Reklama

Reklama

Pavoučí teror

Trailer

Obsahy(1)

Řidič nákladního auta veze chemikálie a jeden sud mu spadne do jezera. Nedaleko odtud je pavoučí farma, kam týden po havárii přijíždí chlapec Mike. Joshua, který farmu vede, krmí své pavouky cvrčky nachytanými u jezera. Pavouci po nich nejen více rostou, ale jsou stále agresivnější. Když Mike odjede, jeden z pavouků, který utekl, kousne Joshuu. Ten ve snaze se ho zbavit rozbije všechna okolní terária a pavouci utečou... Mikeova matka Sam Parkerová pracuje jako šerif a spolu s kolegou Peterem vytahují z jezera sud. Když Mike zjistí, že je voda kontaminovaná, chce informovat Joshuu, ale matka mu zakáže k němu jezdit. Do městečka se po deseti letech vrací Chris McCormick a zjišťuje, že město je na dně a velká společnost má zájem o koupi všech pozemků kolem města a obnovu dolů jeho otce. Starosta Wade prosazuje zájmy této společnosti a Chris na veřejné schůzi prohlásí, že věří otci, který před smrtí ve svých dolech údajně našel zlatou žílu, a důl odmítne prodat... Mike se mezitím dostane na Joshuovu farmu, která je celá obalená pavučinami, a stopy pavouků vedou do starých dolů. Tam najde kus obrovské pavoučí nohy. Cestou domů si stopne Chrise a řekne mu o Joshuových pavoucích i o tom, že se ukryli v šachtách. Tam už ale zatím začali Chrisovi muži obnovovat práce... Jednoho z pracovníků dolu napadne a sežere obří pavouk. Starosta telefonuje se zástupci společnosti a vychází najevo, že společnost chce v dolech skladovat toxický odpad. Navíc v noci zmizí několik chovných pštrosů, stejně jako v okolí záhadně mizí psi a kočky... Samina dcera Asley má rande s Bretem, ale ten začne být dotěrný, a tak ho Asley vyhodí z auta a odjede. Na Breta a jeho kamarády pak zaútočí obří pavouci. Bret jako jediný přežije a vjede na motorce do štoly, kde se za ním sesype vchod... Chrisově tetě Gladys mezitím zmizí ve sklepě pes a teta najde obrovskou díru ve zdi, která vede do štol. Jde se tam podívat, ale to ještě netuší, že tam číhají zmutovaní a velmi nebezpeční pavouci... (TV Prima)

(více)

Recenze (266)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Pavouci jsou oblíbenou rekvizitou filmových hororů či thrillerů už od nepaměti a přijít s něčím inovativním v tomto směru už snad ani nejde. Autoři tohoto snímku nás ale přesvědčili o opaku. Jednoduše pavouky zvětšili a celý film pojali s hodně velkou nadsázkou. Logika a přírodní zákony jdou povětšinou stranou a cílem je hlavně pobavit diváka, což se v mém případě víceméně podařilo. Nenudila jsem se ani chvilku a některé scény měly opravdu hodně silný náboj (např. skákavky a motokrosaři v poušti). Tuto hororovou komedii doslova 'žeru' a pavouci, ti byly dokonalí a dost dobře ztvarnění. Navíc to, že se místy chovali komicky a vydávali vtipné zvuky, to bylo třešničkou na dortu. V podstatě jsem dostala, co jsem nečekala a odcházela jsem od obrazovky v dobré náladě a spokojená. Tohle byl prostě film na hraně geniality a stupidity, ovšem v tom nejlepším slova smyslu. Milovníkům tarantulí, křižáků, sekáčů a podobné osminohé havěti jenom doporučuji. - "Don't make any movements or noises. There's a giant tarantula headed your way." ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie o tom,jak zmutovaní pavouci terorizují město...Opravdu povedený humor a příjemně překvapující triky.Celkově 4 hvězdy... ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Hororové béčko, co to decentně kombinuje s humoristickými prvky, takové filmy většinou moc dobře nekončí. Ani tento. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nabízí se samozřejmě srovnání s o jednu generaci starší Arachnophobií (1990). Paradoxně tam, kde se ELF snaží být novější, modernější (umělí digitální pavouci namísto "jako živých" chlupatých hýbajících se loutek), je citelně horší než jeho předchůdce. Ale zase je epičtější, dějovější, pavoučí potvory jsou několikrát větší... A nebudu lhát - bavilo mě to. Po náročném dni relax jedna báseň. Obří zmutovaní pavouci jsou plní zeleného slizu, který se blemcavě rozprskne, když to do nich nakropíte brokárnou, paráda... ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co se děje, Zlato ??" - "Prostě nechci přijít o panenství na předním sedadle auta !! Chápeš ??" - "Stačí říct !! Můžeme jít dozadu.. Mám tam i deku !!" ;) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Vtipná variácia na staré čiernobiele monster filmy v ktorých nejaká háveď napadne malé mestečko. Sú tu všetky klišé žánru. Chamtivý parchant, ktorý za všetko môže, malý chlapec , ktorý na všetko príde, ale nikto mu neverí, odvážny hrdina, sexy pomocníčka s ešte viac sexy dcérou (Scarlett Johansson ou jéé), neskutočne vtipný pomocník šerifky, konšpiračný magor a od polovice filmu kopa skvele natočených scén s dostatočne kvalitnými trikmi. Relatívne malý rozpočet bol využitý dokonale. Ani mi nevadilo, že to má len PG-13 rating. Takže gore scén sa nedočkáme, ale jednotlivé úmrtia sú dostatočne nechutné a zároveň zábavné. Tempo to má tiež svižné, takže ma ani nenapadá, čo by som na filme vylepšil a mrzí ma, že nikdy nevzniklo nejaké pokračovanie. Je to vydarený komediálny horor o vraždiacich prerastených pavúkoch a ak vás ten námet láka, tak budete spokojní. 8/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Vzbuďte se než bude pozdě!!! Pořád věříte, že jsme byli na Měsíci, že Kennedyho zabil Oswald..... A už víme jak se dostal sud z chemikálií do jezírka a proč pavouci vyrostou...Joshuo, Joshuo. Consuela už v akváriu vypadala monstrózně....útok ukecaných pavouků, v tomto filmu totiš uslyšíte pavouky brebentit, ale je to komedie, ne. Musím si zavolat!!! Nemusíš, ty nemáš kamarády!! Návrat Chrise McCormicka byl načasován správně, díky chemikálii se rozmnoží a vyrostou pavouci, kteří začnou ohrožovat obyvatele a městečko, které už ohrožuje i Wade, který chce aby všichni prodali své pozemky, na které chce nelegálně ukládat další chemikálie. Boj o život může začít...konec cirkusu, rozejděte se!!! Chudáček Zeke (ta kočka) dělal krásné vzorky na stěnu...Habronatus orbus - skákavka. A ochrana? Vemte si tohle. Co to je? Voňavka, pavouky to může splést. No, když umřít, tak alespoň voňavej. Co je zase tohle!!! Pavouk, příteli. A tak končí příběh o vetřelcích, co......Itsy Bitsy Spider ( Joel Deluxe) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Je to blbý film, ale neberie sa vážne, takže je to celkom OK. Akurát že tu nie je žiadna extra scéna, či už vtipná alebo hororová (alebo kombinácia oboch), ktorá by sa dokázala na dlhšiu dobu vryť do pamäte (ako to je napr. pri Braindead a i.). Takže u mňa priemer, ešte aj všetci herci sú (neviem či schválne) hrozní. Ani Scarlettka tu ešte nepredviedla svoj talent. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Taková směsice hororu a komedie podaná se stovkami pavouků a to dost v dost béčkovým hávu.Ale rozhodně nenudící. "What is that?" That's spider, man !" 55% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelý ´´monster movie´´ obalený v sebaparodickom háve, výborná zábava, povedal by som pre každého diváka. Ak ovšem nemá arachnofóbiu. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Filmek je sice naprostá kravina, ale je to povedenej mix hororu a komedie. Toto dílo nejde brát vážně a ani se tak samo nechová. Hlavní hrdinové jsou celkem potrhlí (mladá Scarlett i Kari jsou buchty které zaujmou nejednoho chlapa). Pavouci jako hlavní záporáci připomínají Gremlins, kdy vtipně piští, všelijak bourají a ani v nejmenším nejsou děsivý. Efekty jsou taky úsměvný, ale zas nejsou tak špatný, jako u Asylum, nebo podobným produkcím. Já se u filmu hodně bavil a dávám mu 85%. :) ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Ja ty pavoučky prostě žeru ! Pocta všemu brakovému co se v monster-hororech objevilo a připlazilo a plus citace z hororů tak zásadních , že ten kdo je neviděl tak se bohužel nebude řehtat jako já. Ach nostalgie mnou zavladlá a branice mě bolela. Moc příjemné mrazivé koukáničko. Btw. Spiderman je břídil, tlupa škodolibych pavouku ho hravě přeskočí (doslova). ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pavúky nemám rád a bojím sa ich. To by však nemohli by digitálne, tie sú len na smiech. V tomto filme určite. Jedná sa ale o pomerne zábavný horor (?) plný pavúkov a ich nešťastných obetí, z ktorých najzábavnejšia bola likvidácia mačky. Zopár logických prešlapov sa síce nájde, ale to pri takto odľahčenom podaní ani veľmi nevadí. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Hmm, k tomuhle filmu jsem přistupoval ne příliš důvěřivě, když jsem ho dával do videa. Hned zkraje(z obalu) mi bylo jasné o co půjde-malí pavouci,velcí pavouci,ty žerou lidi a útočí na město. Jasný, hned od začátku je jasné co se stane, ale snad to tak pán režisér chtěl, kdo na tu hru přistoupí, bude se skvěle bavit. Vždyť tolik narážek se v dnešní době jen tak nevidí, prostě pořád to bylo něco mezi komedií/parodií a hororem(spíš to 2. ze 3) Pokud a jen a pouze když překnousnete animovaný pavouky(těžko říct, jestli by víc karikaturně působily vycpaný modely, ale muselo by to být vidět, že jsou vycpaný...)tak vám to bude připadat jako luxusní komedie. A pěkný cameo, že v B-čkovym monster movie 21. století dávají v televizi B-čkový monster movie ze 70. let :)) Jupíí :D ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Viete čo je to strach? " ,, Zažili ste už niekedy pocit, keď sa vám rozbúši srdce tak, že nemôžete dolapiť dych? " Tak sa radšej poriadne nadýchnite, pretože vás čaká nezabudnuteľná jazda s velkými pavúkmi, ktoré majú chuť na ľudí. Zvlášť samička ktorá meria najmenej 3 metre, je rýchla, skáče a keď vás chytí obmotá si vás a ak budete mať štastie, možno vás nezje 80 percent. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

Jejda, to je ale pytlovinka plná digitálních povoučáků, ale na zahnání nudy to postačí. Proboha, co tady dělá Scarteltt?! Dávám 40% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedno z lepších spojení horroru a komedie. Bát se příliš nebudete, ale nudit taky ne - je to vtipné, hezky zahrané, narvané odkazy a citáty (masky v obchoďáku), akční (honička na motorkách a útok na město). Když si k tomu přidám mladičkou Scarlett Johansson, tak prakticky není co řešit. Nenáročná, ale ne stupidní zábava. ()

DH3Factor 

všechny recenze uživatele

Klasická ukázka americké trapnosti. V hlavních rolích tak dvanáctiletý intelektuál radící celému městečku jak na pavouky, mentálně zaostalý policista, mentálně zaostalý správce supermarketu, superman volající armádě, zhulenej černoch skákající z budov a neohrožená žena zákona s brokovnicí, kosící od pasu hordy pavouků se zavřenýma očima. Zbytečné promrhání dobrého nápadu. Škoda. ()

Reklama

Reklama