Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Recenze (266)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Je to komedie? Je to horror? Znamenitý žánrový crossover, který vzdává hold všem béčkovým fobijním monster-horrorům posledních let a který se bohudík nestylizuje do podoby vážného horroru, ale dokáže si (nejen) ze sebe udělat řádnou legraci. Nenáročná závava jako dělaná na deštivý páteční večer nikomu necpe, jakou že to má úžasnou myšlenku a neuvěřitelné herecké obsazení včetně výkonů. Zkrátka jen podsouvá tuny dogitálních pavouků, spoustu zbraní a vyděšených lidiček...nevím jak vám, ale mně to takhle občas vyhovuje. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Milá blbůstka odkazující na staré monster-movies. U nich i u tohoto filmu se člověk neubrání pobaveného úsměvu, pavouci reagují na lidské volání ("Hey, Spidey!"), po kousnutí do vycpané trofeje jelena si odplivnou a vydávají mlaskavé pazvuky. Celým filmem prostupuje veliká nadsázka, záměrná béčková stylizace a parodickou náladu snímku dokresluje rozjuchaná "elfmanovská" hudba a pár drobných odkazů na klasické béčkové horory. A ta jedna scéna s puštěnou televizí, ve které jsou záběry z filmu Them! v rámci MONSTER-MOVIE MARATHON je takovým malým milým režisérovým připomenutím, které fandy starých béčkových scifáren pohladí po duši :o) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Pavoučí teror dozajsta zklame příznivce bláznivých komedií/parodií a též i vyznavače hororů. Ale pokud umíte balancovat na pomezí těchto žánrů, budete se královsky bavit. Pav oučí teror je tak trochu spider variací na Vřískot. Až mě začalo mrzet, že jsem viděl tak málo klasických "zvířecích" béček, určitě bych se bavil ještě víc... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Veselý horůrek utahující si z typických hororových klišé. Za pozornost stojí i kvůli mladé Scarlett Johansson v jedné z vedlejších rolí. 70% Zajímavé komentáře: Lima, Zombo ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dokonalé skloubení poetiky „padesátkových“ monster movies s nablblou estetikou německo-amerických koprodukčních céček. Ač to ne vždy funguje, Pavoučí teror umě kloubí poctu s parodií, která do diváckého srdce zaskóruje perfektními postavami, smrtící dávkou klišé a hlavně uchechtanými pavouky, na které je radost pohledět, zvláště když jim trikaři nadělili hezký „look“. Emmerich s Devlinem na tom sice bůhvíjaký balík nezkásnuli, ale za tu chuť pustit tohle do světa velké díky. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlý, ale jako horor (kterej to bejt neměl) to bylo málo hrůzný a jako komedie málo vtipný. Ale celkově mi to přišlo "málo blbý". Přesto je to koukatelná a celkem pohodová zábava. Ale čekal sem něco trošku jinýho. Možn trošku ujetějšího. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Snaží se to být poctou nebo parodií na staré monster movies, ale horror to není, komedie také ne a ani to nené správně béčkově pokleslé. Tak vděčný potenciál, který to teoreticky skrývalo je opravdu škoda nevyužít, zvlášť když se o to tvůrci krom naprostých výjimek ani nepokouší. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Ottman: 1. Spider mania - John Ottman ,2. Spider shack - John Ottman ,3. Cat napped ,4. Trailer trashed ,5. Investigating ,6. Mall mayhem ,7. Bedroom attack ,8. Out of the fire ,9. Spider got your tongue ,10. Scurry flurry ,11. They will come ,12. Spider assault ,13. Shopping spree ,14. The tunnels ,15. Climactic plan ,16. All's well that ends well ,17. Spiders and cycles (for the film Eight Legged Freaks) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Klasika s pavouky,která si zaslouží 4*,poněvadž je to poslední,solidně natočený film s tímhle hmyzem.Efekty na úrovni, pavouci správně slizcí, slušná zábava. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Nechcem prísť o panenstvo na predných sedadlách auta." - "Môžeme ísť na zadné." Papagáj posadnutý filmom Šiestym zmyslom, Jason Voorhees, sadrokartón, baník vycucávajúci zapchatú hadicu, pštrosy, buranská výzbroj v nákupnom centre... David Arquette alias Dewey z Vreskotov zvládol hlavnú rolu so cťou a v ponuke večera je aj Scralett Johansson. Dravé béčko so schválne (?) brakovými trikmi a schválne (tým som si istý) béčkarskou zápletkou, ktoré sa nehanbí za svoju béčkovosť. Skôr naopak. Divákov to každopádne neuchvátilo: rozpočet 3O miliónov, celosvetová tržba 45. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po Arachnophobii (1990) a Kingdom of the Spiders (1977) je tenhle kousek nejlepším pavoučím zářezem. Eight legged freaks je humorem překypující snímek, který funguje jako osvěžující pocta všem béčkovým monster-movies, jež vznikaly hlavně v 50. až 70. letech. Obsahuje jejich nejklasičtější zápletku, papírově naivní postavy, absolutní lehkost, spoustu přerostlých, chlupatých potvůrek (od křižáků a skákavek až po sklípkany nebo tarantule), efektní finále a šťastný konec. Od počátečních do závěrečných titulků to skvěle šlape, může se opřít o příjemné herecké výkony (především pak Arquette a mladičká Scarlett) a koneckonců ani to CGI nemůže diváka urazit. Zkrátka pohodovka do každýho počasí. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moc příjemná oddechovka, velká nadsázka a dostatek humoru, to dělá z tohohle pavoučího úletu něco lepšího, než jsou ty ostatní a kdo se nezasměje a nepobaví, tak je vážně suchar. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Báječná pocta monstr-filmům mě vrátila do dětských let. Kombinace horor-komedie se velmi osvědčila a doufám, že se pár takových filmů ještě natočí. Kéž by takhle Emmerich pojal svou Godzillu. Jinak filmu nechybí nic podstatného - má nebezpečná monstra, statečné hrdiny, pohledné ženy, komického magora a šťastný konec. Ideální odpočinek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Monster-movie zabalené v arachnofólii humoru. Okrajový žánr o přerostlé, přemnožené (nejlépe obojí) a krvelačné fauně se obyčejně vyznačuje mizernou formou, triky i obsazením. Samozřejmě je to většinou otázka peněz a pak až autorských schopností, nicméně o Osminohých stvůrách lze říct, že se ve všech těchto aspektech dostaly nad průměr a navíc je s těmi toxickými tkalci občas i prdel. Nevím, čím to je, snad tím náhlým jarním oteplením, ale při pohledu na mamá Wuhrer a dcerušku Johansson mou mysl zaplavily myšlenky na číslovku spojovanou za jistých okolností s jedním skandinávským státem.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být co? Horor? Ani náhodou. Komedie? Trochu. Parodie? Určitě, ale nechtěná. Triky jsou průměrné, taktéž herecké výkony. O půvabu mladičké Scarlett Johanssonové tady mluvit nebudu, nosil bych jen dříví do lesa. Na jedno zkouknutí ujde, na víc ani náhodou. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Oddechová, pohodová a velmi zábavná parodie na "monster movies" s tématikou "Attack of the giant spiders!":) Sympaťák David Arquette, půvabná Scarlett Johansson či drsňácká Kari Wuhrer. Parádní scény, vtipní pavouci a luxusní útok na obchoďák. ()

Reklama

Reklama