Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptace slavného stejnojmenného románu Zory Neale Hurstonové vypráví příběh černošské ženy Jennie Crawfordové (Halle Berry) na počátku 20. století v USA. Během tří naprosto odlišných manželství se z ní stává nejdříve služka, poté poslušná reprezentativní panička a až se třetím manželem prožívá opravdovou lásku. Naráží ovšem na předsudky a posměch okolí a svou pozici musí těžce obhajovat. Velká část filmu se odehrává v Eatonvillu, jednom z prvních černošských měst založených po zrušení otroctví. (Khoiba)

(více)

Recenze (6)

Terezinka198 odpad!

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem se během filmu tak nenudila. Jediná zajímavá scéna (bouře) trvala ve finále možná.. kolik? Pět minut? Aby mě zaujalo jenom pár minut ze skoro dvou hodinového filmu, kdy jsem měla pořád chuť vylyskat hlavní hrdinku, tak bohužel. Nesympatická, naivní hlavní postava ničí celý příběh. Jasně, chápu, měla růžové brýle, toužila po lásce.. whatever. Kdyby se jednalo o pořádný film z té doby a kdyby hlavní hrdinka nebyla taková husa, mé hodnocení by nemuselo být takovéhle... Nuda, nuda, facka (oh shit, he really slapped her! Najs), nuda, nuda, bouře, smrt, nuda. Krátké shrnutí :) pokud ale jste romantické duše, směle do toho, vy budete možná i slintat blahem. Já si jen mohu odškrtnout film z povinnosti. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jak jsem četl shrnutí děje románové předlohy, přišlo mi to zajímavé. Bohužel v této vcelku velkolepé televizní inscenaci to vypadá tak, že si Halle Berry plní svoji "historickou povinnost" (čemuž odpovídá i povinná nominace na Zlatý Glóbus), film se soustředí jen a pouze na hlavní postavu, a už vynechává ten mezilidský přesah, který jsem očekával. Výsledkem je kromě přirozené bluesové hudby ničím výrazná fiktivně životopisná záležitost, což je bohužel osud spousty kusů z kategorie "povinná četba". Tenhle mezi nimi spolehlivě zapadne a v rámci filmového média je to vůbec řemeslně povedený průměr. 60% ()

PetkaW. 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to zajímavě, ale i přes zajímavý děj, který měl být i silný, mě film nedokázal upoutat, tak jak jsem si představovala. Bylo tu několik zajímavých okamžiků a scén, ale celkově zapadly do zbytku nezáživného průměru. Začátek dobré, střed ujde, ale u konce už jsem se jen ze zvyku dívala na obrazovku. Pointa byla sice dobrá, ale chtělo ji to o hodně víc prodat. Neurazí, nenadchne - a tohle přirovnání pro film není moc dobré. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama