Reklama

Reklama

Co je nového, kočičko?

  • Česko Co je nového, kotě? (více)
Trailer

Mike má problém – příliš mnoho krásných žen najednou. Navštíví tedy psychiatra. Čím víc se ale doktor dozvídá o Mikeových výbojích, tím víc roste jeho vlastní touha. Mikeovy “potíže” ničí jeho vztah se snoubenkou Carol, ale on se přesto nedokáže přimět k tomu, aby se jiných žen vzdal. Jeho kamarád Victor má opačný problém – nedokáže si najít vůbec žádnou dívku. Carol řekne Mikeovi, že pokud se nevezmou, jejich vztah skončí. Mike se při svých romantických dobrodružstvích zaplétá do celé řady vzrušujících eskapád, které mají neuvěřitelně legrační následky. Carol flirtuje s Victorem, aby v Mikeovi vzbudila žárlivost. Mike se pokouší podstrčit jednu ze svých dívek svému psychiatrovi. Skutečný zmatek ale vypukne, když přijedou na návštěvu Carolini rodiče a zapletou se do této strategické hry. (Magic Box)

(více)

Recenze (115)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Kombinace scénáře Woodyho Allena s velkou měrou potřeštěnosti Petera Sellerse a k tomu pro mě až do teď muž vážných a hlubokých rolí Peter O'Toole v přestrojení za chlípného nymfomana...Výsledek je snad ještě ztřeštěnější, než by se mohlo zdát a s přibývajícími minutami filmu také výrazně přibývá i jeho šílenost, vrcholící "rúžovopanterovskou" honičkou v hotelu a závodem na motokárách... Zvláštní? Rozhodně. Zábavné? Určitě. Smysluplné? Jen stěží. Úchylné? V každém případě. Číro Petera Sellerse? Neuvěřitelné. Docela by mě ale zajímalo, jaké měl z tohoto filmu pocity samotný Woody, tipla bych, že velmi smíšené, vzhledem k tomu, že si od té doby režíruje sám. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Sledování tohoto filmu je jako dvouhodinová návštěva blázince. Některým bláznům jsem se zlomyslně smál pro jejich zaostalost, jiných jsem litoval a u malé skupinky mi nebylo jasné, co dělají na takovém místě, jelikož navenek vystupovali jako velice inteligentní a vtipní lidé. Procházení všemi patry bylo trošičku zdlouhavé, má zvědavost mi však nedovolila některé z nich vynechat, nevědě, co čekat za dalšími dveřmi. K vidění byl jeden náruživý chlípník, jeden cizoložnící psychoanalytik, jeden, jak bych to napsal, muž, který obléká striptérky a okolo nich spousta nymfomanek. Sexy, moc sexy. Při procházení předposledním patrem, pomohla psychická vyšinunost prostředí mému mozku vyprodukovat pár ujetých teorií „jak to jako mysleli, tohleto“ (doporučuji si tuto větu přečíst ještě jednou). Co když byl blázen Allen alter egem blázna Sellerse? Co když to celé byla alegorie a důmyslná, leč otřesně chaotická pocta pánům Jungovi a Freudovi? Co když se mi to celé jenom zdálo? Poslední patro bylo určeno těm nejtěžším případům. Dozorci v něm zcela rezignovali na hlídání svěřenců. Poslední patro je moje oblíbené. Všechno v něm bylo takové rychlé, uvolněné, odpoutané od země. Hašiš? Tráva? Už ani nevím. Většina cvoků mi za dobu strávenou v jejich přítomnosti přirostla k srdci. Návrat nevylučuji, zároveň před ním mám respekt, neboť psychický zdravý jedinec by po opakované návštěvě podobného místa již nutně nemusel být psychicky zdravým jedincem. 70% Zajímavý komentář: Oskar ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ještě ne ten pravý autorský Woody Allen a je to samozřejmě poznat. Vtipné jen občas, typické velmi málo. Z hlediska té všudypřítomné grotesknosti taková příprava na Seber prachy a zmiz. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jestli se ve svém největším filmu - Lawrencovi - Peter O'Toole projevil jako naprostý muž ducha, kterému ženy nic neříkají, o tři roky později si to v téhle bláznivé komedii podle scénáře Woody Allena jako "notorický nymfoman" dočista vynahradil. V každém případě bezchybné jako nebývalé propojení komiky Petera Sellerse a Woody Allena (jeho první typické neurotické představení). A považte! Woody tu je ostříhaný na krátko! No, relativně na krátko. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Být svědkem toho, jak se v konverzačně takřka dojemné scéně potkají Woody Allen a Peter Sellers, je zážitek, na který jsem čekal dlouho. Sice se tak děje ve snímku tak praštěném, že si ho z větší části nedokážu užít a jen vyzobávám ty nejvypečenější gagy a přepálené situace, ale protože jsem neočekával vůbec nic, nezlobím se a jen jsem rád, že skryté poklady existují, jakkoli je potřeba se v truhle pohrabat trochu důkladněji. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak takovouhle jizdu jsem fakt necekal. 99% postav, co se tu objevi a ze se jich tu objevi hodne, by se ukazkove vyjimalo v blazinci, vsichni neustale nekde pobihaj, vysilujou, vsude samej zmatek a do toho Sellers s ultimatnim harem v roli psychiatra a prasaka, Peter O'Toole jako neskutecnej suknickar svadejici jednu zenskou za druhou (fakt bych necekal, ze je tak skvelej komik) a par scen s Woodym v jeho prvni filmovy roli. Dej tu neni podstatnej (navic nektery sceny vubec do deje nepasujou a jsou tu jen kuli nejakymu vtipu), tohle je naprosto neskutecna komedialni jizda, s jednou blaznivou scenou za druhou a par skvelejma hlaskama, ktera je vetsinou uzasne vtipna, akorat mozna by film snes lehci zkraceni, precejen necely dve hodinky je krapet moc. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Nenávidím tě od chvíle, kdy jsem se tě poprvé zmocnil!" Abych vám přiblížil, co je ten film zač, mohl bych to odbýt větou: stejný jako Casino Royale. Jeho existenci má na svědomí tentýž člověk, nechvalně známý producent Charles K. Feldman. Byl to nejspíš úplný šílenec, ale osobně jsem rád, že mu občas rupla svěrací kazajka a Kočička s Casinem jsou díky tomu na světě. :-) Na začátku bylo ego. Zhrzené ego Warrena Beattyho, který měl pocit, že je větší hvězda, než se všeobecně soudí a oslovil proto jednoho legračního mužíčka z kabaretu, aby pro něj napsal scénář, který ho zpopularizuje. Pochopitelně tedy komediální. Během příprav se ale ukázalo, že ten malý zrzek (jistý Woody Allen) ten scénář nepíše jako benefici Velkého Herce, že vedlejší postavy jsou zajímavější a legračnější než ta hlavní a v tu chvíli se zdálo, že Warrenovým egem taky všechno skončí. Dal Woodymu padáka, šel hledat svůj opus magnum jinam a o léta později se mu pomstil, když mu odloudil Diane Keatonovou. Text se dostal do rukou výše zmíněného Feldmana, muže se zvláštní představou o natáčení filmů, ale smyslem pro excentrický humor, a ten z toho udělal do té doby asi nejvýstřednější komedii. Hanbatou crazy, kde se nedbá na dramaturgické poučky, psychologickou motivaci nebo vývoj postav, zato z ní všemi póry prýští šedesátá léta. Počínaje animovanými titulky s rozdováděnou hudbou Burta Bacharacha (další spolenčý znak s Casinem Royale), pokračuje celými stády dlouhonohých krasavic a různě vyšinutých mužů a konče velkolepým finále, kde se celá ta skvadra úchylů nakupí v jednom hotelovém pokoji. Beattyho jednostrunnou roli převzal Peter O´Toole, Woody si poprvé zahrál svého šupáka a Peter Sellers předvádí jednu ze svých vůbec nejsrandovnějších kreací, šíleného psychiatra Fritze Fassbendera. A stejně jako u Casina Royale si myslím toto: poprvé budete dokonale zmateni, nuda bude střídat chvíle, kdy nevíte, čemu se smát dřív. Ale podruhé, potřetí, poosmačtyřicáté třeba zjistíte, že ten film má své osobité (v psychopatickém smyslu) kouzlo. Podle mě je tak osvěžující, že by se měl stáčet do lahví. 80% ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tohle byl tak zvláštní mix naprosté pitominy, střihnutý velmi dobrými vtípky Woodyho Allena a Petera Sellerse, do toho Peter O´Toole jako krasavec, po kterém ženy šílí (sedl do té role dokonale) a celkový dojem je, že mě to vlastně celou dobu bavilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Budeme rybařit, lovit, jezdit a plavat ... a to všechno v mém pokoji." Chudák Michael. Na kterou dívku se podívá, ta mu skočí do postele. Třeba padákem. Jak já jsem ho litoval. A taky jsem se skvěle bavil, protože mix krásných slečen a tří komiků na mě působil hrozně zábavně. Jen jsem si myslel, že oranžové spodní prádlo není moc sexy, ale když ho na sobě měla Rita, tak jsem musel změnit názor. A vlastně trošku měním názor i na Michaelovu smůlu, takže tento víkend budu na zámku Chantelle a žádám nymfomanky Carole, Renée, Liz, Ritu a Jacqueline, aby mé sémě považovaly za své. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Sellers i O'Toole jsou (samozřejmě) vynikající, ale na vyblbnutí si vybrali špatný film. Pussycat se naprosto rozpadá a nakonec neodvypráví ani tu banální historku srozumitelně a pochopitelně. Allenův scénář se drolí do exhibice dvou hereckých es, co v tuto chvíli nesprávně určila míru. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo moc ujeté a bláznivé i na mě. Těšil jsem se na Sellerse, bohužel skoro pořád byl v záběru kamery O'Toole. Opravdu vtipné scény a absurdní momenty, vyvolávající v divákovi nezadržitelný smích, bohužel přebíjely situace, které byly nudné, lehce naivní a docela trapné. Možná kdyby dostali více prostoru Sellers s Allenem, mohlo to být víc poutavější a vtipnější. Asi se na to ještě někdy podívám, třeba mě to chytne víc stejně jako jiné uživatele, každopádně teď jsou to bohužel jen lepší 3*."Buď zticha, když na mě křičíš!"; "Lascivní cizoložník je muž, který lascivně cizoloží."; "A pak doktore, když mi bylo 15, musela jsem říct rodičům, že jsou adoptováni." ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

V ulítlé společnosti těch největších bláznů, perverzním doktorem počínaje a šovinistických redaktorem konče. Neotřelý humor Woodyho Allena se zkrátka nezapře. Hodně zvrhlá zábava! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu nemá co zklamat ani potěšit, jednoduše buď máte rádi takový humor, nebo ne. A já patřím do té druhé skupiny. Tato bláznivá šedesátá v čele s neherečkou Andressovou a zoufale se snažící zapadnout Schneiderovou... jsou naprostou ztrátou času. Gagy jak z animované grotesky frontálně slepené s komikou Allena a Sellerse. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se zase jednou zamiloval do filmu. Tentokrát do téhle potřeštěné nymfomanické crazy komedie, jejíž všichni hlavní hrdinové a hrdinky by bezpochyby měli být navlečeni v kazajkách zavření v blázinci. K popukání vtipný Peter Sellers, švihácký Peter O'Toole, Woody Allen, armáda krásných žen, Bacharachova hudba a titulní píseň v podání Toma Jonese, scénář, v němž praštěné situace střídají naprosté ptákoviny a absurdity tak vtipné, že lze jen těžko uhodnout, jak se mohly dostat do jednoho snímku, který navíc - světe div se - stále vypadá jako opravdový film a ne jako jeden dlouhý díl Monty Pythonova létajícího cirkusu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na Sellersa, hlavne vtipný úvod súboja s manželkou ma navnadil. Dosť to pripomínalo Sellersove slávne "katovačky" so sluhom Katom v sérii Ružový partner. Potom však prichádza na scénu Peter O´Toole a ten dostáva podstatne väčší priestor, čo je škoda. Z dnešného pohľadu zaujme mladý a malý "skrčok" - Woody Allen v jednej z menších postáv. Celkovo film iba na jedno pozretie a kto čaká vtipné scény so Sellersom ako ja, tak má trochu smolu. Niečo málo vtipného tu je, ale meno Sellers som si automaticky spájal so salvami smiechu, ale tu to nehrozí. Záver je už čistý chaos a afektované bláznovstvo v najvyššom leveli. Trochu sklamanie. 60% ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Nymfomanská burleska, s dokonale bizarní závěrečnou motokárovou honičkou, která přestože jsem měl jen dva svařáky, rozesmála i mě. Samozřejmě nepočítám ten, co se mi nepochopitelně nešťastnou shodou náhod vylil na stůl. A takový je i film. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pokud máte Woodyho Allena, nebo Petera Sellerse rádi, tento film vynechte. Nestojí za to. Snad jen pokud je uctíváte, tak má smysl ho shlédnout coby zajímavost. Film je zmatečný, postavy nereálné a jejich chování zcestné. Bylo by jednoduché napsat, že točit to Allen sám, dopadlo by to lépe, nebyla by to pravda. On je totiž slabý už scénář. Diváci kin, si zkrátka tehdy ještě museli počkatm až se Allen vyblbne a začne skutečně psát solidně. A k Sellersovi, ač ho mám rád, tak zde je nijaký, jakoby se nemohl rozhodnout jak postavu hrát. ()

Související novinky

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

Zemřel hudební skladatel Burt Bacharach

09.02.2023

V požehnaném věku čtyřiadevadesáti let odešel do muzikantského nebe oceňovaný americký skladatel popmusic, pianista, textař a hudební producent Burt Bacharach. Médiím tuto zprávu předala jeho mluvčí… (více)

Reklama

Reklama