Reklama

Reklama

Adele - recitál 2015

(koncert)
  • Velká Británie Adele at the BBC (více)
Hudební
Velká Británie, 2015, 63 min

Obsahy(1)

Hodina s hudební hvězdou první velikosti! Zpěvačka Adele vypráví a zpívá v programu BBC. Řečeno sportovní hantýrkou: zpěvačka Adele Adkinsová je o parníky přede všemi. Řeč čísel budiž dokladem: během své strmé kariéry posbírala v prestižních anketách 141(!) cen. Posledních pět při vyhlášení amerických Grammy 2017. Ale jeden nemusí být ani statistik ani akademik, aby nedokázal ocenit zpěvaččin hlas. Technicky spolehlivý, energický, hladivý, upřímný, emocemi nabitý. Vždyť komu z nás se přihodilo, že byl při náhodném poslechu rádia zasažen písní Make You Feel My Love. Zlomová píseň. Adele se s ní vezpívala posluchačům pod kůži. Podobnou náladu i obsah má i Someone Like You. Hlas nesený jen klavírem zpívá o zkrachovalém vztahu. Vše podtrhuje černobílý videoklip, kde se Adele prochází sama Paříží. Posmutnělé písně skládá s přímou úměrností, k spokojenosti v osobním životě. Na podzim roku 2015 ukazovala v programu pro BBC One pozitivní tvář. Upovídanou a bezprostředně reagující na dotazy moderátora Grahama Nortona. Mimořádné setkání, protože i Norton patří v Británii k oblíbencům... BBC anoncovala pořad notickami: „zábavná show" nebo „hudební událost roku" a uvedla jej přesně v den, kdy britské super hvězdě vyšlo třetí album s názvem „25". Zábavná show nakonec vyzněla ve velmi přirozený rozhovor, prokládaný živým zpěvem. A hudební událost roku? Velikášská, leč prorocká slova, uvážíme-li, že zpěvačka Adele za album „25" několik měsíců od vydání získala pět cen Grammy. Mimochodem během pořadu poprvé z pódia zazněla píseň Hello. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

troufalka 

všechny recenze uživatele

Žena silného hasu a postavy. S chutí jsem se zaposlouchala, i když osobnost zpěvačky mi zůstává i nadále vzdálená. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Adele je fenomén. Přestože zastávám názor, že 99% populární hudby je odpad, ona je právě jednou z výjimek. Skvělý hlas i písně předvádí i v tomto recitálu zkříženém se show Grahama Nortona. Vypadá v něm jako velká sympaťačka, která je stále nohama pevně na zemi. Tak ať jí to ještě pár dalších let vydrží... ()

progression 

všechny recenze uživatele

Přestože preferuji malinko jinou hudbu, písně Adele si ujít nenechám. Fascinuje mne její projev, to, že většina písní je autorských i charakteristická barva jejího hlasu. Uvedený recitál je mix hudebních čísel, zajímavých rozhovorů s Grahamem Nortonem i některých předtočených záběrů (klip s dvojnicemi je zajímavý a to posledni "selfie" je také povedené). U Adele kromě nezpochybnitelných hudebních i autorských úspěchů mne nejvíce fascinuje to, že zůstává stále sama sebou a působí neuvěřitelně skromně a pokorně, což na výsluní této branže nebývá až tak obvyklé. Mateřství jí také určitě více než prospělo, takže rovněž věřím, že jí to všechno do budoucnosti vydrží, a že nás ještě v budoucnosti mnohokrát překvapí, i když si laťku nasadila neuvěřitelně vysoko. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to Graham Norton Show proložená písničkami. Fenomenální zpěv Adele je doprovázen krátkými rozhovory, které přibližují divákům tuto sympatickou zpěvačku. Potěší i zapojení obecenstva a klip s dvojnicemi. Velká spokojenost. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Kdyby se v tomhle pořadu jen zpívalo, dal bych o hvězdičku víc. Bohužel rozhovory mezi písněmi, při kterých se moderátor se zpěvačkou předháněli, kdo umí být víc afektovaný, se vyznačovaly velkou dávkou humoru bez vtipu, jehož trapnost se marně snažila překrýt křečovitá žoviálnost. Oba protagonisté se bavili skvěle, nebo se tak aspoň tvářili, diváci v BBC už trochu míň, no a já skoro vůbec. Vlastně s jednou výjimkou - při reportáži s dvojnicemi (vzhledem k jejich fyzickému vybavení mě to skoro svádí udělat záměrný překlep a napsat „dojnicemi“ - ale to bych se úrovní humoru nebezpečně přiblížil těm rozjuchaným mimohudebním vložkám). -------- V titulcích pořadu uvedeno: český i originální název Adele Live In London; režie Simon Staffurth. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Moje prvé hodnotenie a komentár ku koncertu. Som toho názoru, že hodnotenie hudobného výkonu je ešte subjektívnejšie ako hodnotenie kinematografických diel (lebo okrem prezentácie koncertu, hodnotíte aj výkon a prejav speváka a určite svoju rolu zohrajú aj sympatie). Musím sa priznať, že i keď počúvam prevažne rockovú hudbu, Adele a jej celosvetový úspech si musel všimnúť každý, kto sa aspoň trochu zaujíma o súčasnú populárnu hudbu a ja nie som výnimkou, čiže tých naj 5-6 pesničiek poznám aj ja. Treba ale povedať, že za jednu hodinku toho Adele neodspieva veľa, piesne sú výborné, ale pomerne zdĺhavé rozhovory (najmä v prvej polovici) sa mi zdali nadbytočné, hlavne keď sú pomerne povrchné a všeobecné. Skrátiť interview, pridala by sa jedna, možno i dve skladby a bolo by to za plný počet. ()

buchannon 

všechny recenze uživatele

Písňový recitál prokládaný nějakým tím kecáním, kde Adele ukazuje, jaká je otevřená a přátelská. Celkem zajímavá show, zakončená asi tím největším hitem. Božská Adele, která se dá kvalitou přirovnat snad jen k mé oblíbené božské Annie Lennox, i když Adele má sytější hlas, a Annie naopak převládá ve výškách. ()

Reklama

Reklama