Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedno přísloví říká: "Jez proto, abys žil. Nežij proto, abys jedl." Jenže starý indiánský mýtus Weendigo zase vypráví o tom, že ten, kdo požije maso svého nepřítele, získá jeho sílu a duši. Má to ovšem háček každý, kdo to udělá, dostane i neukojitelný hlad po další lidské potravě, změní se v dravce a tomuto neblahému osudu může uniknout pouze vlastní obětí. Americko-britský film Dravci, který je kombinací kanibalského a upírského hororu, se odehrává v polovině 19. století na zapomenuté pevnosti v kalifornském pohoří Sierra Nevada. Právě sem je na zimu převelen kapitán John Boyd, vyznamenaný za hrdinství v mexicko-americké válce. Jenže jak už to při válečných konfliktech bývá, všechno se ve skutečnosti odehrálo trochu jinak. V bohem zapomenutém místě však Boyda čeká nejtěžší bitva jeho života střet s kanibalem Colqhounem, který pronikne do pevnosti a vláká její posádku do pasti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (468)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce, Robert Carlyle, David Arquette. Nikdo z této trojce nepatří mezi superhvězdy a nebýt Guye, kterému opravdu někdy výběr rolí slušně vyjde(LA-Přísně tajné nebo Memento), jde o průměrnou sestavu. Ta se však výbornými výkony vyšvihla mnohem výše a drží celý poměrně jednoduchý film pohromadě. Antonia Bird je pro mě někdo neznámý, ale dokázala vytvořit výbornou atmosféru, která se ve filmu udrží od začátku dokonce. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

To se jen tak říká, že jíme proto, abychom žili. Ve skutečnosti je tomu přesně naopak.. Nádherné slovenské exteriéry, hudba patřící do jiného filmu a "fiend" Carlyle, který by při účinkování v "Jste to, co jíte" snědl Vindigo Cajthamlovou i se štábem.. Závěrečný souboj na chladné zbraně je delikátní jako uzená lidská kýta. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak až takovou parádní podívanou jsem teda nečekal. Ravenous jsou přesně tím prototypem filmu, který mám rád - tedy poměrně netradiční příběh s úžasnou, výraznou hudbou. Velmi pěkné výkony odvedli herci v čele s Robertem Carlylem, já si ale nejvíc užíval roztomilou roli mého oblíbence z Lostu, Jeremy Daviese. Horror movie of the year ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite nie film pre každého, s tým by som rád začal. Spočiatku som totiž chcel napísať, že netradičný bol výber hudby. V tomto filme bolo ale netradičné takmer všetko a ak mám pravdu povedať, keby sa film nenatáčal u nás a neniesol by na obale také známe mená, asi by ostal niekde v súkromných hľadáčikoch fanúšikov žánru. Pearce, Carlyle a spol. filmu dodali naozaj skvelú atmosféru, človek by podľa obsadenie čakal, kedy sa film učlovečí, ale ono je to čím ďalej, tým viac väčšia úchylnosť. Úchylné je, že sami ale tá úchylnosť úchylne páčila. Napätia je tu celkom sympaticky dosť, scenár tiež nebol úplne deravý, atmosféra krutá a surová; a s vedomím, že nič podobné už asi nikdy neuvidím som si film celkom vychutnal. 75%. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Dvakrát jsem si řekla, to snad ne, ale pak jsem rezignovala a přijala film, děj, herce a hudbu jak leží a běží. Netušila jsem totiž předem, do čeho jdu, když jsem si tenhle mix horror-komedie-western pustila v pozdních nočních hodinách. Pravdou je, že mě ze začátku trochu šokovalo témA CHUŤOVKY KANIBALISMU ale pak, když jsem přistoupila na pravidla nechutnosti, jsem se i bavila. Hlavně při velmi černohumorných hláškách vrchního kanibala Carlyla a při vyděšeném pohledu Pierceho a vůbec i ostatní hráli jaksi o život (asi jim za patama funěl nějákéj labužník). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Syndrom windigo je reálně existující popsaná psychotická porucha projevující se krom jiného nutkáním požívat lidské maso. (kwaicheng)
  • Ako reklama na film pred uvedením do kín boli na internete uverejnené recepty na úpravu ľudského mäsa. (andykovac)

Související novinky

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

Horor na Divokém západě – svatokrádež?

16.03.2008

Soudný den je za rohem, ale režisér této drsné akční sci-fi Neil Marshall (kromě jiného tvůrce vynikajícího klaustrofobického Pádu do tmy) se přesto dívá do budoucnosti. Která leží v minulosti. Máte… (více)

Reklama

Reklama