, nebo spíše byli v Americe tenkrát ikony bavičství a fakt je, že filmu hodně pomohli. Z džungle do džungle je totiž příjemná komedie, na kterou se s chutí podívám znovu a rád. I když vím, že existuje podobný film, ale na ten nebudu brát ohled. --- Mitsubishi? - Mimisiku ! ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

No, něco méně ohraného by neškodilo. Když si nějaký zaneprázdněný makléř z New Yorku přijede do amazónské džungle, odtamtud si přiveze svéhlavého ale přirozeného synka, který pak ve městě tropí neuvěřitelnou neplechu, čímž jen tak mimochodem zbaví tatínka většiny starostí, včetně protivné, egoistické snoubenky a přiblblého ruského mafiána, aby se pak všichni šťasně usadili v krásném deštném pralese, připadáme si už, jako kdybychom právě zhlédli nejběžnější a nejtypičtější příběh našich dní. Nemyslíte, že se to začíná trochu přejídat? Ale co, do 13 let docela stravitelná potrava. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Američani už by možná mohli přestat kopírovat francouzský komedie. V tomto případě navíc i originál stál za hovno, takže jak asi může dopadnout kopie... No kopie má oproti originálu aspoň výhodu v trochu lepšim hereckym obsazení a tim pádem oběma filmům dávám stený hodnocení - 2 hvězdičky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nesnáším doslovné remakey, navíc když je původní film jen o tři roky starší... Holt americká specialita, za kterou bych nechal lámat prsty cihlou. Navíc je zde většina vtipů o třídu slabších než u originálu. To samé by se mohlo říct i o představitelích hlavních rolí a ani všichni kutilové světa to nezlepší. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Na babúna, ugume a jak se jmenoval sakra ten pavouk.... jo májtika už asi nezapomenu, film který mě rozesmál, pobavil, vtáhl do děje a očaroval (( :: ()

juta 

všechny recenze uživatele

Ono se to zdá jako tuctová komedie, ale přeci jen má v sobě něco víc. Film mě přesvědčil, že bych neměl dát na pamatováka z dřívějška a raději se podívat na film znova a teprve poté ho hodnotit. Příjemná rodinná komedie, ale to překřikování na burze pořád nechápu. Což není chyba filmu! :D ()

kingik 

všechny recenze uživatele

I když úplně opomenu existenci původního filmu Malý indián ve městě, stejně mně vyjde jen triviální zhovadilost, která má ke všemu i smůlu na herecké obsazení. Tim Allen je pro mě absolutně nezábavný herec, prostě komediálně je nesympatický. Zbytek obsazení podléhá trapnému scénáři. Když už ani potrhlík Martin Short z něj nevykřeše nic vtipného, tak to už je ryzí tragédie. John Pasquin byl mimořádně katastrofální režisér, který měl přestat režírovat hned po prvním filmu. Tolik komediálních pokusů měl, takovou dobu otravoval na režijní sesli. Celý film je druhořadě zrežírovaná exkurze do říše těch nejžalostnějších scének, v nichž se klučina potýká s kulturou, kterou dosud neznal. A dospělí herci mu mají přihrávat. Nulový komediální tah, naprosto nesmyslně natahovaná stopáž, děj by vystačil tak na půl hodiny, občas je až k nevíře, co tvůrcům přijde komediální, tak cpou k sobě i nehodící se atributy. Odpočinkový film to je, jenže se po něm solidně hloupne. Vlna těchto debilně komediálních filmů je naštěstí pryč. Většina z herců už je právem zapomenuta. Body uzmula fauna. 2/10 ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tomu říkám pohodička, prostě Kutil Tim to s piškotama evidentně umí a několikrát jsem se vážná zasmál! A i mezi těmi piškoty byla ta jiskřička znát. Ale ten pavouk byl luxusní! 70% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tento rodinný film má za cíl pobavit jak děti, tak i jejich doprovod v kině rodiče. Je to monotónně stupidní. Plusem jsou krásné záběry přírody. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Velice průměrný film s "poctivou" dávkou klišé zachraňuje milosrdné obsazení. Tim Allen a Martin Short si totiž káply do noty, což je taky jeden z mála pozitiv celého filmu. Přenesení Francouzského prostředí a mentality končí nejednou katastrofou, byť zde to není tak tragické. Z filmu si zapamatujete dva vtipy ze začátku a dětinský závěr. Na nudný večer to stačí... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Kde být všechna zvířata?" "Tam nahoře, v kancelářích..." Zajímavě obsazené, mile zábavné. Ogdens fakt pobavil, Sobieski je rozkošná."U Diora hořelo." ()

Reklama

Reklama