Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z úspěšných japonských hororů, které ovládly západní svět. Předtucha, vás zavede do světa nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla. Hideki Satomi je profesor, jehož život je obrácen vzhůru nohama poté, co najde útržek novin s oznámením o úmrtí jeho dcery. Ta opravdu zemře při autonehodě. Tři roky po této tragédii jsou její rodiče stále naprosto zničeni, ale život jim do cesty připraví další nástrahy v podobě novinových článků předpovídajících smrt jejich přátel. Podaří se jim tentokrát změnit osud? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

tombac 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jakostní japonský horror. Hlavní strašidelnou proprietou je v něm list novin jako hrůzná předzvěst budoucích událostí. Před zhlédnutím Yogenu jsem se při představě, že bych se měl bát novin, škodolibě ušklíbal. Během filmu mne však smích velice rychle přešel. A šustot papíru mi nedělal dobře... ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tohle mě kdovíjak nenadchlo, ale špatný film to taky není. A hlavně, je to trochu něco jiného, než na co jsme od Japončíků zvyklí a to je plus samo o sobě. Děj je sice na můj vkus trochu zmatený, ale ne zase tolik, aby se v něm nedalo vyznat, herecké výkony se pohybují zcela v mezích průměru a pár scén je docela efektních. Jinak se ale rozhodně nejedná o kdovíjak signifikantní dílo a po delší době od shlédnutí jsem měla trochu problém si vybavit děj. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Japonské horory jsou většinou fajn. Tento je výjimkou. Jedná se o hovadinu, se sic dobrou myšlenkou, ale zpracováním, kdy se většinu času nic neděje. A když, tak jediné, co straší, jsou noviny lepící se na sklo, či ksicht už tak špatně hrajících herců. Jinak nic. Film si dělal, co chtěl a taktéž (ne)ukazoval, co chtěl. ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Příjemná změna oproti tunám duchařin, ale… smůla. Proste lepší průměr a víc si to ze mě ani pomocí novin nevydoluje. Film má výborně našlápnuto hned z počátku a pointa je vcelku originální a časem příjemně graduje. Jenže někde na půli cesty film začne klopýtat a ztrácet tempo. I když se dočkáme mnoha výborných scén, tak se děj začne natahovat a vyplňovat nudnou vatou… Tip k obsazení - maličká Nana má vskutku obdivuhodný výkon, který jsme si nevěřícně mnohokrát opakoval… ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Moc pekny maly horror, ktery dokazuje, ze k tomu, aby dokazali Japonci k smrti vydesit nepotrebuji nutne zastup dlouhovlasych divcin. Film, ve kterem si Osud pohrava s hrdiny trochu jinak, nez zname z Final Destination, tahne z absolutnich vysin predevsim ponekud zdlouhava stredni cast a lehce odhadnutelna pointa. I tak jde ale o vynikajici zalezitost s opravdu hodne silnymi lekackami. Nikdy bych neveril, ze se budu bat novin.... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen na motivy mangy "Newspaper of Terror", které kreslil Kioufu Shinbun a napsal Jiro Tsunoda. (Terva)

Reklama

Reklama