Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Scott Calvin je otcem desetiletého syna Charlieho. Neustále má málo času, skoro nikdy nedokáže vyzvednout syna včas od bývalé manželky. Celý jeho život se změní v okamžiku, kdy za něj nečekaná událost vyřeší otázku, jestli má Charliemu říct, že Santa Claus neexistuje. Když se synem vyběhne před dům, uvidí na zemi ležet Santa Clause, který právě spadl ze střechy. Ten má u sebe kartičku, podle níž ho má nálezce zastoupit. A než se překvapená dvojice vzpamatuje, Santa zmizí. Zůstane jen jeho kostým, kouzelné sáně se sobím spřežením a nerozdané dárky. Scott a Charlie do nich nastoupí a zbylé dárky rozvezou. Najednou se na krátký čas ocitnou na severním pólu v Santově sídle. Tam jim Bernard, který má na starosti přípravu a rozdělování dárků, vysvětlí, že ten, kdo si obleče kostým skutečného Santa Clause, musí převzít i jeho povinnosti. A pak jsou tu zase Vánoce a před Scottovým domem zastaví Bernard s kouzelnými saněmi. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Byakuya 

všechny recenze uživatele

U mňa bezpodmienečne vianočná klasika ! Milujem tento film a pri zdobení stromčeka si ani neviem predstaviť že by som mal pustené niečo iné . :-) Nabudí vo mne tú správnu vianočnú atmosféru . ()

Flymaster 

všechny recenze uživatele

Tim Allen ako Santa Claus, ale nikto o tom nevie. Taka klasika, na Vianoce potesi, neurazi. Hviezdicka navyse za Yello na konci. ()

Sansnom70 

všechny recenze uživatele

Je opravdu vidět, že se film může líbit i nelíbit a to nemyslím jen tento film ale i jakýkoliv jiný. Já jsem názoru, že se tento film určitě povedl a to nejen díky hlavnímu hrdinovi, ale i svojí pohádkovostí. My se na tento film doma vždycky rádi podíváme, takže pokud nejste zarytí proticlausovci, tak se na tento film určitě podívejte i se svými dětmi či vnoučaty :o) ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Kutil Tim na sněhu. Santa Klaus v tanku pobavil, ale jinak to byla nezáživná kravina stravitelná snad jen některým dětem. ()

DK197 

všechny recenze uživatele

Já tuhle vánoční komedii miluju. Má vánoční kouzlo s kapkou nostalgie ale pořád je milá se zajímavým dějem. ()

Kekik 

všechny recenze uživatele

Povedený, vtipný film. Ani jsem nečekala, že mě tak pobaví. A už vůbec jsem nečekala, že se mi bude líbit. Divím se, že mně tento film tolik let míjel. Ráda se na něho v budoucnu podívám znova. ()

Pukancek 

všechny recenze uživatele

Pekny filmik . rodinna a zaroven vianocna klasika. Tim Allen mi do tejto roly uzasne sadol :) + potesila som sa, ked som spoznala maleho herca Davida Krumholza, ktoreho som oblubovala v seriali Numbers ;) ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Vianočná komédia ako má byť, v tomto filme je všetko, humor, láska, vianočná atmosféra. Škoda, že dnes sa už takéto filmy netočia. Vždy si to rád pozriem. Tim Allen to zahral bohovsky :) ()

SASKVOC 

všechny recenze uživatele

Moja vianočná klasika :) Toto si rád pustím každý rok na vianoce,pri zasvietenom stromčeku a cítim sa ako by som mal znovu 10 rokov ()

neli13 

všechny recenze uživatele

Pěkný vánoční film. Nečekejte kdovíjaký zázrak, ale pro naladění vánoční atmosféry a oddechnutí od předvánočních povinností je to vskutku dobré... :-) ()

schuby252 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Vánočních komedií. Příjemně se pobavíte navodíte Vánoční atmosféru nejlépe v kruhu rodinném. ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa museli nanovo popasovať s tisíckrát prevareným námetom, sa s tým vyrovnali veľmi dobre... :) ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Santa Claus z roku 1994 mne mile překvapil, protože kupodivu dával nějaký smysl a děj mne docela zaujal. Ani jsem to nečekal, protože jsem viděl už hodně špatných amerických vánočních filmů. Nicméně ač by se mohlo zdát, že Santa Claus bude patřit mezi ně, rozhodně si to nemyslím, jelikož když jej srovnám s jinými US počiny, je to diametrální rozdíl. Nechybí zde sníh, což je důležité, protože se opravdu nedokážu vánočně naladit při pohledu na americké pláže a stromečky s cinkrlátky na prosluněné Floridě. Dále snímek nabídl pořádný pytel vánoční atmosféry se vším, co k ní patří - dárky, stromeček, rodina. Romantika si zde rovněž našla své místo a také mne docela oslovil samotný příběh v němž špičkový manažer hračkářské firmy Scott Calvin v podání tradičně vynikajícího Tima Allena po rozvodu nezvládal výchovu svého syna Charlieho. Štědrý den s tatínkem jakoby pak všechno ještě více znásobil a pro malého Charlieho byl spíš noční můrou než nejkrásnějším večerem roku. Zdálo se mi, že tato představovačka trvala trochu déle, vzhledem k tomu, že film měl jen 97 minut, ale když konečně přišel okamžik rozdávání dárků, začalo to být hodně zajímavé. Vše začalo když Santa Clause chtěl komínem domu Calvina přinést dárky a na střeše uklouzl a spadl dolů. Vystrašený otec nechápal co se stalo, protože pochopitelně jako dospělý nevěřil, že by Santa Claus mohl opravdu nosit dárky. Opačného názoru byl jeho syn, který vše viděl a svého otce přesvědčil, aby nasedl do sání tažených legendárními soby a zbytek dárků rozvezl. Když se tak stalo a já si konečně užil dobrou zábavu, začal se odvíjet samotný příběh. Tím, že Calvin zaskočil za svého předchůdce a přijal tak santaklauzuli, postupně se sám začal měnit v obtloustlého muže v červeném oděvu, bílými vousy a vlasy. Kromě problémů v práci a v rodině to přineslo i to, že si konečně si začal rozumět se svým synem, který byl na svého tatínka hrdý. Byl jsem zvědav, jestli se i o dalších vánocích zhostí role Santa Clause a jak svou přeměnu zvládne. Každopádně to pro mne byla opravdu solidní zábava, originální příběh a celý film se pro mne stal tím nejvánočnějším americkým filmem všech dob. S radostí jsem vše sledoval a byl jsem rád, že to prostě dávalo smysl a ještě to bylo legrační. Proto ode mne Santa Claus získal čtyři vánoční hvězdy na severním pólu ****. ()

Související novinky

Tim Allen opäť Santom

Tim Allen opäť Santom

16.09.2005

Rodinná komédia Santa Clause, v ktorej sa Tim Allen nedobrovoľne stal Santom, aby objavil a pochopil "ducha Vianoc" a našiel si cestičku k svojmu synovi, sa dočká ďalšieho pokračovania. Predstaviteľ… (více)

Reklama

Reklama