Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Recenze (266)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vzikol len a len preto aby ľudí bavil. A darí sa mu to tak na 70%. Schízoidný pocit: "je to to horor, alebo komédia?" vo mne pretrvával celý film a neostalo, než na to pristúpiť. Kto to spraví bude spokojný. Čo mňa ale vytáčalo boli hlavní hrdinovia (teda skôr hlavní sráči), ktorý sú úplne mantaví a kazia na čo siahnu. Film si úplne žiada nejakého sympatického svalovca, ktorý vezme do jednej ruky motorový pílu, do druhej guľomet a pár pavúkov pokosí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Role jsou jasně dané, děj čitelný (jedovatý sajrajt ve vodě), takže vzhůru do digitalizace pavouků v plné kráse. Pocta monster movies s příjemnou nadsázkou balancuje na hranici několika žánrů, záměrně se tlačí do béčkových vod a náramně se jí to daří. Jde tu pak především o zábavu (správný čich projevili staří známí Dean Devlin a Roland Emmerich), lemovanou citacemi starších i současných filmů. Nicméně nutno přiznat, že i když se neustále něco děje, v závěru snímku docházejí síly i nápady. Osminohé potvory vydávajíc roztomilé pazvuky mají své kouzlo, příjemná atmosféra se line celou délkou a láska k žánru je tu cítit na každém pavoučím „skoku“. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Masakr! První půlhodinu jsem se lekl toho, že se film bude brát moc vážně (což s ohledem na téma by nebylo to pravé ořechové…), ale nestalo se. Ti velcí pavouci byli svým způsobem roztomilí, hodně jsem se zasmál a co je nejdůležitější, téměř jsem se nenudil. Ale nepochopím jedinou věc. Scarlett, tady taková mladá holčička, která za rok natočí jeden z nejkrásnějších filmů! Nevěřil jsem, že časový odstup pavouků od Ztracena je pouhý rok! Takže za Scarlett, za to, že jsem se večer tak skvěle pobavil a i za toho Czuchryho (Logana z Gilmorových děvčat), dávám 4 hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já NENÁVIDÍM PAVOUKY. Vážně, ty osminohé šmejdy nemůžu vidět, slyšet, prostě nic (včetně Spidermana). Tady mi ale nevadili, protože strach je to poslední, co z Pavoučího teroru jde. Celý film je o nadsázce, akci, více či méně povedených digitálních efektech... A to mi vyhovovalo. Nenáročná zábava se sympatickými herci a dobrým Ottmanem. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Skoro geniální ptákovina, u které jsem se skvěle pobavil. Absolutní oddechovka u které prostě a jednoduše stačí vypnout mozek a budete se královsky bavit. A hlavně po dlouhý době je to blbůstka u které jsem vůbec neřešil nějaké nelogičnosti a že jich je tam určitě hafo, ale teror má takový spád, že je ani nestihne nějak řešit. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri tomto titule musím oceniť najmä úžasný retro animal-monster horrorový námet. Jednoduchý príbeh o obrovských zmutovaných pavúkoch, čo útočia na obyvateľov malého amerického mestečka som si skvele užil. Potešilo ma, že sami tvorcovia to nebrali smrteľne vážne a objavilo sa tam aj niekoľko vtipných momentov. Príjemne ma prekvapil i David Arquette. Doteraz som ho mal zafixovaného ako zakomplexovaného, koktavého policajta z teenagerskej slasher série "Vreskot" a zakríknutého manžela nesympatickej Courteney Coxovej. Do tohto filmu však vyložene zapasoval. Pri "Útoku pavúkov" som sa výborne zabavil a zaspomínal na všetky tie staré béčkové animal horrory. **** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Takhle mi zlikvidovat mazlivou kočičku! To není hezký.. ne, ne. Ale zase musím ocenit, že i pavouk dostal na tu jeho chlupatou pr.... A že bych po tomhle změnila svůj vztah k normálním pavoučkům a začala je brát na milost.. možná se zvětšovacím sklem. Mňau! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia , ktorá si neváha uťahovať z čohokoľvek. Aj preto pôsobí uvoľnene, film zbehne ako voda a divák vôbec nerieši či pavúky vyzerajú dobre či nie.60%. ()

oli.G 

všechny recenze uživatele

Hodinka a pol zbehne rýchlo, no triky neohúria, vtipy nerozosmejú, mrazivejšie momenty nemrazia a postavy neprirastú k srdcu. K monster-movies zatiaľ žiadny vzťah nemám, ale nemyslím, že v opačnom prípade by som sa bavil viac. Bez Scarlett Johansson by som zrejme šiel ešte nižšie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film se mi kdysi děsně líbil a i nyní musím konstatovat, že ve srovnání s pavoučími filmy poslední doby jde o mistrovský snímek. Výborně zvládnutí pavouci (dobře, občas byl počítač poznat, ale chvílemi vůbec), vtip, nadsázka, parodie (v jisté chvíli zazní ústřední motiv z Indiana Jonese), kamera i hudba. Moc se mi líbila pavoučí farma, u mizení pštrosů jsem opět dostával záchvaty smíchu a mečivý kvikot pavouků byl přímo rozkošný. A pavučiny! Skvělá práce nohou při tvoření zámotků, nádherně vyzdobené hnízdo v podzemí. Nemluvě o drobných legráckách - figurína muže se skácí obličejem do klína sedící figuríny ženy nebo dvojsmyslné: ,,Ty budeš strkat a já budu tlačit." Z lovu jsou jedněmi z nejhezčích sekvence motorkáři kontra skákavky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tak nebolo to zase tak strašné. A je tam naozaj sranda aj strach. Celkom dobre herecké obsadenie, na to, že je to taký béčkový film. Toto bol fakt film na hrane geniality a stupidity. Pozeral som to a pozeral a len som čakal, kedy mi dôjde, že je to strata času. Takže som sa naozaj bavil, napríklad aj hlúposťami. Avšak digitálne pomerne slušné. Sem tam aj trocha tej srandy. Filmy tohto typu nemám rád, ale kedže to vizuálne šlo a nápad je to fajn, tak by som tento film označil za najlepší film z tejto úbohej kategórie. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Jen dvě věci v mém dětství byly nekonečné: počet Kostíků v naší lednici, a láska k týhle kultovní hororový recesi, která vzdává hold céčkovým filmům, uvědomuje si svoji debilitu, a výstižně zesměšňuje žánrová klišé. S odstupem času jde pro mě o stále víc zábavnější parodii/guilty pleasure záležitost, kterou prostě zbožňuju...... všema dvaceti doporučuju jako narozeninový dárek všem arachnofobikům. PS: Pokaždý když umře týpek s kšiltovkou ddejte si panáka . ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sám nevím proč, ale mě se tato ujetá šílenost docela líbí. Kdyby se trůrci rozhodli s tímto námětem natočit smrtelně vážný akční horor, byla by to zaručeně nezáživná hovadina na entou. Pavoučí teror se ale může naplno opřít o svou komediální stránku, která dělá téměř ze všech akčních scén a ze všech záběrů na obří pavouky scény zábavné a z celého snímku lehce nadprůměrnou hororovou komedii. Obsazení Davida Arquetteho bylo navíc stejně jako u dalších herců jednoznačně trefou do černého. A samotní pavouci sice působili chvílemi trochu směšně, ale na druhou stranu byl možná právě to režisérův záměr, který se koneckonců v několika okamžicích výborně osvědčil. A scéna z pavoučího hnízda plného kokonů pak nemá žádnou chybu! "NEŘÍKEJTE MI, ŽE TOHLETO JE POZEMSKÝ!?- NO DOBŘE, TAK JSOU TO PAVOUCI Z MARSU!!" ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Eight Legged Freaks znovu oprášilo monster filmy o gigantických pavúkoch s použitím digitálnych efektov. Avšak je to také o ničom, tie staré filmy boli na tom lepšie (bolo z nich cítiť také zanietenie, aj keď efekty boli jednoduché, dnes už veľmi zábavné a preto majú neopakovateľnú atmosféru a zapamätáte si ich). Samozrejme je to vec vkusu, mne dávajú viac tie staršie monster filmy. Vo filmoch vizuálna stránka nie je všetko (nie je ani prvoradá). ELF je tradičný slabší film na jedno, dve pozretia, ktorý mi toho nedal moc. Zišlo by sa trochu ubrať vo filme z až moc cieleného humoru a grimás (ktoré boli moc cielené takým neprirodzeným spôsobom), a ďalšie veci, ale vo všeobecnosti to chcelo aj napriek tomu, že je to jednoduchý film na pár použití, viac seriózneho prístupu. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Stravitelná HK se zmutovanýma pavoukama. Na reálně pojatou Arachnofobii to nemá ani náhodou, ale nenažrán podobnou tematikou jsem se nechal pobavit. Doporučovat to nebudu. 55% ()

Reklama

Reklama