Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

havLord 

všechny recenze uživatele

Dlouhých deset let po klapce, která ukončila natáčení Černé zmije IV, se její tvůrčí tým vrací a přináší nám další dobrodružství prospěchářského Zmijáka. Humor už bohužel působí vyčpěle a použitě a kadence vtipů již není tak zběsilá, jako tomu bylo u dřívějších příběhů. To samé můžeme říct i o jejich kvalitě - jakoby lord Černá svině vyměkl a jeho dříve tak ostrý jazýček citelně otupěl. Ale i přesto se najde několik vydařených momentů a vidět po těch letech Baldricka Táhni je příjemné shledání. 70% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se po deseti letech opět sešli a Černá Zmije je zpět, byť jen v jednodílném speciálu. Nejsou zde sice až tak geniálně vybroušené dialogy jako v seriálu samotném, ale stejně je to legrace od začátku až do úplného konce. Jen škoda, že někdy tvůrci zvolili poněkud jednodušší styl humoru. Ovšem momenty při setkání se Shakespearem jsou v nejlepším duchu původní série. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Tento posledný diel Zmijáckej ságy som videl ako úplne prvý na Silvestra onoho roku 2001 a ani som vtedy netušil že je to vôbec nejaká Čierna Zmija, keďže v dabingu to bol akýsi Bestián a poskok Baldrick bol premenovaný na Packala. Každopádne je ale toto zakončenie vskutku epické. Čierna Zmija s Baldrickom ( alias Bestián s Packalom ) postavia stroj času, lietajú s ním sem a tam históriou, vyhubia dinosaury pomocou špinavých spodkov, zabijú Robina Hooda ( wuf-wuf ), ošukajú lady Mariannu ( wuf-wuf ) a aj Shakespeare dostane do držky za svoje pisateľské výtvory a Brannaghov štvorhodinový film. Skrátka si robia kozy zo všetkého vo výpravnejšom podaní než obvyklé papundeklové kulisy a to finále bolo dokonalou bodkou ktoré Zmijákovi aj divákovi prinieslo konečnú satisfakciu. Ako sa spievalo v tej pesničke "Čierna Zmija - bastard na tróne". ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Opět myšlenkově mazaně postavená epizoda která díky možnosti (jakkoliv nepravděpodobné hlavně díky faktu, že stroj vlastně postavil Baldrick ;)) použití stroje času nabízí výjevy Britské historie a několik neopakovatelných (a brutálních) vtipů... btw..: se zeptejte učitele Angličtiny na překlad: "Bugger my giddy aunt" a pochopíte (ten můj to přeložit odmítl a jen ptal se kde jsem to sebral ;)) nebo brilantní vetu na téma "hustej" (You really are as thick as clotted cream, that's been left out by some clot, and now the clots are so clotted, you couldn't unclot them with an electric de-clotter, aren't you, Baldrick? ). Nelze jinak než plný počet a doufat v avizované pokračování v roce 3000 :D. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série přesně takový, jaký si zasloužila. Tentokrát se setkáme se všemi hlavními aktéry najednou, k tomu se konečně setkáme s mistrem Shakespearem ("...a tady mám originál Mackbetha podepsaný Shakespearem samotným!" - "Kým?") v podání Colina Firtha a navíc třeba s Robinem Hoodem a jeho sličnou Marion (Kate Moss je přímo... wuf wuf!)... No a milí pánové Blackadder s Baldrickem na konci dostanou to co si zaslouží. Bravo! (Co se týče dabingu, nemůžu komentovat, jelikož jsem neviděl, ale originál je zkrátka bezchybný) 100% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Film byl promítán osmkrát denně v London's Millenium Dome po celý rok 2000. (Kulmon)
  • Když Černá zmije vstupuje ve svém sídle do stroje času, zavírá za sebou padací dveře a Boldrick do stroje leze zespoda, je možno vidět člena štábu v červené bundě, který z venku vytahuje dveře. (Reyak)
  • Na konci závěrečných titulků tvůrci slibují, že pokračování bude v létě roku 3000. (Reyak)

Reklama

Reklama