Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký wrestler Jimmy King je považován za jednoho z nejlepších zápasníků všech dob, má nejdelší vítěznou sérii v řadě a zdá se, že je neporazitelný. Mezi jeho největší fanoušky patří Gordie a jeho kamarád Sean. Jednoho večera vyrážejí na wrestlingový zápas, hlavní hvězdou večera je jejich idol. Jimmy až do poslední chvíle netuší, že se jedná o jeho poslední zápas. Celých čtrnáct let vyhrával, protože jeho soupeři měli agentem nařízeno, aby ho nechali vyhrát. Nyní se ho rozhodl zbavit. Gordie a Sean jsou zdrceni, když King končí v poli poražených. Když se vracejí domů, rozrušený Sean nezvládne řízení a havaruje. Jejich fekální vůz, zdroj obživy, je zničený. Zklamaní mladíci netuší, jak naloží se svými životy. Nakonec se rozhodnou, že se pojedou do Atlanty, najdou Jimmyho Kinga a pomohou mu znovu se postavit na nohy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Stocki 

všechny recenze uživatele

Pokud jste kdysi milovali wrestlingovou federaci WCW a jejich Monday Nitro včetně Nitro girls, tak je jento film pro Vás povinnost. V opačném případě Vám to neřekne zhola nic. Musíte to brát trošičku s nadsázkou, pak Vám možná trošku delší stopáž poměrně příjemně uteče. Oliver Platt mi sice jako wrestler moc sympatický nebyl, chybělo by mu charisma, které měl Sting či Goldberg, nicméně já to hodnotím především z nostalgie vesměs pozitivně. Za mě hvězda navíc. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Smutná komedie. Ne, že by byla smutná, ale smutné je jak se někdo snažil a vyšlo z toho tohle. Leda by se snad ani nesnažil. To by bylo ještě pochopitelné. Chápu, že pro fanoušky wrestlingu je to skvělý film. Pro ty, kterým přijde wrestling jako úplně zbytečný a trapný, je pak zbytečný a trapný i tento film. ()

Reklama

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani nemůžou myslet vážně! Natočení takovéto blbosti by se mělo rovnat automaticky rozsudku smrti. Tak zoufale trapácký děj, že to až nutí člověka k pláči, i když to (prý) je komedie. Herecké výkony? Tak to ani nechtějte vidět. I cvičení šimpanzové by sehráli podobnou hovadinu s grácií shakespearovských herců. Děti z jeslí by asi vytvořily smysluplnější dialogy a i ten nejposlednější režisér ochotníků z nějaké zaprděné díry daleko od civilizace by tomu dal lepší řád a pořádek. Kdo si chce zkazit náladu na následující týden, směle do toho! Ať se na to podívá! ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Kto sa trochu vyzná vo wrestlingovej histórii, vie, že WCW (World Championship Wrestling) mal v roku 2000 už takpovediac "na kahánku". "Skvelý" booking v podaní Vinca Russoa spolu ďalšími pridruženými faktormi viedli k tomu, že WCW v konečnom dôsledku prehralo legendárne "Monday Night Wars", hoci niekoľko rokov predtým dokázalo 83-krát za sebou poraziť svojho pondelkového konkurenta WWF (World Wrestling Federation). Ak bol film Briana Robbinsa jednou zo snáh zachrániť WCW a vrátiť spoločnosti niekdajšiu slávu, pokus to bol asi tak dobrý, ako ich vtedajší televízny produkt. Príbeh je samozrejme ladený wrestlingovo, pričom hlavná dvojica protagonistov (David Arquette & Scott Caan) sa snaží obnoviť kariéru svojho obľúbenca Jimmyho Kinga (Oliver Platt). Rozoberať príbeh podrobne nie je potrebné, stačí povedať, že ide o typický "from zero to hero" počin, ktorý sa nemôže končiť inak než happy endom. Za zmienku však stojí niekoľko skutočností, ktorý film ako taký tvoria. Po príbehovej stránke nejde o vyložene najhoršie dielo, ale veľa od neho očakávať nemožno. V mnohom je prakticky "typickou" (americkou) komédiou zo začiatku nového milénia, takže v nej nemôže chýbať dvojica lúzrov, malomestský setting, pop punkový soundtrack (čo iné ako "My Own Worst Enemy" od skupiny Lit?!), humor s fekálnym podtextom, humor, ktorý by dnes (2022) zrejme neprešiel, ale takisto aj objektifikácia žien. Nádych raných 2000s z filmu priamo kričí. A dosť tu kričí aj David Arquette, ktorý je spoločne s neatletickým Oliverom Plattom jednoznačne najnesympatickejšou postavou celého filmu. A keďže je jednou z hlavných postáv, snímke to určite nepomáha. Humorná stránka tejto "komédie" je takisto spochybniteľná. Tvorcovia sa možno snažia prinútiť diváka zasmiať sa, ale ani jednou z "vtipných" scén nedokážu uspieť. Ready to Rumble dokáže čiastočne zaujať zrejme len wrestlingových fanúšikov, aj to iba preto, lebo vo filme vystupujú skutoční wrestleri, ktorí boli v roku 2000 súčasťou rosteru WCW. Inak snímka - pre wrestlingového fanúšika aj bežného diváka - neponúka nič, čo by stálo za to, aby ju človek pozeral. Stupídny príbeh, nesympatické postavy a chýbajúci humor. Jeden by dal aj ruku do ohňa, že im s písaním scenára pomáhal samotný Russo. Aj keď, pravda, akýkoľvek "on a pole" zápas vo filme chýba. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, poměrně často jsem se zasmál, byť fekálního humoru jsem ušetřen nebyl. Hodně mimo bylo obsazení role Jimmyho Kinga, připomínal wrestlera asi jako já připomínám chleba s máslem. A Rose McGowan, byť v malé roli, opět mi připomínala figurínu. Možná je to make upem, ona v každém filmu vypadá jako z plastu. Tady je to ale dotaženo do extrému. Samotný wrestling, kterého je tady imho požehnaně, je povedený a hlavně přehledný, to se mi líbilo. No a finále, to bylo hodně super. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Po záverečných titulkoch nasledujú krátke scény. (figis20)

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama