Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá sochařka Hae-mi je pozvána k účasti na lákavém projektu Muzea panenek. Podle vybraných účastníků budou majitelkou muzea vyrobeny nové panenky pro expozici. Hae-mi se tak dostává do společnosti reklamního fotografa Charliho Honga, ztřeštěné studentky Lee Sun-young, introvertní spisovatelky Jung Young-ha a modela Lee Tae-seunga. Starý dům, ve kterém se sbírka paní Im nachází, je obklopen přímo pohádkovou přírodou. Hae-mi záhy zjistí, že v domě nejsou jen zaměstnanci muzea, ale i záhadná dívka v červených šatech Mi-na, která navíc tvrdí, že se spolu znají velmi dlouho. Vypadá to však, že Mi-na vidí jen ona a nikoliv ostatní „lidské modely“. A tak se začne dívčí sen o panence vyrobené podle tváře své majitelky měnit v noční můru. Mohou mít panenky duši? Ano, když o ně majitel dostatečně pečuje. Co když ale ne? (Ketri)

(více)

Recenze (12)

Adrian 

všechny recenze uživatele

V anglictine sa tento korejsky horor preklada ako "Doll master" a Miramax uz zakupil prava na jeho americky remake. No ale spat k filmu. Ide o dalsi z radu hororov, ktori sa ani nesnazia zakryt svoju inspiraciu Nakatovym Kruhom. To znamena, ze pribeh nam znova serviruje tajomnych duchov (tentokrat ovladaju hlavne "detske" babiky ) v predvidatelnej trajektorii odvijania pribehu. Co funguje ale ako vzdy na 100% su prezentacie tzv. "japan shock systemu" - za vsetko staci uplne spomenut trademark najznamejsi - tmavovlase dievcatko s ucesom cez tvar, do ktorej tak nie je vidno, sialene vyplastene pohlady oci,atd. Fanusikovia azijskych hororov uz vedia ak poviem, ze aj napriek tomu, ze ste to mali moznost vidiet uz viackrat predtym, tieto "lakacky" funguju stale dokonale. Ihnyeongsa je tak vo vysledku hlavne o atmosfere ako o slabsom a prevarenom pribehu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení! Asijských duchařin jsem už přežraný,ale jednou ročně si pustit něco, co ve výsledku dokáže slušně vyděsit není na škodu. Doll master má vynikající námět, kdo má strach z panenek ať neváhá. Posledních 40 minut jsem zažíval velmi tísňivou a znepokojivou atmosféru,takže nakonec spokojenost. 70% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Dlouhovlasá babice a pomalé záběry podmalované tísnivou hudbou, kdy divák trne v napětí, čekajíce každou chviličku razantní nástup vlasaté ohavnosti na scénu, ke kterému dříve či později za dramatických okolností dojde, jsou od dob Nakatova kulťáku (předchozí počin jménem Joyuu-rei, kde poprvé použil dnes již tradiční element dívčího ducha s dlouhými vlasy, jsem neviděl a tudíž nemohu soudit, jestli nějakým způsobem determinoval pozdější slavný Ringu a zákonitosti asijských duchařin), železnou jistotou, jež stačí nesčetným horrorovým fandům ke štěstí. Tato duchařská mantra je v Inhyeongsa většinou na velice dobré úrovni, několikrát se snímku podaří navodit minimálně nepříjemný pocit. I omáčka okolo delší dobu funguje, napětí je podporováno kromě náznaků také zlověstnými dřevěnými skulpturami, které se nacházejí takřka po celém domě, kam zavítá několik nic netušících lidí, maje se stát modely pro panenky. Ale... Odhalení , proč to všechno a kdo to všechno, takéžto následující děj, způsobí spíše zklamání a filmu ubírají dost na intenzitě a přitažlivosti. Škoda přeškoda, vyvíjelo se to velice slibně... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, no očakával som omnoho viac. Za celkovo nie príliš pozitívne dojmy, môže najmä prvá polovica snímku, ktorá mi prišla extrémne nevýrazná. Tej druhej, sa síce najmä vďaka rapídne živšiemu tempu, podarilo opätovne získať moju pozornosť, no že by som vzhliadol mimoriadne atmosférický, strašidelný horor, to rozhodne nemôžem potvrdiť. Poviem to takto: nápad výborný, realizácia žiadna sláva, bodol by remake. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Neopouštěj staré panny pro nové! Vůbec ne špatné, ale ani nijak převratně vynikající. Slušný nadprůměr s několika výbornými okamžiky. Ta hudba u úvodního příběhu je naprosto geniální. Příběhy s panenkami prostě mají své kouzlo. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Nezapomínejte na své panenky z dětství, protože ony Vás milují a mohou velmi nelibě nést, když zjistí, že vy je už ne. Atmosférická pecka s panenkama, které dovedou děsit mě příjemně překvapila a rozhodně se na tento horor v budoucnu podívám znovu. PS : Mít panenku jako je Mi-na, tak bych jí tedy rozhodně měl rád. Dokonce moc a moc rád. A nehledejte v tom pedofilii :-D té herečce bylo už přes dvacet, i když na to tedy skutečně nevypadala. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

A máme tu další z rákosnických strašidelných baráků a duchů. Jeden by řekl, že je to už trošku monotónní, ale když to tak umí, tak co? Já bych taky od zedníka nechtěl, aby mi dělal právního zástupce. Takže korejští ševci, co se drží svého kopyta, přeci jen udělali pár inovací, které dopadly dost dobře, ale naopak selhali ve svých tradičních silných stránkách. Panenka Mi-Na byla k sežrání (no co, každý si v sobě hýčkáme malý kousek pedofila) a scéna s její proměnou po spatření jizvy mě dojala, ač se považuju za citově okoralého jedince a i Pýchu a předsudek jsem přežil bez jediné slzy. Za to bych udělil pátou hvězdu. Ale napětí, které pěkně pomaloučku polehoučku rostlo v první polovině filmu, se najednou vytratilo a proměnilo v obyčejnou naháněčku po baráku, jakých uvidíte v amerických slasherech po kokot. A za to bych dvě hvězdy strhnul. Ne, nejsem zlý, to ten režisér si to sám zkurvil. V každém případě film doporučuju navzdory výše psanému. Ta Mína je prostě boží. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Ze začátku hodně velká nuda, ale nakonec to nebylo tak špatné, celkem slušný příběh a docela i masakr :-). Průser je že sem se nebál :-( na čím víc těhle asijskejch hororů koukám tím je to horší, tyhle černo-dlouho vlasatý figury už mi prostě strach nenaženou, ale jako film sem si panenky užil. ()

Laputa 

všechny recenze uživatele

Zpracování a nápad tohoto filmu se mi velice líbil. Panenky s duší, to je velice zajímavé... Zvlášť v podání Eun-gyeong Im ( Mi-na ). Podle mě se na tuto roli neuvěřitelně skvěle hodila. Vypadala naprosto úžasně. Místy příjemná hudba a celkově pro mě velice příjemný zážitek. ()

mancer 

všechny recenze uživatele

Povedzte mi, kto normálny by vykonal potrebu na záchode, v ktorom vám hneď za zadkom stojí strašideľná bábika v životnej veľkosti. Kto?? Džízs!!! Nech by ma radšej aj roztrhalo, ale tam by som si ani len necvrkla! ()

Bobofon 

všechny recenze uživatele

V půlce filmu bych dal i čtyři hvězdy, protože výchozí situace pro akci je dobře nahozená, prostředí je zajímavé, atmosféra díky loutkám a pár divným týpkům slušná a divák může být natěšený na žně... Ale ouha, když se dostaví očekávaná sekačka, jde to s celým filmem od deseti k pěti, děj je nelogický (to se u horrorů stává), nestrašidelný (to by se stávat nemělo) a hlavní hrdinka víc a víc nesnesitelná, fakt jsem se modlil, ať ji už konečně někdo sejme. Takže nakonec zklamání z promarněné šance. ()

Vardara 

všechny recenze uživatele

Tak tady mě to trochu zklamalo. Začátek byl zajímavý, vývoj děje také, ale to bohužel někam do poloviny filmu, druhá část mě moc nebavila a jediný úsek, kdy bych mohla říct, že jsem se bála, byla první vražda. To ostatní jsem buď očekávala, nebo tak dlouho tvůrci natahovali část, kdy má přijít leknutí, že ve chvíli, kdy skutečně přišlo, to se mnou nic neudělalo. Jediné v čem se tu vyžívají jsou rozlámané končetiny a tekoucí krev. Čekala jsem víc a ještě do závěru jsem byla odhodlaná dát tři hvězdičky, jenže ten konec mi přišel tak naprosto zfušovaný, že jsem musela jít s hodnocením níž. ()

Reklama

Reklama