Reklama

Reklama

Yong zheng da po shi ba tong ren

  • Tchaj-wan 雍正大破十八銅人 (více)

Obsahy(1)

Národní odboj Mandžuů převezme nadvládu nad Čínou, ale císař Ching se obává, že učedníci kláštera Shaolin mohou jeho dynastii svrhnout. Ching se maskuje jako učedník, aby se stal mistrem kung fu a mohl tak kontrolovat shaolinské mnichy. Musí však podle zvyku před svým odchodem složit zkoušku legendárních 18 bronzemenů... (Epistemolog)

(více)

Recenze (3)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nejde přímo o pokračování 18 Bronzemen (1976), ale ve stejném prostředí jsou předělány některé scény. Hlavní herecké trio sice zůstalo, jen mají jiné role. Táhne to především Carter Wong a složité kung-fu sestavy, které zabírají většinu filmu. Polly Kuanová je celkem upozaděna a ikdyž Yong Zhen (Carter Wong) nemůže prokázat shaolinům vinu na spiknutí, pokusí se chrám nakonec stejně zničit. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Tohle byl jeden velký nelogismus. Oproti prvnímu, mimochodem výbornému dílu vnímímám velký pokles. Souboje zůstali perfektní, nádherná a složitá choreografie s bronzovými muži potěší dívákovo oko naplno, ale naprosto nelogický děj zabije i poslední náznaky vzkříšení dějové linie. Navíc si nedokážu říct, kdo je hlavní kladná role. Carter Wong? To aso težko, když se nelegálně dostane na trůn, zavře do vězení svého bratra (ač neoprávněně) a pak se rozhodne klášter Shaolin zničit. A to se celý děj chová, jako kladná postava. No nic, za mě velké zklamání, tenhle díl je někde jinde. Důležitá poznámka: Obsazení zůstalo skoro na chlup stejné, ale role a souvislosti se změnili o 360 stupňů a není zde žádná návaznost s prvním dílem. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi divné pokračovanie o šaolinských 18 bronzových bojovníkoch, v ktorom je dej i postavy akosi naruby. Hlavná postava je podivne kladná aj záporná zároveň. Súboje v šaolinskom kláštore sú síce o niečo záživnejšie ako v prvom snímku, celkovo však film dopláca na nehomogénny a nelogický dej. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama