Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Swedova dvojčata, sestry Inge a Liv se vdávají. Obě jsou těhotné, z čehož otec nemá žádnou radost - na svatbě je zamračený a naštvaný. Swede je sice laskavý otec, ale rabiátský ředitel věznice, který nemá zábrany z bezprostřední blízkosti zastřelit vězně, ani to pak bezostyšně zapřít před federální agentkou FBI Karen Polarskiovou. Karen mu ale šlape na paty. Mezitím se Inge a Liv, kterým se po otci stýská, nastěhují i s manželi Budem a Larrym zpět k tátovi. Swede dcery přivítá s otevřenou náručí, na zetě však pohlíží jako na truhlíky a hned je pověří různými úkoly, aby "hodnotu nevěst odpracovali". To se mladíkům ovšem nelíbí. Jednoho dne zaslechne Bud v hospodě o připravovaném transportu peněz. Přemluví Larryho k jejich uloupení a vše pečlivě naplánuje... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

honajz 

všechny recenze uživatele

Marlon Brando, Donald Sutherland a Charlie Sheen v poněkud drsné a dnes poněkud nevtipné komedii o dvou looserech a brutálním správci věznice. Tento otec má dvě dcery a ty podvodem tyhle dva loosery i proti vůli otce donutí ke sňatku. Ale miminko se ne a ne nedaří. Zatím jejich otec stihne pro zábavu zabít nějakého uprchlého vězně, a na tyhle dva si pěkně došlápnout, aby makali, jak on chce a potřebuje. Musejí vařit, uklízet, starat se o jeho auto, chodit do kostela a s jeho dcerami nejlépe nemít žádný sex. Uznejte, to se dlouho nedá vydržet. A to je tu ještě agentka FBI, která po správci věznice jde... Dnes už ne moc vtipná komedie, která osciluje mezi brutálními vtípky a vtipy o looserech, ale tak nějak nefungují ani jedny. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikajíc film, stavící na originálním, lehce úchylném a neotřelém scénáři a vynikající režii Yvese Simoneua (Norimberský proces).Tento snímek, u nás uváděný jako „Prachy k likvidaci“ má kromě jiného (ta režie je tedy super) i bombastické herecké obsazení-Charlie Sheen, Marlon Brando, Martin Sheen, Mira Sorvino, Davdi Arquette nebo třeba Donal Sutherland. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nechutná odpornost. Tragédie po všech stránkách včetně - při pohledu na trosku Marlona Branda (byť je vidět, že ho ještě přifukuje neumětelský kostým) - dietetické. /30. 9. 2010/ ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Takovéhle ulítlé komedie plné nadsazených charakterů mohou být dobré, pokud jsou dialogy prošpikované vtipnými hláškami. Tady je jich velmi málo. „Proč jste tomu lupiči otvírali?“ „Nóóó, on totiž zaklepal.“ Takže, dosti slabá, snadno zapomenutelná sranda. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Marlon Brando v roli odporného tlustého monstra nezáživný a nezajímavý stejně jako většina tohoto filmu. 35%. ()

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem strašná ptákovina. Filmů podobného komediálního ražení je víc, ale problém je v tom, že to většinou není režisérovým cílem a potom vznikají nevtipné a nechutné trapárny. Zato "Free money" si ze všeho dělá vědomě srandu humorem, který asi ne všichni pochopí. Je to vcelku příjemný, občas vtipný a hlavně bizarní film. Charlie Sheen byl fajn a proti Brandovi jsem nic neměla. Je spousta lidí, kterým se jeho poslední role zdály nedůstojné, ale to je blbost. Marlon si přece vždycky dělal co chtěl. A myslím, že to zase taková katastrofa nebyla ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Ne příliš zábavná hvězdami nabitá komedie, která snad neurazí. Potenciál na mnohem víc, režisér příliš nevyužil. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla poslední opravdová jízda Tlustého Marlona. V podstatě blbůstka, ale tak pěkně pointovaná a vůbec sehraná, až jsem se divil, že to nejsou Coeni. 65%, jak vidím? Tím bych se nenechal zmást, nově příchozí, jen dál, směle do toho! ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Že podal plahočící se a morbidně obézní Marlon špatný výkon!? To sotva! Na to, jaký náklad musel táhnout a jaký nechutný knír měl, podal naprosto přesvědčivý výkon, díky kterému nebylo nijak těžké uvěřit mu, že hraje tak zkaženého a drsného tyrana. Na druhou stranu nikdo další z herců jako Charlie Sheen, Martin Sheen, Thomas Haden Church, Mira Sorvino nebo Donald Sutherland nepředvedl nic extra zapamatovatelného, a tak z Free Money za pár dní zůstane jen obrovitý Brando. Velmi průměrná krimi komedie. ()

Naby 

všechny recenze uživatele

Je to takova kravina, ze se clovek nemuze prestat divat. Pokud se chcete zasmat a chvilku nebrat zivot vazne, tak rozhodne doporucuju :-). 3,4* je na komedii celkem nadprumer. ()

Reklama

Reklama