Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Surfování formuje charakter,“ tvrdí instruktor surfingu jednomu z hlavních hrdinů tohoto filmu, svým názvem odkazujícího k slavnému snímku Johna Milliuse Big Wednesday (Velká středa, 1978) z prostředí tohoto sportovního odvětví. Dva staří přátelé - Even a Tord - mají společnou vášeň a tou je surfování. Film začíná svatbou Torda s Karen, kterou Even platonicky miluje. Krátce po svatbě musí Tord odjet na služební cestu do Singapuru a požádá Evena, aby se v době jeho nepřítomnosti o těhotnou Karen postaral. Tordova cesta se protahuje, protože v Pacifiku jsou trochu jiné vlny než v rodném Norsku, a Karen s Evenem se začnou pomalu sbližovat... O pravdivosti úvodního tvrzení se můžete přesvědčit v tomto romantickém dramatu s komediálními prvky o surfařích z norského Stavangeru. (Febiofest)

(více)

Recenze (4)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

První hvězdičku dávám za kameru a to hlavně za snímky přírody, druhou za to, že jsem se dozvěděla, že Norové surfují. V Norsku.___ Jinak mi to připadá jako snímek o Marťanech, který i Marťani natočili. Postavy jednají úplně nesmyslně a dialogy jsou prapodivné, nedořečené a .... no, jiné slovo se na to asi vymyslet nedá, takže znovu: nesmyslné. / 7. 9. 2010/ ()

dozana 

všechny recenze uživatele

První severský film který mě příšerně nudil, asi po půl hodině se ve filmu stále nic nedělo....to už jsem to neunesla a vypla jsem to. Hlavní hrdina na mě působil strašně chladně a hlavně celkově mi to přišlo o ničem, dialogy neslané, nemastné...asi nemám surfařského ducha, jinak si to neumím vysvětlit. ()

Reklama

Reklama