Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký wrestler Jimmy King je považován za jednoho z nejlepších zápasníků všech dob, má nejdelší vítěznou sérii v řadě a zdá se, že je neporazitelný. Mezi jeho největší fanoušky patří Gordie a jeho kamarád Sean. Jednoho večera vyrážejí na wrestlingový zápas, hlavní hvězdou večera je jejich idol. Jimmy až do poslední chvíle netuší, že se jedná o jeho poslední zápas. Celých čtrnáct let vyhrával, protože jeho soupeři měli agentem nařízeno, aby ho nechali vyhrát. Nyní se ho rozhodl zbavit. Gordie a Sean jsou zdrceni, když King končí v poli poražených. Když se vracejí domů, rozrušený Sean nezvládne řízení a havaruje. Jejich fekální vůz, zdroj obživy, je zničený. Zklamaní mladíci netuší, jak naloží se svými životy. Nakonec se rozhodnou, že se pojedou do Atlanty, najdou Jimmyho Kinga a pomohou mu znovu se postavit na nohy. (TV Nova)

(více)

Recenze (35)

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

To snad ani nemůžou myslet vážně! Natočení takovéto blbosti by se mělo rovnat automaticky rozsudku smrti. Tak zoufale trapácký děj, že to až nutí člověka k pláči, i když to (prý) je komedie. Herecké výkony? Tak to ani nechtějte vidět. I cvičení šimpanzové by sehráli podobnou hovadinu s grácií shakespearovských herců. Děti z jeslí by asi vytvořily smysluplnější dialogy a i ten nejposlednější režisér ochotníků z nějaké zaprděné díry daleko od civilizace by tomu dal lepší řád a pořádek. Kdo si chce zkazit náladu na následující týden, směle do toho! Ať se na to podívá! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No prostě a jednuduše zábava, nic jinýho to neni, jako film to stojí za hovno, ale bavil sem se skvěle. Spousta známejch westlerů v čele s Dallasem Pagem a Billem Goldbergem, k nim jako záporák Joe Pantoliano a skvělá dvojička David Arquette a Scott Caan a parádní wrestlerský finále, jen ten Platt tam nějak neseděl jako wrestler, ale jelikož neukazoval sádlo a byl vždycky v nějakým oblečku, tak to nevadilo. A ta závěrečná titulková scéna se setřihem všech kopanců do koulí z celýho filmu byla fakt sugestivní ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jen velmi nenáročná komedie s dobrým námětem, ale slabým scénářem, fajn herci, kteří se ale moc nepředvedli a efektními zápasnickými scénami, kterých ale mělo být mnohem víc. Prostě samá ale a ve výsledku průměrný film, ničím zvláštní a nijak zvlášť zábavný. David Arquette nezapře komediální talent, ale kde nic není ani smrt nebere, Scott Caan je stejné herecké dřevo jako jeho slavný otec James Caan a Oliver Platt a Joe Pantoliano překvapivě zklamali (ne že by měl Pantoliano co hrát). Pro fanoušky wrestlingu bude mít tenhle film ale asi úplně jiný rozměr, já znal ze všech těch skutečných wrestlerů jen Goldberga. Dvě a půl. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Suprová komedie o wrestlingu. David Arquette a Scott Caan jsou hustí týpci, Oliver Platt chlastající zkrachovalej zápasník s mega cejchou je taky hustej. Prostě je to prdel. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hromy blesky se na tuhle sportovní komedii dají z diváckého hlediska pouštět, ale stejně tak se "hrombleskově" u ní dá pobavit a to v tom případě, pokud nejste nároční a také i v tom případě, že jste o wrestlingu slyšeli jen okrajově. Není příliš komedií, které by se věnovaly wrestlingu a není ani nutné znát nějakou hvězdu tohoto sportu, podle mě je to spíše dobře udělaná show, aby jste si film Briana Robbinse pustili. Je sympatické, že v podstatě neláká na velké herecké hvězdy a přitom se prezentuje poměrně slušným hereckým obsazením. David Arquette a Scott Caan nepatří k hercům, kteří by spolehlivě plnili kinosály, (ostatně film se do kino distribuce svého času stejně nedostal), ale své si dokáží odehrát a nějaký ten herecký talent jim byl taky nadělen. Oliver Platt je pak věčnou stálicí herce ve vedlejších rolích plnícího to, co je mu scénářem předepsáno. Příběh je jednoduchý a přímočarý, jak úder mezi wrestlingovými provazy. Ze sedačky u něj nevyletíte, ale je dost možné, že vás nějaký zápasník "majzne" po kebuli opěradlem od té sedačky. Jen klid, technika ještě nepokročila natolik, aby hrdinové vystoupili z filmu a uštědřili vám par ran. I když je pravda, že co do technického a vizuálního provedení film nevypadá nijak levně a široké plátno by v mnoha zápasnických sekvencích klidně snesl. Nakonec si přece jen film dělal nároky na víc než dokázal na svých zápasnických bedrech unést. Nabízela se možnost, jestli to opravdu muselo být natočeno jako komedie, protože většina gagů nerozesměje. A pak je tady onen wrestling, který ne každý dostatečně ocení a ve filmu působí ještě více teatrálně, než ve skutečnosti. Divák si pak může sám rozhodnout, jestli se dobrovolně do ringu postaví, schytá pár (scénáristických) kopanců a druhý den plný modřin sdělí divícím se kolegům v práci od čeho je má, že se díval na komedii o wrestlingu anebo si zvolí rovnou jiný způsob zábavy. Mé hodnocení: 60% ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

v tomto bdobi som bol namotany na arquetta kvoli vreskotom...neviem co som od tohto filmu ocakaval, viem len, ze to absolutne nesplnil.. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, poměrně často jsem se zasmál, byť fekálního humoru jsem ušetřen nebyl. Hodně mimo bylo obsazení role Jimmyho Kinga, připomínal wrestlera asi jako já připomínám chleba s máslem. A Rose McGowan, byť v malé roli, opět mi připomínala figurínu. Možná je to make upem, ona v každém filmu vypadá jako z plastu. Tady je to ale dotaženo do extrému. Samotný wrestling, kterého je tady imho požehnaně, je povedený a hlavně přehledný, to se mi líbilo. No a finále, to bylo hodně super. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ty chceš bejt zápasníkem ?? Vždyť ty se neumíš poprat ani se svým zipem u kalhot, aby ses mohl vyčůrat !!" - "Ne, že bych to neuměl.. Jen mi to přijde zbytečný !!" ;) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Neviem, kto dostal nápad obsadiť Olivera Platta do úlohy wrestlingového šampióna, ale musel byť riadne ožratý alebo sfetovaný. Váhovo by tam aj patril, ale popri tých naozajstných svalnatých wrestleroch vyzerá neskutočne smiešne, no zúfalo smiešne. David Arquette hrá svoju typickú úlohu idiota s IQ 50 a celý film je jedna veľká volovina s nefunkčným humorom a premrštenou stopážou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já vím, když se podíváte, kolika procenty hodnotím tenhle film, řeknete si, že jsem se zbláznil, ale tohle je film mých telecích let, srdcovka, kterou si vždycky rád pustím, a to jedině v češtině. K filmu jsem se dostal náhodou, a vůbec, za to, že je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, může několik náhod, které se sešly ve skutečně pravou chvíli. V roce, kdy jsem film viděl poprvé, myslím, že to byl snad přímo rok premiéry, nebo nejpozději rok 2001, jsme měli asi na měsíc HBO. Takovéto, že když se vám to bude líbit, můžete si ejčbíou předplatit. Nepředplatili jsme si, ale stačilo, abychom ještě v demoverzi chytli právě tenhle film - "Hromy a blesky". Ale ještě důležitější bylo, že tenkrát jsme s bratrem doslova žrali wrestling, který se objevil na nějaké sportovní stanici. Snad to byla Galaxie, ale už nevím. Ten film nás dostal. Dabing je zde neskutečný a později jsem zjistil, že i vtipnější než originál. Já vím, že tenhle film je kvalitativně poměrně nízko a dostal by se tak na 50 %, ale to mě nezajímá. Já mu dávám prostě maximální hodnocení. I dnes si s bráchou a kamarády připomínáme některé hlášky z filmu, které mezi námi doslova zlidověli. Miluji "Hromy a blesky" a přiznávám se k tomu. Pro mě je to skvělý film, o wrestlingu snad nejlepší komedie, co jsem kdy viděl. Ono jich zase tak moc není. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2012/06/karate-kid-parchanti-hromy-blesky-uca.html ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Na tejto komédii je niečo príjemné, nemá nijaké pretvárky, áno je to hlúpe, ale mne to sadlo. 6/10 ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek wrestlingu a WCW tenkrát zejména, takže pro mě to je snímek specifických kvalit, jinak chápu, že pro obyčejného diváka je to debilní americká komedie. Tomu rozumim :) ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to skoro neuvěřitelné, že jsem kdysi jako školou povinný capart celé to wrestlingové divadlo taky žral :-) Kupoval si časopisy, nahrával si zápasy na VHSky - z éry, kterou jsem sledoval, se ve filmu dokonce jedno/dvě okostýmované individuum mihne (Bam Bam Bigelow a Macho Man), nicméně z celé té taškařice mám rozpačitý dojem. Námět je vlastně výborný, Platt jako odepsaný wrestlingový bard je skvělý, ale scénář jde jako obyčejně proti veškerým kvalitám. Škoda. 50% ()

Související novinky

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (více)

Reklama

Reklama