Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký wrestler Jimmy King je považován za jednoho z nejlepších zápasníků všech dob, má nejdelší vítěznou sérii v řadě a zdá se, že je neporazitelný. Mezi jeho největší fanoušky patří Gordie a jeho kamarád Sean. Jednoho večera vyrážejí na wrestlingový zápas, hlavní hvězdou večera je jejich idol. Jimmy až do poslední chvíle netuší, že se jedná o jeho poslední zápas. Celých čtrnáct let vyhrával, protože jeho soupeři měli agentem nařízeno, aby ho nechali vyhrát. Nyní se ho rozhodl zbavit. Gordie a Sean jsou zdrceni, když King končí v poli poražených. Když se vracejí domů, rozrušený Sean nezvládne řízení a havaruje. Jejich fekální vůz, zdroj obživy, je zničený. Zklamaní mladíci netuší, jak naloží se svými životy. Nakonec se rozhodnou, že se pojedou do Atlanty, najdou Jimmyho Kinga a pomohou mu znovu se postavit na nohy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, poměrně často jsem se zasmál, byť fekálního humoru jsem ušetřen nebyl. Hodně mimo bylo obsazení role Jimmyho Kinga, připomínal wrestlera asi jako já připomínám chleba s máslem. A Rose McGowan, byť v malé roli, opět mi připomínala figurínu. Možná je to make upem, ona v každém filmu vypadá jako z plastu. Tady je to ale dotaženo do extrému. Samotný wrestling, kterého je tady imho požehnaně, je povedený a hlavně přehledný, to se mi líbilo. No a finále, to bylo hodně super. ()

Stocki 

všechny recenze uživatele

Pokud jste kdysi milovali wrestlingovou federaci WCW a jejich Monday Nitro včetně Nitro girls, tak je jento film pro Vás povinnost. V opačném případě Vám to neřekne zhola nic. Musíte to brát trošičku s nadsázkou, pak Vám možná trošku delší stopáž poměrně příjemně uteče. Oliver Platt mi sice jako wrestler moc sympatický nebyl, chybělo by mu charisma, které měl Sting či Goldberg, nicméně já to hodnotím především z nostalgie vesměs pozitivně. Za mě hvězda navíc. ()

Reklama

Nix 

všechny recenze uživatele

To byla slátanina. Jediné, co na tom bylo pozitivní, byla přítomnost wrestlingových hvězd v čele s Diamond Dallas Pagem, který si střihl zápornou roli. Ale v tý době jsem wrestling žral, takže proč to trochu neohodnotit spravedlivě. Pokud vám nic wrestling neříká, ignorujte to nebo si pusťte dokument nebo něco lepšího, tohle to za to nestojí. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie. Ne, že by byla smutná, ale smutné je jak se někdo snažil a vyšlo z toho tohle. Leda by se snad ani nesnažil. To by bylo ještě pochopitelné. Chápu, že pro fanoušky wrestlingu je to skvělý film. Pro ty, kterým přijde wrestling jako úplně zbytečný a trapný, je pak zbytečný a trapný i tento film. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to skoro neuvěřitelné, že jsem kdysi jako školou povinný capart celé to wrestlingové divadlo taky žral :-) Kupoval si časopisy, nahrával si zápasy na VHSky - z éry, kterou jsem sledoval, se ve filmu dokonce jedno/dvě okostýmované individuum mihne (Bam Bam Bigelow a Macho Man), nicméně z celé té taškařice mám rozpačitý dojem. Námět je vlastně výborný, Platt jako odepsaný wrestlingový bard je skvělý, ale scénář jde jako obyčejně proti veškerým kvalitám. Škoda. 50% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Po záverečných titulkoch nasledujú krátke scény. (figis20)
  • Produkce filmu byla výrazně podporovaná wrestlingovou společností WCW, která v té době bojovala s WWF o vyšší TV ratingy (tzv. Monday Night Wars neboli souboj mezi týdenními shows WWF Raw is War a WCW Monday Nitro). S cílem zvýšit sledovanost svého produktu, hlavní booker WCW Vince Russo se rozhodl, že se David Arquette krátce po zveřejnění filmu stane novým WCW World Heavyweight šampiónem. Došlo k tomu 25. dubna 2000 na show WCW Thunder, David Arquette následně přišel o titul na pay-per-view show WCW Slamboree 7. května. (ArtyWWE)
  • Postava Titusa Sinclaira (Joe Pantoliano) je inšpirovaná Ericom Bischoffom, niekdajším výkonným producentom a prezidentom WCW. Ten si mal pôvodne vo filme zahrať fiktívnu verziu seba samého, ale krátko pred začiatkom natáčania bol z WCW prepustený. (GTS_PUNK)

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama