Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další z úspěšných japonských hororů, které ovládly západní svět. Předtucha, vás zavede do světa nadpřirozena, které se dotkne každého nervu vašeho těla. Hideki Satomi je profesor, jehož život je obrácen vzhůru nohama poté, co najde útržek novin s oznámením o úmrtí jeho dcery. Ta opravdu zemře při autonehodě. Tři roky po této tragédii jsou její rodiče stále naprosto zničeni, ale život jim do cesty připraví další nástrahy v podobě novinových článků předpovídajících smrt jejich přátel. Podaří se jim tentokrát změnit osud? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

Fr 

všechny recenze uživatele

Noviny hrůzy..... . Není třeba hektolitrů krve k nahnání strachu, to já rád. Má to myšlenku - výborně. Působivá zjevení - to by mělo fungovat. Bohužel tak napůl. Japonská klasika, nedokážou mě strhnout herci (kterých tu naštěstí moc není). Mám se bát výjevů, ale ne vždy to přesvědčivě fungovalo. Rozhodně ne na celý film. Jen další (slabá) variace na téma Kruh. Závěr se to snaží zachránit. Mám tušení, že zbytečně. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Zvláštní komentáře... že bych omylem viděl jiný horror? Mně přišel velice nudný a nezajímavý, nebýt jedné povedené lekačky a docela atmosferického závěru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Neviem, ako nás dokážu Japonci stále desiť, keď sú ich "japan shock" v podstate o tom istom (ibaže sa priebežne mení mobil za VHS, prípadne noviny za internet). A to sú všetky tie KRUHY, ZMEŠKANÉ HOVORY a JU-ONY len špičkou ľadovca! I PREDTUCHA funguje na znepokojivej mrazivej úrovni a na rozdiel od hore spomenutých kúskov núti k zamysleniu. Inak, čo by na to asi tak povedali tvorcovia amerického seriálu „Zajtrajšie noviny“ a trilógie NEZVRATNÝ OSUD? ()

JFL

všechny recenze uživatele

Nevěřte titulku obalu, tento film nenatočil režisér „Ringu“, nýbrž autor jeho prequelu „Ring 0 - Zrození“. Stejně jako jeho dřívější počin i „Předtucha“ zdaleka nedosahuje kvalit prvotřídních duchařských hororů, ale pokud rezignujete na originalitu, pak bez problémů splní svůj účel. Nečekejte žádné logické vysvětlení ústředního děsivého fenoménu, novin zvěstujících smrt. Prostě existují a zasahují do života postav. Režisér zvládá budovat napětí a důmyslně diváka nejprve ukolébá zdánlivě bezproblémovými scénami, aby záhy zahrál na strunu děsu a hrůzy. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Moc pekny maly horror, ktery dokazuje, ze k tomu, aby dokazali Japonci k smrti vydesit nepotrebuji nutne zastup dlouhovlasych divcin. Film, ve kterem si Osud pohrava s hrdiny trochu jinak, nez zname z Final Destination, tahne z absolutnich vysin predevsim ponekud zdlouhava stredni cast a lehce odhadnutelna pointa. I tak jde ale o vynikajici zalezitost s opravdu hodne silnymi lekackami. Nikdy bych neveril, ze se budu bat novin.... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tenhle Nezvratný osud po japonském způsobu mi moc nesednul. Herci byli hrozní, zvlášť hodně přehrával hlavní hrdina, nepochopitelné věci mi v hororech obvykle moc nevadí, pokud je tam strašidelná atmosféra, ale tady to moc nefunguje, takže se mi vlastně líbil až ten konec. Ten alespoň nebyl tolik nezvratný. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jakostní japonský horror. Hlavní strašidelnou proprietou je v něm list novin jako hrůzná předzvěst budoucích událostí. Před zhlédnutím Yogenu jsem se při představě, že bych se měl bát novin, škodolibě ušklíbal. Během filmu mne však smích velice rychle přešel. A šustot papíru mi nedělal dobře... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor z japonskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o profesorovi, ktorý nájde ústrižok novín s informáciou, že jeho dcéra umrie a hneď na to sa tak aj stane, čo jeho aj ženu zničí, ale po troch rokoch sa mu začnú noviny s informáciami o udalostiach blízkej budúcnosti vracať a tak sa spojí so svojou ženou, aby odhalili celé tajomstvo novín a zistili, či sa udalosti dajú ovplyvniť. Spracovanie je na tom dobre, film má síce pomalšie tempo, ktoré si udrží takmer po celý čas, ale vôbec to neprekáža, dej je už od úvodu dostatočne zaujímavý, postupne sa doň pridá dostatok zaujímavých prvkov, ktoré ho ešte vylepšia a navyše aj celá tématika sa mi páči, takže celý čas sa je na čo pozerať. Ale prekvapuje ma tá mimoriadne dynamická záverečná fáza, ktorá zobrazí mnoho predchádzajúcich udalostí z rôznych pohľadov, ktorá by do filmu svojim pojatím ako keby ani nesedela, ale tiež je zaujímavá. A páči sa mi aj úplný koniec. Po hororovej stránke tu síce nie je až tak moc o čo stáť, ale mi to vôbec neprekáža, pretože film sa ani ako nejaký výraznejší horor moc nesnaží pôsobiť. Príslušnosť k tomuto žánru predstavuje okrem tématiky prakticky len atmosféra, ktorá je ako to vo väčšine podobných japonských filmoch býva výborná a ešte možno jedna, dve scény, inak už nič, o napätí sa tu moc hovoriť nedá, pretože nie je z čoho a klasické hororové scény tu tiež nie sú. Teda pokiaľ niekto za horor nepovažuje prítomnosť novín, ktoré občas urobia nejaký tajomnejší zvuk. Herecké obsadenie je bez problémov, celý film stojí prakticky len na dvoch postavách, manželoch, Hiroshi Mikami sa síce občas snaží hrať až moc, ale neprekáža a spokojný som aj s Noriko Sakai. Réžia je dosť dobrá, predpokladám, že film dopadol presne tak, ako aj bolo v pláne a páči sa mi aj technická stránka, ktorá sklame jedine v horšie natočenom výbuchu, inak v ničom. S týmto filmom som rozhodne spokojný, určite to nie je žiadny hororový klenot, keďže sa o to ani nesnaží, ale má dobrý príbeh a ani herci nesklamú, príjemný filmový zážitok. 73% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost připomínající Final Destination a v závěru dost morbidní verzi Groundhog Day. Nedotýkejte se novin, ani na zem spadlých.... ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Takový hezký, nízkorozpočtový, šedivý, malý, průměrný japonský horor. Je to celkem zajímavé a dobře režijně zvládnuté. I lekačky jdou. Sice je jich relativně málo, ale působí dobře. Jenomže je to už X-tá variace na to samé téma. Zase tu je detektivní pátrání, duch plazivec a celkem překombinovaný závěr. Předtuchu doporučuji těm co nemají nakoukáno moc asijských duchařin. Takovým jedincům by se měla líbit. Ty, co viděli už více podobně laděných filmů (např. Ringu, Ju-on nebo Oko) upozornuji, že v Předtuše nic objevného a překvapivého nenajdou. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak už zde máme třetí titul se stejným českým distribučním názvem na trhu. Tato Předtucha je japonská a také v tradičním pomalém japonském stylu rozvíjí horor o novinách, co předpovídají něčí smrt, a o pokusu pár lidí těmto smrtím zabránit. Jenže každá věc má dvě strany mince, a tak musí ti, kteří zachraňovali, za svůj přestupek proti řádu přírody pykat. http://www.dvdextra.cz/dvd-kratke-recenze/predtucha.html ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Japonci opět nezklamali a natočili skvělý film, který má všechny klady jaké má správný mysteriozní film mít. Tajemná atmosféra graduje už pěkně od začátku a divák si může v klidu vychutnat celých 95.minut. Zápletka je jednoduchá, sice ne moc originální, ale bez větších hluchých míst či nelogických scén. Herecké výkony jsou rovněž uspokojující a navíc hlavní herečka je celkem atraktivní. Jen škoda toho divného konce. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Opravdu blbý a nudný horor, který nenabízí vůbec nic. Až ke konci se to trošku určitým směrem pohlo a dokázalo to zaujmout. Z japonských hororů, které jsem viděl, dosud nejslabší. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl poprvé, strašně se mi to líbilo, teď podruhé už to nebylo ono, i když spousta skvělých scén působila stejně, jenže to mezi nima je trošku nuda. Hodně dobrá je až takřka lynchovská závěrečná část. Jinak poměrně povedenej nápad, žádná klasická duchařina.... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Začátek se nevyvíjel špatně. Pak se to dostalo do fáze, kdy to ani moc napínavé nebylo, no a pak to bylo divný. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pěkně ponurý Japonský horůrek. Zaujala mně tam jedna herečka ( Maki Horikita ) někdy se zdálo, že ten příběh prožívá až moc. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z japonskej hororovej tvorby k nám prišlo mnoho snímkov. Dá sa povedať, že tento patrí do stredného prúdu. Strašidelné scény, ktoré sú hlavnou devízou tejto východnej žánrovej tvorby, v tomto prípade nefungujú a strašidelné vôbec niesu. A to je hlavným problémom filmu. Ono už aj tí japonci spracovali snáď všetko a inovácií sa dosť ťažko dočkáme. Väčšia škoda, že ide o dielo, keď J-horor bol na vrchole. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

uhm..zatial som vypla 20 min pred koncom, ked tam nieco zasuchotalo a mne vletel do izby zakerny cierny chrobak..povie mi niekto, preco asi v polke filmu vymenili kameramana, strihaca a zvukara a zacali robit neprijemnu atmosferu? to mam ako kukat?..to sa nerobi..sak ja vlastne ani neviem, preco to pozeram..ja horory nemam rada..ja sa fakt bojim..strraaaasny klaun.."o".. (dokukala som po cca10-min. pauze..) (mamma mia) ()

Reklama

Reklama