Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Recenze (266)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

I když beru "Pavoučí teror" skutečně jen jako horrovovou komedii s pořádnou porcí nadsázky, pořád mi tu něco chybí. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Obě rozdivočelé pizdy pouze za závěrečný song k titulkům a zbytek? No, jasně, teror. Taky se mi líbilo, že byli členovci politicky korektní a hlavně, že nepíčovali něco o pedofilovi, jehož zástupci nás v budoucnu obohatí. Zlatý prciny... tak pravil svatý. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Docela příjemný horor u kterého se bát budete leda omylem, protože je to natočeno na samé hranici parodie i herecké výkony zůčastněných podle toho vypadají, David Arquette nikdy moc hrát neuměl a tak je tu mnohem přesvědčivější Kari Wuhrerová a nečekaně povedené triky s pavouky, kteří jsou sympatičtější než živý herci. Prostě je to taková milá pitominka na kterou se dobře dívá a která nemá žádné ambice ohromit. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Pavouček nitku souká, fajn se mi na to kouká. Za zdí se s kočkou kočkuje, bránice smíchem vibruje!" Zařazeno do mého Zlatého fondu zvířecí kinematografie, k nešikovným vrtákům červíkům a k prďácky prdícím hebounkým ovečkám. Hororová zábava jak má být. Když souboj zmutovaného pavouka s kočkou domácí, tak jedině za sádrokartonovou zdí! :-)) Btw, film daruji k narozeninám, coby pracovní pomůcku, svému psychiatrovi. Má i pár pacientů s arachnofobií a myslím, že po opakovaném zhlédnutí filmu při terapiích budou vyléčeni. Pak v pohodě zajdou i babičce do sklepa pro zavařeninu, protože už se nebudou bát malinkých pavoučků, jen PAVOUKŮ O PRŮMĚRU METR a víc. Navíc třeba tarantule, to jsou roztomilá zvířátka, příjemně chlupaťoučká na omak a jejich nožičky lechtivě šimrají na kůži, KDYŽ PO VÁS LEZOU... ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

hmm, veľmi (dlho a veľa) som sa tešil na tento film, ktorý v mojich očiach pomaly nadobúdal podobu kolosálneho poctivého a zábavného béčka . . . a síce mal niektoré pre mňa dôležité atribúty (krásne herečky - tak scarlett, ktorá si ešte mohla dovoliť hrať v takom niečom, no PREDOVŠETKÝM jej matka Kari Wuhrer, ktorá je kráska podľa môjho gusta - a oceňujem casting directorov, že sa dokonca matka s dcérou na seba podobali), sympatického "anti"hrdinu (sympaťák a správňak, ale v podstate trochu nemehlo a neakčný) Davida Arquetta (s fúzami aj bez, "That was easy!" - asi jediné miesto, kde som sa naozaj zasmial) a miestami naozaj pekné efekty (aj keď digitálne, čo už...) veľkých pavúkov, no chýbal mi tam humor, viac brutality a, neviem to pomenovať lepšie, ako "béčkovosti" (ale tej správnej, vtipnej, originálnej), celý čas to bolo také pritlmené - čo v konečnom dôsledku je možno aj vec scenára, ktorá bol "prísny" a ustrážený, čo má aj plus, že to nemá veľa logických chýb, dier a slabých miest, ale daň si asi vypýtala . . . taká nejaká prehnanosť, ktorá tam (i napriek tomu, že sa jedná o útok gigantických skákajúcich pavúkov a megatarantúl) predsa len chýbala. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Jako čistý horor nefunkční, a to ani když jste arachnofobik. Avšak jako parodie na monster horory je to velmi dobré. Na tu hlášku "Sklípkan mi rozšlápnul karavan!" už asi nikdy nezapomenu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Ellory Elkayem? To jméno jsem v životě neslyšel ani nečetl. Je to celkem škoda... zábavné béčko. Film, ne režisér:) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko o přerostlých pavoucích je sympatické hlavně tím, že si na nic nehraje a je na něm vidět, že jediným cílem je pobavit diváky. A to se mu daří znamenitě díky svižně odsýpajícímu ději, nepavoučí zvuky vydávajícím monstrům a spoustě drobných fórků. ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Největší chyba filmu je podle mě v tom, že se tvůrci pořádně nerozhodli, jestli dělají parodii, nebo komedii. Protože na parodii je to málo šílené a komedie je to dosti nevtipná. Ale občas se nejspíš trochu pobavíte. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl menší možná se mi to libilo když jsem to shlídl ted zjistil jsem že to pěkná kravina. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku perfektní zábava ale v pozdějších fázích trochu začnou tvůrcům docházet nápady. Ale i tak sranda s dobrými nápady. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Podarená hororovo-parodická zmes, ktorá zabaví nielen diváka, ale asi aj tvorcovia si zgustli:) Potešili aj odkazy na staré dobré klasiky (napr. It). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Monster a zvířecí horory patří mezi moje nejoblíbenější, ovšem ty „pavoučí“ moc rád nemám (tedy až na pár výjimek). Eight Legged Freaks však ve mně vyvolal dosti rozporuplné pocity a musím říct, že zas až tak hrozné to nebylo. Především je důležité poznamenat, že režisér to pojal hlavně jako hororovou komedii a mluvit o „klišé“, je asi zbytečné, protože to je zde vidět snad všude. Což byl mimochodem taky tvůrčí záměr. Takže tohle filmu určitě vytýkat nebudu. Ellory Elkayem i zbytek týmu se u jeho natáčení dobře bavili a já popravdě při jeho sledování taky. Ano je pravda, že digitální přerostlí pavouci nevypadají zrovna dvakrát úchvatně (no spíš hrozně), ale svůj účel splnili stejně jako celá enkláva hlášek a humorných situací. Celý film je jedna velká béčková oddechovka, která se ani sama vážně moc nebere, což bylo dobře. Navíc tu hraje Kari Wuhrer pro kterou mám opravdu velkou slabost a v mládí jsem žral každý film, ve kterém se objevila. O jejích ženských přednostech se ani bavit nebudu. Když k tomu připočítám i mladičkou Scarlett Johansson – musím dát prostě „bod“ navíc. Jediné co mi tu dost vadilo, byli ty zvukové pavoučí výlevy, které mi v určitých momentech lezli na nervy. Za nezapomenutelný okamžik beru „souboj“ kočky s pavoukem v sádrokartonové zdi a „ochutnávku“ vycpané jelení trofeje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Co to kur.... Ech, monstrmovie mě nebavěj a tohle má být jako nějaká pocta? Nechtěná (ale podle toho, jak to celý vypadalo, bych spíš věřil tomu, že chtěná) parodie možná.... Naprosto směšný digitální triky (povedli se tak dva pavouci) a co mě na filmu sralo nejvíc? Hlasové projevy pavouků podobající se mluvě Kennyho ze South Parku. Otřes. Dvě hvězdičky dávám jen za tu komediální stránku filmu, některé vtípky byly fakt povedené (pavouk ve stanu, útok na vycpanou hlavu).... Věřím, že tenhle film potěší dost lidí, já mezi nimi ale nejsem. Ale na jedno zkouknutí to jde. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Mám rád horory, miluju starý béčka a obdivuju Elkayema, kterej to vzal, přidat pár galonů humoru, kopu mizernejch hereckejch výkonů, špetku parodie, zamíchal to a udělal z Pavoučího teroru jednu z nejstylovějších a nejzábavnějších poct béčkovému braku, jakou jsem kdy viděl. Je to svižný, je to blbý, je tam spousta obrovskejch pavouků a hlavní hrdinové jsou i přes své herecké výkony sympaťáci až na střechu obchoďáku. Obchoďáku? Moment, to mi něco připomíná :-) Jen by mě zajímalo, jestli to takhle režisér, s přihlédnutím k jeho pozdější tvorbě, takhle opravdu zamýšlel, nebo to je nečekaný důsledek jeho kvalit. Když ale koukám, jaká jména se podílela na produkci… Není to ale jedno? Jen je škoda, že mám nakoukáno málo monster movies a ještě míň filmů s roztomilými pavoučky. Ženy přece milují snídani do postele. ()

Reklama

Reklama