Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o chlapci, který trpí vážným handicapem. Narodil se s vzácnou páteřní chorobou a proto mu šest měsíců po narození museli lékaři amputovat obě nohy.
Tento silný životní příběh je natočen podle skutečné události. Kenny Easterday žije od dětství pouze s jednou polovinou těla. (pufina)

Recenze (16)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si z dětství někdy před 30 roky, dost mě to tenkrát vzalo, co se vše může stát, dlouho jsem to nemohl pustit z hlavy, nechápal jsem...No a od tý doby jsem to znovu už neviděl. Ten kluk se jmenoval Kenny Easterday a zemřel 12. února 2016. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Čo s filmom ako takým, keď je stredobodom pozornosti jeho handicapovaný mladý hrdina. A z jeho príbehu srší veľká dávka emócií. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděl když mi bylo asi 10 a nemohl jsem ho dostat z hlavy minimálně měsíc. Určitě na mne zanechal následky, kterých si jsem vědom. Kdysi mě děsil pohled na fyzicky postižené lidi a když jsem v tomhle filmu viděl kluka, který z půlky nebyl a pohyboval se tak, že jezdil na skateboardu a odstrkoval se rukama. No, noční můra jako hrom. Asi bych to už vidět nechtěl. Ale hodnotím vysoko, protože ten film mě úplně rozsekal. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Film, který na mě díky osudu hlavní postavy (kluka, jež se narodil bez pasu a nohou) nechal v dětství takové následky, že si na něj ještě dnes vzpomenu. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Najdramatickejšie či možno jediné dramatické na celom filme je to, že je to natočené podľa skutočnej udalosti. Že vôbec takýto chlapec existuje. A najsilnejšia scéna je hneď na začiatku, keď prvýkrát ukážu chlapcov hendikep...že sa niečo takéto dokáže pohybovať, a relatívne rýchlo, že sa dokáže vykrúcať do neštandartných polôh. Chlapec v hlavnej úlohe je magnetom, videl som o ňom kedysi dávno dokument, ale jeho príbeh je skôr nezáživný, iba tak plynie bez väčších peripetií. Možno s výnimkou toho, ako sa chlapec stavia k svojmu hendikepu, akoby ani nebol - celkom odlišne, ako to v podobných filmoch bežne býva. Väčšia dramatická zložka však absentuje. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Přestože je film už dost "starý" a dost "americký", přijde mi překvapivě "svěží" i dnes. A to jak v mírně komediálním duchu - především natáčení francouzského "dokumentu" o Kennym, tak i v představení života tělesně postiženého kluka a jeho rodiny bez nasládlých příkras. Tím skýtá i dostatek příležitostí k zamýšlení... Rozhodně doporučuji! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Kanadský film o malém postiženém klukovi, který se člověku sakra vryje do paměti, protože v hlavní roli není malý chlapec, ani malý postižený chlapec, ale to drastické postižení tělo bez většiny těla. Když jsem to viděl jako malý, tak jsem myslel, že je to nějaký trik, ale on hrál sám sebe. Emoční destrukce diváků. Možná odtud můj odpor k filmům o nemocech nebo umírání. ()

misakurt 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi vryl jako dítěti do paměti a zůstal tam doteď. Ne, že bych měla noční můry, ale bylo to něco natolik nového a zvláštního, že nešlo zapomenout.Je super, že dokázali tento film natočit už před dvaceti a více lety. Kde jsou podobné filmy dnes? ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Seriózní přístup k rekonstrukci osudů kluka bez dolní části těla, a přesto normálního, pozitivního vůči okolí. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem to už hodně dávno, ale na kluka s polovinou těla nelze zapomenout. Viděla jsem i dokument o něm, jak už je dospělý a potýká se s nástrahami života. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele

Ten film jsem videl asi pred 27 lety a nevim proc jsem si na nej dnes vzpomnel. Akorat jsem mel zafixovano, ze matku hrala Cher... Patri k tem filmum, ktere se mi jako detskemu filmovemu nadsenci vryly do pameti, je jich par jeste takovych, jejichz nazvy si nevzpomenu - napr o chlapci, ktery si pral mit dlouhe vlasy a pak mu porad rostly a lezel v takove velke rakvi a nekdo mu je strihal a vyrabelo se z toho neco. Nebo o skupine koleckovych bruslaru, kteri vyrabeli drogu bruslarsky snih. Na nazev The Kid Brother jsem si aspon vzpomnel a videl znovu. Stale sila. ()

Reklama

Reklama