Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1969. V Sasebo, Nagasaki je partička lehce nevybouřených puberťáků, která vede optimistický Ken. Ti se rozhodnou, že je na čase změnit systém! A tak se zabarikádují ve škole. Ale tím příběh nezačíná, ani nekončí... (Zíza)

Recenze (7)

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Rok 1969 je rokom dvoch študentov - Kena a Adamy - ktorí vzdorujú autoritám, zaužívaným školským pravidlám a zastaralým tradíciám... Obaja sú nebojácni, konajú impulzívne na základe svojho rozumu, veria v to, čo si myslia, že je správne. Preto sa Ken nebojí zabarikádovať školu, vyvesiť protestné transparenty a buričskými heslami "vymaľovať" interér budovy, aby zapôsobil na jednu krásnu spolužiačku. Tým to ale nekončí, naopak, celé dobrodružstvo sa len začína! Poviem to narovinu, film 69 je proste nádherný. Krásne a veľmi príjemne sa na neho pozerá, je plný humoru, zaujímavých scenáristických situácií, svižnej dobovej hudby a v neposlednom rade i skveých hereckých výkonov. Hlavne Satoshi Tsumabuki ma začína čím viac udivovať a rozhodne je to jeden z najcharizmatickejších hercov súčasnej mladej japonskej generácie. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Super! Skvele ulitla komedie. Opravdu pekne natocena adaptace stejnojmeneho romanu spisovatele Ryu Murakamiho zasazeneho do japonska konce sedesatych let. Inu horka byvaji v lete na ostrove Kjusu velka. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Krátký ale mimořádně povedený román se značnými prvky semi-autobiografie Ryu Murakamiho nemá chybu. Poměrně jednoduchý příběh, který díky své upřímnosti, poutavému prostředí a ještě poutavější době má ohromné kouzlo. Filmová adaptace je však rozporuplná. Murakamiho román je pln humoru, který byl na plátno převeden dost nešťastně. Over-the-top přehrávání jinak dost kvalitně zvoleného obsazení z původně seriózních scén udělalo (ne)chtěně nepříliš vtipnou slapstick komedii. Obdobně mnoho jiných, na papíře až překvapivě silných či stylových, scén vyšumělo do těžkého průměru. Kniha za 5 hvězd, film za ušmudlané 3. Díky Cream a jejich geniální White Room v úvodních titulcích, která nastavila laťku očekávání (asi bohužel) nebezpečně vysoko za 4. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie zasazená na konec 60. let s perfektní dobovou americkou muzikou:-) Začátek byl super, hodně jsem se nasmál, ale pak to malinko začalo uvadat, ale stále se snímek držel nadprůměru. Sice revolucionáři typu Che Guevara opovrhuji, ale téma filmu bylo zajímavé díky komediální vybroušenosti některých scén jako např. barikáda školy a střevní problém Nakamury či song Chinko:D. Celkově ale nemohu dát více jak 3 hvězdy a 65%, na to jsem se občas malinko nudil, ale jinak dobrý film a skvělá komedie. ()

-tHESWINe- 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení, film je natočen napůl amatérsky ve stylu live-action a napůl s pompézní výpravou, takže divák je neustále překvapen. Některé scény jsem možná nemohl vidět, ale to asi patří k ztřeštěnému japonskému stylu. ()

Reklama

Reklama