Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Dabrock se svou manželkou Katrin a jejich přátelé Stuffz Hubert a Honza, se vydávají z Frankfurtu do malého poklidného městečka Kornostheim na svatbu jejich starého kamaráda Axela Wernera, který tu byl nedávno zvolen starostou. Slavnost se koná v malebném vodním hradu, ve kterém Wernerova snoubenka vybudovala luxusní hotel. Jenže krátce po jejich příjezdu se začnou dít podivné věci. Wernerova asistentka byla zabita a podle všech stop místní policie usoudí, že byla pokousána nějakým velkým psem. Některá ze zranění se však Franku Dabrockovi zdají poněkud neobvyklá. Když se pak narazí na podivně se chovající krysy, vzklíčí v něm podezření, které se potvrdí v okamžiku, kdy se setká s profesorem Jürgenem Matthäiem. Ten má totiž v rámci výzkumného úkolu, jehož zadavatelem je město Frankfurt najít prostředek na spolehlivé ničení krys, který by v budoucnu zabránil podobným katastrofám, jako byla ta, ke které došlo před třemi lety ve Frankfurtu. Základem experimentu byly pokusy s genetickou manipulací. Netrvá dlouho a dochází prvním útokům na obyvatele Kornostheimu, kteří jsou skupinami krys pronikajících kanalizací napadáni přímo ve svých domech a bytech. Frank Dabrock pochopí, že za vším jsou Matthäiovy výzkumy a krysy, které uprchly z jeho laboratoře. Když vědec zmizí, musí se Dabrock se svými přáteli znovu pustit do boje s krvežíznivými krysami a zabránit katastrofě, jejíž skutečný rozsah se zdá přesahovat i ty nejdivočejší představy. A čas běží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli je Táborskej tak zoufalej, že bere i takovýhle škváry, nebo se za každou cenu chce prosadit do ciziny. tohle je snad jeden z nejzmršenějších filmů podle výborné předlohy, jakej jsem za poslední dobu viděl. Tedy pokud to je podle stejnojmenné předlohy od Jamese Herberta (v titulcích uveden nebyl, jen nějakej plagiátorskej skopčák a jeho povídka). Knížka je sice jen obyčejnej béčkovej horror, ale zábavnej a hodně akční a napínavej. Tohle je strašlivé békovina. Největší sranda je, když ty krysy utíkají před zimou, ale lézt skrz záchodovej odpad jim nevadí. No každopádně ani Táborský tu nepředvádí hraní (i když oceňuju, že se v české verzi mluví sám), scénář je strašná kopa sraček od panikaření celýho města kvůli zabijáckým krysám (zabily jen dva lidi), přes neschopnost krys vyskočit na židli nebo postel, kudy jim utíká oběd až po stahování se krys do kafilerky, kterážto je jediným zdrojem tepla v městě. Prostě naprostá totální hloupost, kam se hrabou telenovely. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, Nemci Nemci. Príjemne ma prekvapili scény s potkanmi. Mimo nich sa ale nie je na čo pozerať. Možno ešte na Miroslava Táborského, či skôr na jeho úsmevy, kedy rozmýšľate, či hrá vola alebo len nevie po nemecky. Samotné potkany a z ich prítomnosti vyplívajúce akčné scény/vraždy sú fajn (už v úvode zomrie holá baba), ale... ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě na tom zaujalo byl podprahový militantismus. Lehce potřeštěná postava starého veterána z východní fronty (a víme přece za koho a za co Němci bojovali) v porovnání s mladým, moderním zachráncem (s lehkým komplexem z nečinnosti, který si jako voják odnesl z bývalé Jugoslávie). Jasně čitelné poselství o změně k lepšímu trochu kazí, že veterán nazývá krysy - rusami. No, ale nebudu tak přísná, když český nářečný výraz pro krysy je němkyně... ()

Vital 

všechny recenze uživatele

Vim,že němci neuměj točit teenagerské komediev (holky to chtěj taky,kluci to chtěj taky... ) ale oni neuměj ani horrory.Je tam pár dobrých scén s unikem před krysami,ale rozhodně to nemůže zachránit film a Miroslav Táborský se chtěl asi něco přiučit a přividělat si něco u našich sousedů,ale je stejně tupej jako opstatní herci v tom herci,je to hrozně nepřesvědčivý,stejně tak i zápletka. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dalsi nemecka televizni kravina, ktera si hraje na horor. Uz jmena hlavnich hrdinu me pobavila. Proc se proboha musi jmenovat Taborsky Honza? Ne ze by ostatni jmena byli nak uzasny (Hubert), ale proste Honza to je do oci bijici. Nejdriv me potesilo, ze tam hraje ceskej herec, ale kdyz predved stejne dementni vykon jako ostatni, tak mi to uz bylo jedno. Hlavni "zaporaci" krysy, jsou spis k smichu, taky co byste chteli, kdyz vyskacou z hajzlu a vypadaj jak chlupaty hovna. Libily se mi akorat dve sceny. A to kdyz utikaj kanalem, krysy je honi a oni preskakujou na mustek. Toho jednoho to pekne semlelo. Druha scena, kdyz stabni vypali raketu na kafilerku je taky v pohode. Zbytek stoji za hovno. Nejenze jsem se nebal, ale ani jsem se nebavil. Proste nuda. Sice to ze zacatku vypadalo slibne, kdyz zacli krysy padat na nakou zenskou ve vane, ale zbytek na hovno. Spousta klise, dialogy o nicem, trapny triky, malo krve. Nic jsem necekal a taky jsem se niceho nedockal. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama