Reklama

Reklama

Flåklypa Grand Prix

  • angličtina The Pinchcliffe Grand Prix (více)

Obsahy(1)

Theodore a jeho dvaja pomocníci Sonny a Lambert sa živia opravovaním bicyklov, vynálezmi a výrobou automatizovaných vlajkových žrdí pre švédske námorníctvo. Jedného dňa zistia, že Theodorov bývalý pomocník ukradol jeden z jeho skvelých vynálezov – retometrický rozdeľovač. Vďaka tomu sa stal svetovým šampiónom Formule 1 a teraz každého vyzýva, aby proti nemu pretekal. Napriek Lambertovým naliehavým varovaniam, avšak povzbudený Sonnyho nadšením a odvahou sa Theodore púšťa do výroby pretekárskeho auta Il Tempo Gigante. (MFF Cinematik Piešťany)

(více)

Recenze (9)

tatanapope 

všechny recenze uživatele

Pohádka, kterou bych zpracováním zařadila spíše mezi večerníčky a dle toho ji taky budu hodnotit. Dospělého diváka neurazí, ale ani nepobaví. Byli chvilky, kdy jsem se neskutečně nudila. Co bych naopak vyzdvihla, je nápad a zpracování samotného závodu, kdy se jim podařilo navodit tu správnou atmosféru a napětí a to přesto, že člověk ví, jak to dopadne, pohádka je pohádka...Viděno v rámci Zahraniční výzva 2016 / Norsko ()

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Z hlediska příběhu to není nic zas až tak nového. Ale ztvárnění hlavních postaviček se svými typickými vlastnostmi je rozhodně originální (viz krtek hypochondr). Je to velmi zábavné a také napínavé, hlavně když vrcholí automobilový závod, ve kterém nejde jen o výsledek závodu samotný, ale především o čest a souboj poctivosti s podlostí. Plochý vršek je krásný, na takovém místě bych chtěla někdy (i přes krkolomnou přístupovou cestu) žít. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý animák svojou animačnou a detailistickou prepracovanosťou. Síce príbeh nie je nič, čo by som si pozrel znova a účasť zvieratiek je mnou iba tesne tolerovateľná, aj keď má plniť úlohu zábavnosti. Ale detaily sú pozoruhodné, práca so svetielkami a samotná stop-motion technika sú bravúrne. Hodnotenie: 75% ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

Skandinávci často ve svých filmech používají takový typ humoru, který mi příliš nevyhovuje a tenhle snímek je ho plný. Norští animátoři měli ale tolik fantazie a tolik zajímavých nápadů, že mi to ani tolik nevadí. A minimálně samotný začátek závodu George Lucas do první epizody Hvězdných válek zkopíroval, nechť se za to smaží v pekle. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • V jednu chvíli se film promítal v 75 různých japonských kinech. (Cheeker)
  • Od premiéry 28. srpna 1975 se film promítal v alespoň jednom kině každý den po celých 28 let. Většinou se promítalo v kinech v Norsku, Moskvě a Tokiu. Nonstop promítání bylo ukončeno v roce 2003. (Cheeker)
  • V Norsku se prodalo zhruba 5,5 milionu lístků do kina. Nutno dodat, že v Norsku žije asi 4,5 milionu obyvatel. (Cheeker)

Reklama

Reklama