Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

emo 

všechny recenze uživatele

Milá vianočná oddychovka, ktorá je však na komédiu v druhej polovici až príliš vážna. Keďže sa všal točí ukrutne málo filmov s tématikou vianoc, stal sa pre mňa tento film chtiac-nechtiac klasikou... ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Dvě zajímavosti...za prvé, je možné spatřit elfy (skřítky) i v lidském světě, kterak dohlížejí na Scotta a Charlieho...jeden kluk ve třídě má špičaté uši a vůbec se nesměje, když Charlie oznámí, že jeho otec je Santa. A pak je možné spatřit jednu dívčinu, která prochází za lavičkou, na níž Scott naslouchá dětským přáním. Za druhé...v zavěrečných titulcích je možné slyšet dvě různé písničky podle kopie filmu...buď Christmas will return  nebo Jingle Bells od Yello...ta druhá verze byla určena pro Británii, ale odvysílána i u nás. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých vianočných filmov čo nie sú ničím originálne. Námet je už milión krát videný a príbeh neprekvapí fakt že ničím. Tim Allen bol ale celkom fajn, čomu som najprv neveril, a nevadilo mi ani pohrávanie sa s rodinnou drámou miesto stopercentného zamerania na komédiu. Čo mi ale vadilo dosť bolo až moc veľké spomalenie v strede filmu. Od prvého návratu zo Severného pólu sa všetko strašne vlečie a okrem toho že hlavnej postave rastú fúzy a priberá sa neudeje nič zaujímavé. Prešľapuje sa na mieste a že som sa nudil je možno ešte slabé slovo. Záver sa ale celkom podaril a navodil vianočnú pohodu akú chcete. Suma sumárum, Santa Clause nie je nič extra. Je pomalý, málo zábavný a neprináša nič osviežujúce. Funguje ale ako príjemná oddychovka pre celú rodinu a nič nepokazíte keď si ho pozriete. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco mnohem horšího, nikoliv pohodový, velice příjemný vánoční film. Neoplývá hloubkou, ani dechberoucími nápady, ale když člověk na chvíli potlačí své cynické já a opět nechá fantazii plynout, nezklame se. Musím pochválit hlavně masky a efekty (plně animatroničtí sobi zblízka a zdálky CGI - efektivní!). 75% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Speciální efekty jsou prožrané časem, ale nápad i realizace jsou stále dobré a platné, snímek dokáže potěšit. ()

Endyis 

všechny recenze uživatele

klidná vánoční limonáda - nic víc nic míň, to by bylo 2* plus přidávám jednu za vizualní stránku. Kdyby ubrali klišovitosti a sentimentu, přidali trochu na nápaditosti, možná bych i jednu přidal. ()

Chris Masters 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je moje srdcovka. Tim Allen s pupkem, bílými vousy a v červeném oblečku vás nenechá bez úsměvu na tváři. Vážně, vždy když se blíží Vánoce tak hned ladím kanály, abych zjistil kde se tento snímek právě vysílá. :) ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Film ktorý by si mal pozrieť na vianočné sviatky každý alebo ho už aj videl. Skvelá rodinná zábava určená predovšetkým mladšiej generácie. Ale určite osloví aj starších. Premena na santa clausa je dobrý nápad a príbeh aj humorný takže pobaví. Jediné čo na filme prekážalo sú až prehanané policajné zákroky kvôli chlapcovi ktorého uniesol jeho vlastný otec Santa. 4* ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Urobiť z TIMA ALLENA Santa Clausa je sám o sebe vynikajúci nápad, podobne ako celý tento film a tak je trošku škoda, že nemali tvorcovia filmu k dispozícií vyšší rozpočet a možno aj lepšieho režiséra. Vizuálne efekty nie sú veľmi kvalitné, podobne ako animatronickí sobovia (ale sú celkom zlatí) a najviac zamrzí zobrazenie severného pólu, na ktorom je najlepšie vidno, že tvorcovia nemali buď dostatok talentu alebo peňazí. Ale aj keď zo SANTA CLAUSA nevznikla taká klasika akou sú Columbusoví Sám Domovia, stále je to veľmi milý a príjemný vianočný film. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Film, který patří k Vánocům, jako malá jsem se na to vždycky těšila. Moc hezká rodinná podívaná, kterou nic nezkazíte. ()

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama