Reklama

Reklama

Válečný příběh se odehrává v době druhé světové války. Jugoslávská lidová osvobozenecká armáda neměla v horách k dispozici těžké dělostřelecké zbraně, a tak k zlikvidování betonových pevností a bunkrů museli nastoupit ti z nejodvážnějších partyzánů. Film vypráví o dvojici nerozlučných přátel Djokovi (Velimir 'Bata' Živojinović) a Kovačovi (Ljubiša Samardžić), kteří jen za pomoci ručních granátů zneškodňují opevněná kulometná hnízda na důležité železniční trati v horách. (curil)

(více)

Recenze (3)

Véča 

všechny recenze uživatele

Válečný film o dvou partyzánech, kteří se specializují na ničení německých bunkrů za pomoci granátů. Jejich putování mi přišlo poněkud bezcílné, kde akorát během cesty občas narazí na německý bunkr, který zničí. Přišlo mi, že Ljubiša Samardžić celý děh odlehčuje svými žerty. I jeho kamarád Bata Živojinović se stal na začátku filmu obětí vtipu. Vzhledem k tomu, jak Bata Žiovjinović chodil celou první část filmu bosý, tak mě zaráželo, že chodí bez nějakých výraznějšíc problémů a že o nohy nepřišel přitom, v jakém stavu byly ve filmu vidět. Zajímavé je, že všechny partyzánky ve filmu byly krásné mladé, skvěle nalíčené dívky. Celkově mi ani nepřišlo, že by film měl výrazný politický podtext. nejvýraznějším motivem zde byla síla přátelství dvou lidí. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem trochu více, protože většina   jugoslávských válečných a partyzánských filmů je na větší úrovni. Vše je postaveno na hercích Živojinovičovi a Samardžičovi a ti   také celý film táhnou. Ostatní postavy jsou   opravdu těmi nejvedlejšími. Záběry z vlastního boje a dobývání bunkrů a kulometných hnízd wermachtu jsou asi to  nejlepší z celého příběhu. Konec bych si   představoval také trochu jinak. ()

Reklama

Reklama