Reklama

Reklama

Bestián: Kupředu, zpátky jen krok!

  • Velká Británie Blackadder Back and Forth

Obsahy(1)

Lord Edmund Bestián (Rowan Atkinson) a Baldrick (Tony Robinson) testují svůj stroj času. Vydávají se do minulosti pro pár suvenýrů a nakonec se jim podaří změnit minulost. Ocitnou se tak např. v Sherwoodském lese, kde se setkají s Robinem Hoodem nebo u Bitvy u Waterloo. (Nancy)

Recenze (122)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neopakovatelná satira Black Adderovských eskapád se přenáší do současnosti (ale ne na dlouho:)), aby nás během cestování časem po patřičně zparodovaných významných okamžicích britské historie seznámila s bezpochyby nejokouzlujícnější Lady Marion - Kate Mossovou. Závěrečná pointa by byla geniální tečkou za příhodami Černé Zmije, ale to bych si nesměl z celého srdce přát, a jistě nejsem sám, aby podobně povedených příhod výkvětu anglické aristokracie bylo ještě mnohem víc. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o velmi zdařilé pokračování, nedokázal jsem se po celou dobu uvolnit, protože to běželo na CT1 a ne na Nově. Né, že bych byl vysazený na Novu, ale zvykl jsem si na jejich dabing postav a přes dabing CT1 jsem se jednoduše nepřenes (zvyk je holt těsné šactvo)... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

-A TOHLE JE ZA ČTYŘHODINOVOU VERZI HAMLETA, KTEROU NATOČIL KENNETH BRANAGH. -JAKÝ KENNETH BRANAGH? -TAK TOHLE MU RÁD VYŘÍDÍM! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se po deseti letech opět sešli a Černá Zmije je zpět, byť jen v jednodílném speciálu. Nejsou zde sice až tak geniálně vybroušené dialogy jako v seriálu samotném, ale stejně je to legrace od začátku až do úplného konce. Jen škoda, že někdy tvůrci zvolili poněkud jednodušší styl humoru. Ovšem momenty při setkání se Shakespearem jsou v nejlepším duchu původní série. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna to je tim, ze je tenhle kratas novejsiho data, ale humor mi tu prisel takovej odlisnej. Sice dojde na tupyho Baldricka, Zmijakovo urazky, proste vsechno, co clovek od Cerne Zmije ceka, ale neni tu toho kdovijak moc a je to spis zamereny na parodovani historickejch udalosti. Coz je porad skvela zabava, ale uz ne tak kulervouci. Nicmene objevi se vsichni stari znamy v ruznejch rolich, coz je fajn. Jen by me zajimalo, jestli ani v originale neni smich divaku a nebo jestli to takle zmrsila CT. Ne, ze bych nevedel, kde se smat, ale uz jsem na ten smich navyklej, takze mi to trochu vadilo. Mozna se mi to taky tolik nelibilo kuli odlisnymu dabingu, nez na jakej jsem zvyklej a debilnim novym jmenum pro Atkinsona a Robinsona. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Brilantní tečka za legendárním britcomem. Sice mě taky štve, že český dabing se jmény postav nehlásil k Černé zmiji (inu, Česká televize a její paranoia), na druhou stranu nova udělala k původnímu seriálu naprosto PŘÍŠERNÝ dabing, který zachraňoval jen Jiří Prager. Ti ostatní byli hrozní a s překladem si mohli taky víc pohrát. V tomto ohledu je 'Bestián' nesrovnatelně lepší. Ale těmi pěti hvězdičkami hodnotím samozřejmě film samotný, ne dabing. :-) 100% ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Krásná tečka za geniální ságou. Ze začátku mi kazil dojem nezvyklý dabing, ale pak jsem se přes to přenesl a díl jsem si náležitě vychutnal. Mám moc rád filmy o cestování v čase a Černozmiják pobavil spolehlivě v každé době. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Trochu očividné, ale určitě sympatické. Nakonec si myslím, že Atkinsonovy role, v nichž mluví, jsou o dost silnější než celý Bean, ostatně jimi získává mnohem víc možností. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tak vtipné sáj fáj aby člověk pohledal. Opravdu. Skvělý krátký film i bez znalosti čtyř sezón seriálu Černá zmije. S tou znalostí samozřejmě je to pak taková pěkná tečka za celým tím příběhem zrodu a konce pána Blackaddera. Navíc se zde setkají všichni protagonisté naráz. Pro fajnšmekry tedy také docela luxusní bonus. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Je skutečně obdivuhodné, že tvůrcům, po šestnácti letech od vzniku první řady, čtyřech sériích a několika speciálech, ani v nejmenším nechyběla invence. Naopak, mohli by ji rozdávat měrou vrchovatou! P.S.: Český dabing je vynikající (i když nerespektuje odkaz k seriálu, je skvěle přeložený, obsazený i zahraný). 95%. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série přesně takový, jaký si zasloužila. Tentokrát se setkáme se všemi hlavními aktéry najednou, k tomu se konečně setkáme s mistrem Shakespearem ("...a tady mám originál Mackbetha podepsaný Shakespearem samotným!" - "Kým?") v podání Colina Firtha a navíc třeba s Robinem Hoodem a jeho sličnou Marion (Kate Moss je přímo... wuf wuf!)... No a milí pánové Blackadder s Baldrickem na konci dostanou to co si zaslouží. Bravo! (Co se týče dabingu, nemůžu komentovat, jelikož jsem neviděl, ale originál je zkrátka bezchybný) 100% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nápad s cestováním časem tu byl již mnohokrát.Ale jdyž se ho ujme Rowan Atkinson tak to stojí za to.Nezapomenutelný je minimálně Robin Hood and his company. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

William Shakespeare dostane pěstí za všechny děti, které se o něm kdy budou učit, Robin Hood zhebne po krátké debatě založené na zcela logických faktech týkajících se sociálního zázemí v Sherwoodském lese, Wellington se u Waterloo zrovna nevytáhne... Všechno je na svém místě a tahle Černá zmije je zkrátka stoprocentní. Už během úvodních titulků jsem se smál jako pominutý a nepřešlo mě to ani během titulků závěrečných (se skvělou písní jako vždy). A pokud se bojíte dabingu a zejména Petra Rychlého - výjimečně se nebojte, je vážně dobrý. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Slušné zakončení ságy Černé zmije. Podle mého názoru filmu možná uškodil rozpočet. V seriálu odrhrávajícím se v papundeklových kulisách bylo více prostoru pro skvělý pronikavý britský humor. Sem se ho bohužel tolik nevešlo, a to asi na úkor spíše efektní kostýmové show a snahy ukázat co nejvíce v co nejkratší době. Škoda, spíš bych ocenil další sérii. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Black Adder až príliš predvídavé. Až príliš sa to podobá na obdobné time travel filmy, kde je strašne veľa historických postáv a gagy sa týkajú toho istého. Na druhej strane aj tu dokážu Curtis a spol. prekvapiť - napr. pasáž s Williamom Shakespearom. Poteší účasť v podstate celého hereckého ansámblu (až na to, že McInnerny hrá Darlinga a nie Percyho), ale nezmení dojem toho, že ide len o akýsi vývar z toho, čím bol typický pôvodný seriál. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bohužel plné hodnocení to nebude, ač patřím mezi "zmijofily". Bohužel mám tento bonus jen s dabingem a to se skutečně špatným dabingem, aspoň pro člověka, kterej je drogově navyklej na Prágrovi a Vaculíkovi (Atkinson a Robinson) a na označení Black Adder! Snímek jako takový už ničím nepřekvapí, stále se jedná o výborné vtípky, ale ty se de facto opakují takže oslnění něčím novým tu neexistuje. Bohužel, ale i tak parodie na slavné události a postavy z britských dějin jsou velmi povedené, leč někdy až moc jednoduché, fádní a prosté, jako např. vyhubení dinosaurů. Přesto však snímek nepostradá švih, děj solidně ubíhá, scény jsou přesně časově dlouhé. Myslím, že jde o důstojné zakončení seriálu Černá Zmije. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Neskutočne dobrá satira v podobe krátkeho filmíku, motív cestovania časom ma nikdy neomrzí. Seriál Čierna zmija som síce ešte nevidel, ale tento snímok ma rozhodne prinútil popremýšľať nad nápravou. Určite sa to oplatí. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nejlepší možná tečka za tím nejlepším seriálem o tuřínu. Nejfilmovějěí, nejsevřenější, nostalgická a odhalující další příbuzné (byť jen na fotografiích). Černázmije urazí Shakespeara, zesměšní Robina Hooda, ojede nejkrásnější Pannu (Marian) a párkrat si kopne do zženštilých Francouzů. A s Baldrickem vymyslí ten nejfikanější plán... "-Chutná to, jako kdyby si někdo trpící silnou rýmou vzal dvě lžíce přípravku na uvolnění hlenu a pak to všechno vychrchlal na avokádo. -Je zvláštní, že to říkáte, protože... -Ano, děkuji Baldricku, můžeš jít." ()

Reklama

Reklama