Reklama

Reklama

Jopok manura 2 : dolaon jeonseol

  • Jižní Korea 조폭 마누라 2 : 돌아온 전설 (více)

Obsahy(1)

Hned na začátku ztrácí Eun-jin (hrdinka z prvního dílu) při jedné z bitek jejího gangu paměť. Zraněnou ji najde majitel restaurace Jae-cheol a udělá z ní svou zaměstnankyni. Eun-jin se tedy stává poslíčkem v jeho podniku, ale přestože se u Jae-cheola cítí jako doma, stále se snaží najít způsob, jak zjistit kým je. Postupně zjišťuje, že nejenže dobře zachází se zbraněmi a je schopná bez problémů natřískat většímu množství příslušníků silnějšího pohlaví, ale také objevuje jisté rysy své povahy, které se k dívce zrovna nehodí. Jae-cheolovu restauraci hodlá odkoupit místní gang, který zde plánuje stavbu obchodního centra, Eun-jin se tedy vydává do boje s nimi, sbližuje se s Jae-cheolem a také pomáhá jeho šikanované dceři. Nelenoší ani bývalý Eun-jinin gang, který se snaží svou šéfku za každou cenu najít, a na scéně se znovu objevuje i Bílý žralok... (Natascha)

(více)

Recenze (19)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Pokračování akční komedie o gangsterovi v sukních je bohužel pouze průměrné. Slabší je oproti jedničce nejen vyznění postavy, která už není zdaleka tak "cool" a půvabná, ale taky roztříštěnost na spoustu mikrodějů, z nichž většina není moc zajímavá (vztah s šikanovanou dcerou majitele restaurace, záchrana podniku před rozbouráním kvůli obchodnímu centru - jaké klišé!). Bohužel i vtipnost se docela ztratila a rádoby zábavné snahy navrátit si paměť vyznívají spíše trapně (výjimkou budiž snědení bílého hada). I po akční stránce se zcela nedařilo a je tady až moc okatě předrátováno... Pořád je to ale ucházející zábava, takže ty 3 hvězdičky jsou rozhodně zasloužené. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Krásna shoda hodnocení u „dobré“ druhé gangsterské ženy. Průměr je to jistě zasloužený, pač ve srovnání s třetím dílem jsem až do konce nevěděl, jakým směrem se film vydá. Skvělý akční úvod dával tušit pořádnou akční melu, při které se krví a ránami železnou tyčí rozhodně nešetří, avšak po ztrátě paměti hlavní hrdinky (ne příliš přesvědčivá Eun-Kyung Shin) jsem sledoval již mnohokrát jinde viděné putování „rodinným a usazeným životem“ a pomocí komediálních vložek pokusy o navrácení paměti. A když už se závěr přepne opět do akčního módu, tak jeho odfláknutost a špatná choreografie žádné hvězdy navíc nezískají… ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

O trošičku lepšie ako jednotka. Ale stále sa nejedná o taký ten druh filmu ku ktorému by som sa rád vracal, alebo ho náležite ocenil. Prvá hodina ale funguje. Ak jej pripustíme určitú prestrelenosť je aj vtipná a konečne sa tam začne črtať potenciál chémie medzi postavami a aj nejaké tie charaktery. To že posledných 40 minút to zabije a všetko vyletí do prázdna je už druhá vec. Znova sa jedná o réžiu, ktorá nemá špecifikum. Ako keby to bolo na zákazku a tvorcovia si to chceli rýchlo odbiť. Cieľová skupina je teda od 12 - do 15 rokov. Aspoň čo sa týka zápletky a dialógov. Čo ma naozaj potešilo je finálne cameo Ziyi Zhang. Ale to je asi tak všetko. Snaží sa to o náväznosť na prvý diel, ale je to veľmi slabá náväznosť. Drží to pokope len preto lebo sa divák rozhodne, že chce, aby to pokope držalo. Ale pravdou je... že ani toto nefunguje. Názov je tak zavádzajúci a vzásade zbytočný. ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

My Wife is a Gangster 2 sa vôbec netvári ako pokračovanie úspešnej jednotky. Vlastne je to samostatný film, ktorý (bez niekoľkých narážok) sa vôbec nesnaží kráčať vo vlastných šľapajách. Scenárista úplne odstavil to najlepšie z prvého dielu - uťápnutého manžela - a tým pádom si zahradil prístup k scenáristicky vďačným a vtipným situáciám. Nevravím že som sa nesmial a nezabával, ale... už to nejak nebolo ono. Ďalší dôležitý faktor - akcia - je nanešťastie taktiež nevýrazná a jediná situácia na konci filmu, sľubujúca poriadnu melu, sa skončí skôr, než sa vôbec stihne začať. Škoda. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už spíš sází na takovej ten styl přitroublých asijských komedii a na provařenou zápletku se ztrátou paměti a vyznívá to už o poznání slabším dojmem než díl první, i když je pravda, že se u toho pobavit rozhodně dá, protože fórků je dostatek a zůstala Eun-gyeong Sin, ale už to ztratilo tu volnost a nekřečovitost, která byla v jedničce ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama