Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento příběh vypovídá o životě čtyř sester z Nové Anglie – Jo (Katharine Hepburn), Amy (Joan Bennett), Meg (Frances Dee) a Beth (Jean Parker) během občanské války. Jo si přeje odejít z domova a stát se spisovatelkou, ale rozhodne se zůstat a pomáhat rodině. Meg však oznámí, že se chystá vdát, a tak může Jo odcestovat do New Yorku. Zde se usadí a rozjíždí svou spisovatelskou kariéru. Seznámí se s profesorem Fritzem Bhaerem (Paul Lukas), který jí začíná pomáhat s psaním. Zatímco je Jo pryč, zamiluje se Amy a krátce nato se i provdá za dlouholetého Joina kamaráda Laurieho Laurence (Douglas Montgomery). Když se Jo dozví, že Beth umírá, okamžitě se vrací zpět domů za ní. (J_Fiu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (15)

Pampa 

všechny recenze uživatele

Román L. M. Alcottové, podle kterého byl natočen tento film je v USA považován za klasiku. Z toho vychází i množství jeho adaptací. Černobílá zvuková verze z roku 1933 je natočena klasicky podle románu bez větších úprav. Z dnešního pohledu už mladší generaci stěží zaujme, v porovnání s novějšími adaptacemi, ale dospělým ženám se může líbit. Existuje i kolorovaná verze. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Sestry Marchové ma úprimne fascinovali,sú štyri,majú sa rady nadovšetko,ale potýkajú sa dennodenne s rôznymi problémami,je akurát občianska vojna,otec je na fronte,sú mladé,rady by mali vážny vzťah s nápadníkmi,ktorí sa im dvoria v jednom kuse.Sestry sa volajú:Jo,Amy,Beth a Meg.Nápadníci:Laurie,Brooke a profák Bhaer,kto ku komu pôjde,prezrádzať nebudem,ale jedna zo sestier zomrie na chorobu,ktorú chytila od susedov...Videl som verziu z roku 1949,kde sa mi zdá,že je drobátko lepšia.Tu je ešte mladučká Katharine Hepburn,ktorá sa ešte len zoznamuje s kamerou,ale podotýkam,že nie je žiadny zelenáč,už má Academy Award za Morning Glory,tak povedal by som,že takmer celú pozornosť si kradne pre seba,ale mne to nevadí...Snímok má starú atmosféru ako alabaster a Krištof Kolumbus! by sa divil... ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Anžto je mi Katharine Hepburn silně nepříjemná, tak se výjimečně kloním maximálně k verzi 1994, neb je tam sladká Kirsten Dunst. Pakliže budu mít nervy shlédnout třeba ještě verzi 1949, udělám třeba smířlivější gesto k této, ale zatím docela trpím. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká klasická, ešte "prvotnopospolná" verzia romantickej drámy, ktorá rozvíja príbeh štyroch sestier a ich životných sklamaní či radostí. V rámci žánru je toto v podstate klasika a táto prvotná verzia bola vo svojom čase určite skvelou záležitosťou. V zásade sa ale jedná o priemerný dramatický snímok, ktorých vás nezdvihne zo sedadla, ale za to príjemne pohltí. 60 % ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Christopher Columbus! Drzá Jo, rozumná Meg, trdlo Amy a drahoušek Beth. Díky knize jsem se s těmito sestrami seznámila už když mi bylo asi deset a od té doby se k nim mnohokrát vrátila. Filmová verze z roku 1933 pracuje s knihou Little Woman, ale také s jejím pokračováním Good Wives. Oproti předloze byly na úkor Josephiny upozaděny ostatní sestry a je to rozhodně škoda. Jejich příběhy jsou zajímavé, ale nedostatečně rozvinuty. Jak se z rozkošného spratka Amy, stala sebevědomá mladá dáma? Kam se poděla Bethina láska ke hraní? A co Laurie? Další a další otázky... Veškeré výhrady, které mám, však zažene jediný úsměv Katherine Hepburn. Už tenkrát byla okouzlující a bez ní by byly Malé ženy zřejmě poloviční. Právě ona (respektive její Jo) je nositelkou většiny vtipů i dojetí... Jako největší klad filmu však vidím to, že se podařilo udržet atmosféru předlohy. Smích, hravost, fantazie - ale i bolest, válka, samota. A mezi tím vším naděje... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Film je zařazen na seznamu "nejvýznamnějších filmů", který vydal Vatikán v roce 1995 na přání papeže Jana Pavla II. Nachází se v kategorii filmů, které jsou významné svou uměleckou hodnotou. (gjjm)

Reklama

Reklama