Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá rodina O'Learových jede za lepším životem do Chicaga, když těsně před vytouženým cílem cesty zahyne díky hloupé nehodě jejich otec. Matka (Alice Brady) tak do Chicaga přijíždí sama se svými třemi malými syny. Shoda náhod dovede nebohou ženu k otevření prádelny, a rodině se tak začne dařit celkem dobře. Z malých chlapců vyrostou dospělí mladí muži, povahově však velmi rozdílní. Nejmladší Bob (Tom Brown) je vysloveně rodinný typ pilně pomáhající matce s podnikáním. Nejstarší Jack (Don Amche) je právník a prostřední Dion (Ty Power) trochu vykutálený podnikavec, ze kterého se stává majitel největšího salónu ve městě. Dion používá triky na hraně zákona a mistrně využívá svého vlivu ve městě, zatímco zásadový a morální Jack, který se stane později starostou, stojí vždy na straně práva. Přestože ze začátku nevypadá, že by jejich rozdílné zájmy a morální hodnoty mohly ohrozit jejich bratrskou lásku, začne se postupem času situace hodně přiostřovat. Jedním z důvodů je samozřejmě i žena, v tomto případě salóní zpěvačka Belle (Alice Faye). Do již beztak napjaté situace přichází ničivý požár, který respektuje skutečnou historickou událost z r. 1871, a notně s osudem rodiny zatočí. (KarKulA)

(více)

Recenze (4)

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Již první minuty filmu nenechají nikoho na pochybách, že toto veselý film opravdu nebude. Jedná se ale nepochybně o velice solidní kousek s dobrými hereckými výkony (Alice Brady za svojí roli matky dokonce získala Oskara) a mnoha dobrými a zapamatovatelnými scénami - mezi nejsilnější rozhodně patří závěrečný požár Chicaga, který je natočen opravdu bravůrně a realisticky (prostě Foxi katastrofické scény uměli). Studio nic nenechalo náhodě a svěřilo svoji velkorozpočtovku zkušenému režisérovi kasovních trháků Henry Kingovi, jehož jméno je s Century Fox neodmyslitelně spojeno, stejně jako je spojeno s tím Powerovým, protože King a Power společně během téměř 20ti let práce pro studio dělali celkem pravidelně a jejich jména lze najít společně v řadě dalších snímků (když v roce 1951 např. King odstoupil z projektu filmu Way of Gaucho, odmítl bez něj Power dělat a odstoupil také). Za zmínku stojí že dvojce hlavních představitelů , Power a Ameche, se ten rok společně objevila také ve velice úspěšné komedii Love is News. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Dej príbehu je zasadený do obdobia spred veľkým požiarom v Chicagu v roku 1871. Sledujeme rodinu prisťahovalcov, ktorí sa adaptovali do chicagskeho prostredia, ich súkromné, profesné i politické ambície. Slušná práca, ktorá poteší aj dnes. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

IN OLD CHICAGO je snímok, ktorý používa vtedy zavedené metódy. Ľúbezné songy, old schoolovú romantiku a honosnú výpravu. A do toho ( teda aspoň v závere konečne badateľnú ), neopakovateľnú trikovú stránku. Ak by sa ceny Oscar za vizuálne efekty v tej dobe udeľovali, soška by filmu neunikla. Je to ale len na malej ploche, dobrých 9 minút sa buťreční, skotačí, alebo spieva. Katastrofický film ako taký, od tohto určite nečakajte. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (2)

  • Týmto filmom sa producent Darryl F. Zanuck pokúšal priživiť na úspechu štúdia MGM a ich snímke San Francisco (1936). Pokúšal sa do filmu angažovať aj hereckú dvojicu Clark Gable a Jean Harlow. Louis B. Mayer, vtedajší šéf štúdia MGM, ich však odmietol "zapožičať". (beso74)
  • Alice Brady (Belle Fawcett) získala za tento film Oscara v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe, avšak nezúčastnila sa slávnostnom udeľovaní cien, a tak sa namiesto nej vynoril na pódiu akýsi muž a prevzal ju za ňu. Viackrát ho, podobne ako cenu, už nikto nevidel. (beso74)

Reklama

Reklama