Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V příběhu Manželský život herečka Judy Hollidayová vytvořila postavu Florence, která má se svým mužem Chetem Keeferem problémy v manželství. Po letech vzájemné lásky a porozumění oba najednou cítí, že spolu již nemohou žít. Jejich rozporuplný vztah je přivádí až do budovy soudu, kde vyhledají právní poradu soudkyně a požadují, aby jejich manželství ukončila... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Allan 

všechny recenze uživatele

Tak atmosféra Ameriky 50. let tu skutečně krásně dokresluje celý film. Nebo ho spíš z větší části tvoří. Bohužel. Film není právě k popukání, zařazení do "zlatého fondu komedie" příliš nechápu, protože pod tímto pojmem si představím trochu jiný humor, než který byl zde prezentován. Od okamžiku, kdy jedno z dětí umírá, jde celý film do háje - nejprve hysterie, posléze zázračné znovunalezení lásky u soudu je docela stupidní i na naivní komedie z těchto let. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pred rozvodový súd prichádzajú mladí manželia. Ich vzťah je podľa nich samotných nezvratiteľne narušený a jediným východiskom je rozvod. Postaršia sudkyňa sa rozhodne vypočuť životný príbeh, obetujúc voľný čas. Nasleduje retrospektíva vzťahu. Scénky vzájomnej lásky striedajú komentáre raz jedného, raz druhého manžela, miestami v príkrom rozpore s práve zobrazovanou minulosťou. Nevyhýbajú sa ani popisu vzájomných hádok a nešťastí. Optimistické vyznenie je typické pre Hollywood rokov 50. Režisér bodro pomrkáva na diváka – aj keď sa čokoľvek zlé udeje, manželstvo je tým najlepším východiskom, nezhody a konflikty ho v konečnom dôsledku utužujú, je potrebné dôverovať inštitúciám a altruizmu ľudí s rozhodovacou právomocou v nich pracujúcich. Kvalitné herecké výkony a profesionálne odvedená réžia patrili ku kladom tohto inak dosť tendenčného filmu. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Americké komediální drama z padesátých let. Tehdy filmaři ještě meli poměrně velký smysl pro detail a obyčejný život. Poměrně přesně dokázali vystihnout různé situace, které manželský život přináší. Ve filmu prožíváme úsměvné, ale i velice smutné okamžiky. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Příjemný malý filmeček od velkého režiséra. Úplně na mě dýchla amerika 50.let. Jen toho Bronsona (a to mě mrzí) jsem si tedy nevšiml... ()

Reklama

Reklama