Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladík Daniel je outsider, jak má být. Oficiálně nevydělává žádné peníze, neplatí pokuty ani dluhy. I benzin do svého starého fiata 600 si kupuje po půllitrech. Je však celkem spokojený. Občas nasprejuje na zakázku pro zamilovaného vrstevníka graffiti se jménem jeho vyvolené a to mu stačí k živobytí. Dokud spolu s dalším podivínským přítelem, zvaným Dědek, nepozná nekonformní dívku Franc, prodavačku v pekařství. Vše se začne měnit a přibydou nečekané existenční potíže. K osudům vlastně stále ještě nedospělých lidí se připojuje i souběžný příběh dobře situovaného, leč k smrti znuděného soudce. Islandský režisér Dagur Kári na sebe upozornil debutem Albín jménem Nói, jehož protagonistou byl dospívající a "poněkud netypický" mladík. Reálie městečka na břehu islandského fjordu nahrazuje v novém Káriho snímku dánské hlavní město. Ale nový příběh nemá zdaleka tak dramatický oblouk. Vyprávění ozvláštňuje je zejména použití černobílého materiálu. (MFF Karlovy Vary) (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

sanchez24

sanchez24 (hodnocení, recenze)

film ako taký nebudem hodnotiť, každý nech si ho ohodnoťí pre seba, ale ten nápad "zasadiť" do filmu jednu farebnú scénu sa mi mimoriadne páčil :)

Tweety1

Tweety1 (hodnocení, recenze)

oddychovy film o dalsich ludoch, ktori sa snazia nejak sa prekrajat zivotom. Mam rada ciernobiele filmy, o to viac bola umocnena atmosfera farebneho zaberu na Franc po ceste do nemocnice, kam nakoniec samozrejme nedosli :)

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

moc pěkné věci, škoda toho roztahaného příběhu... asi to jednou přetočím jako studentský snímek... a taky to dokazuje nizkou kvalitu cannes...

 (hodnocení, recenze)

Tak byl to jediný fim na který jsem se nemohl dodívat nebo je to největší nuda na sv+tě....FUj..

Reklama

Reklama