Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hustě osídlené galaxii vládne Aliance, která vznikla spojením sil pozemských velmocí USA a Číny. Válečný veterán Malcolm Reynolds je kapitánem plavidla s idealistickým názvem Serenity. Vydělává si na živobytí jako podřadný zlodějíček a nájemný převozník. Posádku jeho lodi tvoří jeho věrná kamarádka Zoë, její muž a zároveň pilot Wash, opravářka Kaylee a svalovec Jayne. V momentě, kdy na palubu přibere dva nové pasažéry, se dostane do mnohem větších potíží, než na které je připraven. Mladý doktor a jeho sestra River, která oplývá telepatickými schopnostmi, totiž prchají před tajnou vládní organizací, která se snaží z dívky vytvořit dokonalého zabijáka. Vesmírná loď na sebe upoutala nejen pozornost vládních sil, ale i galaktických pirátů a dalších nepřátel. Další nebezpečí se ale skrývá v samém srdci Serenity... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (722)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, ale ta inspirace z jiných slavných děl je očividná. Především mluvím samozřejmě o Star Wars, neboť již samotný kapitán je v podstatě takový Han Solo z Wishe. Mimo to zde velmi jasně vidím i další filmy jako je například Star Trek a nejrůznější zombie apokalyptické scénáře. Nicméně, tak starý film to zase není a přesto jsou speciální efekty naprostá katastrofa. Co se příběhu týče, ten je velice všední a spíše nezáživný. Za nejsilnější stránku považuji několik velice charismatických herců, kteří tahnou celý film na svých bedrech. Především tedy hlavního záporáka filmu, Chiwetela Ejiofora a pak také mladou senzibilku. Tajemná River, jakožto nejslibnější postava, bohužel po celou dobu dostává jen zoufale málo prostoru a tak nemá šanci výsledek výrazně ovlivnit. Zbytek posádky na mne působí jako typické uskupení nejlepších přátel jakékoli komedie na Netflixu. Máme zde totiž všechna etnika a chybí pouze gay a nebo transvestita. Přes všechnu kritiku přiznávám, že mne závěr celkem zasáhl, ale o čtyřech hvězdách jsem neuvažoval. Je to totiž prachobyčejný průměr. 50% PS: O existenci seriálu Firefly, z nějž tento film vychází, jsem se dozvěděl až tady na ČSFD a tak je nutné tuto recenzi brát s jistou rezervou člověka, který k dílu nemá žádný vztah. PSS: Poznámka k finální vesmírné bitvě; ptám se, k čemu těm dravcům proboha pomůže točit nepřátelskými loděmi ve vakuu na provazech kolem dokola jako naprostí šílenci (čímž bezpochyby jsou, tak jsem si možná rovnou odpověděl)? ()

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Bez urážky, ale človek čo nevidel všetkých 13 dielov kultového seriálu Firefly nemôže vedieť "vo co go"... Nedokáže totiž nasať všetku tú atmosféru prešpekulovaného Whedonovho vesmíru so všetkými jeho špecifikami, nedokáže sa zžiť s hrdinami, nepozná ich motivácie a charaktery (ako som bol rád, že to zlatej mechaničke Kaylee nakoniec vyšlo, juch). Všetkým tým trojhviezdičkovým hodnotiacim teda odporúčam najskôr zhliadnuť pôvodnú sériu, a až potom tu strieľať verdikty... Možno následne pochopia, že toto nie je len "ďalší z nekonečnej rady sci-fi filmov", ale vskutku jedinečný kúsok. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nech to znie akokoľvek arogantne, kto nevidel Firefly nemá šancu plnohodnotne pochopiť a užiť si (/preplakať) Serenity. Film nadväzuje na množstvo vecí zo seriálu a charaktery do seriálu vstupujú bez väčšej ouvertúry a považujú sa za známe, takže neznalý divák si môže pozrieť "nejaké sci-fi", ale nakoniec z dokonalosti filmu dostane tak 20%. A k filmu: je úžasné vidieť všetky tie k divákovmu srdcu prirastené postavy späť, rozplietajúc mnohé (ale nie všetky!) záhady sveta okolo Serenity. Či už v stopáži 40 alebo 120 minút, stále je to ten istý seriál, tie isté postavy a ten istý svet. Nepôsobí to umelo ako The Simpsons Movie, Whedon vedel, čo robí a na nič sa nehral. Serenity je taká ako postavy v nej, pôsobí prirodzene, ale je v nej niečo magické. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Čo ja viem, nebolo to zlé, ale podľa mňa sa to so 'Startrek' alebo 'Stargate' filmami porovnávať nedá. Páčilo sa mi, že to nemalo zbytočné odbočky od deja a zbytočné spomaľovačky, ktoré by nudili. Sľubná pointa filmu, tú ale skazí scenár na jednoduché klišé. Efekty boli ale celkom prekvapujúce. Záporák mal dostať viac priestoru. Čistý stred. 60%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Famózní zakončení už tak dost vydařeného seriálu. Serenity je větší, akčnější, nahláškovanější a ač je to spodivem ještě o několik světelných mil lepší než původní Firefly. Především proto, že se během dvou hodin pořád něco děje, slabší chvilky prakticky nexistují, většina linií se dočká svého uzavření a Mal hláškuje víc než kdykoliv předtím. Vlastně mám pocit, že tu hláškují úplně všichni bez výjimky. Whedon převedl levný seriál do poměrně drahého filmového kabátku, naservíroval pořádnou porci honiček a vesmírných bitek, ale přesto nezapomněl na to hlavní - na postavy, jež vás rozesmějí, pobaví a v závěru i zaručeně rozbrečí. StarGate, Star Trek, BSG? Proti dvojbloku Firefly-Serenity nemají nejmenší šanci. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (31)

  • Když posádka poprvé přijede do přístavu, Jayne brnká na kytaru „Ballad of Serenity“ – úvodní znělku ze seriálu Firefly (2002). (Galadriel)
  • Prvních devět minut filmu bylo umístěno na internet jako propagace před uvedením Serenity. (Galadriel)
  • Malův drink, Ng Ka Py, je čínská brandy. Můžeme ji zahlédnout ve filmu v jeho ubikaci a také si o tento drink řekl v baru v první scéně epizody „The Train Job“ v seriálu Firefly (2002). (Galadriel)

Související novinky

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

Nová bondovka hledá záporáka a bondgirls

06.04.2014

Joss Whedon (Avengers) už před deseti lety věděl, že má Chiwetel Ejiofor velkou hereckou budoucnost. Záporák z jeho sci-fi akčňáku Serenity se nedávno blýsknul v otrokářském dramatu 12 let v řetězech… (více)

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

Režisér „Buffy“ debutuje na plátně

26.09.2005

Režisér Joss Whedon až doposud pracoval na seriálech, z nichž asi největší popularitu si získala Buffy, přemožitelka upírů. To se však změní už tento čtvrtek 30. září, kdy se na plátnech amerických… (více)

Reklama

Reklama