Reklama

Reklama

Blackadder: The Cavalier Years

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1988, 15 min

Obsahy(1)

Tento přídavek ke čtyřem sériím úspěšného britského komediálního seriálu byl natočen v roce 1988 a trvá 15 minut. Ocitáme se v Anglii, kde má být právě popraven král a lord Bestián (Rowan Atkinson) spřádá plány jak jeho popravě zabránit, aby i on sám nepřišel kvůli puritánům o své jmění. Samozřejmě mu nejde ani tak o záchranu krále jako spíše o svůj majetek. (Slaughter)

(více)

Recenze (37)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Při znalosti obvyklé (tj. nijak nízké) úrovně Černé Zmije jsem tušil, že příležitost kopnout si do Cromwella (kterého angláni kdovíproč nemají úplně rádi;)) bude divácky rozhodně stát za to. A taky že ano, nicméně jakákoliv složka tohoto krátkého výletu do dosud nezmapované epochy zmijácké historie je takřka ničím ve srovnání s - dámy a kavalíři prominou - k posrání dokonale historicky věrným a přitom neodolatelně směšným králem Karlem "yef, ekflnt" Prvním Stephena Frye. Za něj a za pesničku o měšci plném sovereignů je to 90% a klidně si můžete myslet, že stovku nedávám jen kvůli odporně blonďatému Atkinsonovi;) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady plati v podstate to samy, co o treti serii Cerne Zmije, dokonce i kulisy jsou pravdepodobne ty stejny. Dej se toci kolem popravy krale, kteryho naprosto perfektne zahral Stephen Fry a byl mi tady daleko sympatictejsi nez vsechny jeho ostatni postavy ve vsech seriich. A Atkinson tady vypada jak musketyr. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

V té čtvrthodince nebylo tolik prostoru pro pobavení na plný počet, ale rozhodně se jednalo o vtipnou scénku s prohnaným Edmundem Černázmije a jeho prostoduchým sluhou Baldrickem. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky série samozřejmě povinnost, už jen kvůli králi Charlesovi. Jinak zde všechno při starém, charaktery Blackaddera a Baldricka jsou víceméně totožné s těmi z třetí série. 90% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Minimálne o level horšie ako originálny seriál, no jedná sa o celkom dobrú zábavu na účet Lorda Protectora a s dôrazom na Edmundovu tragickú neschopnosť pripojiť sa k správnej strane. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Pro Blackadderofila jako jsem já další skvělý kousek, bonus k sérii o Zmijákovi, který sice nepřináší nic nového, ale pro fanoušky je jako povinná literatura...všechny ty skvělé charaktery, hrátky s historií a brilantní dialogy jsou ve vrcholné formě. Konečně se dovíte, "jak to všechno bylo"! ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Poněkud zbytečný přídavek, minimálně pro mne. Když už, tak bych uvítal přídavek z první světové. Chápu však ty, co hltají každou vteřinu seriálu; pro ně je tento patnáctiminutový kousek požehnáním... 60% ()

Terter 

všechny recenze uživatele

"Mám moc práce a nemůžu tě teď mlátit. Tady je má pěst, buď tak laskav a naběhni na ní, jak nejrychleji můžeš." I na tak malém prostoru musí být člověk chtě nechtě ohromen vybroušeným scénářem pánů Curtise a Eltona a samozřejmě i skvělými hereckými výkony Rowana Atkinsona v roli sarkastického a prospěchářského aristokrata, Tonyho Robinsona, který se snad pro roli Baldricka (zde se jak vzhledem, tak svou tupostí nejvíce podobá Baldrickovi ze třetí série) narodil a v neposlední řadě i Stephena Frye coby trochu natvrdlého monarchy. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Oproti druhé a třetí sérii a vánočnímu speciálu mě tento díl přišel trošku slabší, proto jen za čtyři. Ale i tak se další zmijácká příhoda celkem povedla a zapadla mi do mozaiky celého rodu. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle sequel druhé řady je vlastně taková jednohubka pro Comic Relief 1988. Ale i tak se jedná o velmi dobře zahranou (Fry !), ikdyž lehce předvídatelnou scénku. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Muž nedbalý cti a plod spojení pacholka od prasat a vousaté ženy kují vychytralé plány, jak (ne)popravit panovníka. Rowana Atkinsona i Tonyho Robinsona tentokrát přehrál Stephen Fry, který v roli krále Karla I., upřímně nadšeného vším, co se jeho popravy týká, naprosto exceluje. Vrcholem všeho pak je, když se z Edmunda stane velký blondýn s černou duší. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Černá zmije - Léta kavalírů. Naprosto dokonalý speciální díl Černé zmije z doby krále Krále I., kdy roku 1648 utíká před lordem Cromwellem. Na scénu přichází "neúplatný" sir Edmund Černá zmije a spřádá nitky k záchraně krále. Ovšem nebyl by to jeho sluha Baldrick, aby nevymyslel něco "chytrého". Ačkoli krátký díl, je plný neskutečně krásných anglických přirovnání a Rowan Atkinson si své role neskutečně užívá stejně jako Stephen Fry svého krále. Naprosto úžasný díl. Hudba: Howard Goodall ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Cunning plan se opět nepovedl úplně dle představ, ale aspoň u toho byla sranda. Akorát těch přirovnání (vtipných, avšak často až moc komplikovaných) se tady nahromadilo až uměle moc. Chápat ty historické souvislosti více, to by pomohlo. Ale jinak zábavná jednohubka. ()

Wallas 

všechny recenze uživatele

Kratší než jedna epizoda seriálu, ale je to stejně vypointované a zábavné. Klasická Zmijákova přirovnání, Baldrick a obvykle tupý S. Fry. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k poloviční délce to nebylo tak úplně ono, ale vážně to bylo moc super. Další příběh Černézmije, z historického úseku, který dosud nebyl zmapován, ale velice potěšil. Je to taková moc příjemná jednohubka z kulis ze třetí série a báječný doplněk série. Rowan Atkinson měl i tady samozřejmě dost vyčůrané hlášky, ale pozor... o něco lepší byl tentokrát Baldrick, když se ho ptáli na krále a JEŠTĚ lepší byl excelentní Stephen Fry jako Karel V., ten je oba strčil do kapsy. A moc mě pobavila ta písnička. Parodie na Cromwella se povedla, příběh byl HODNĚ, ale HODNĚ vtipný a černozmijácký, takže já byl spokojen. Dávám plný počet, i když v procentech je to jen 90% a ještě si dovolím malou poznámečku na konec - český dabing á la Prágr á la WWC by tomu slušel... Zmije, zdar!!! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jediný příběh který jsem viděl v originálním znění a jediný ve kterém není hlavní postavou Black Adder. Dostal sice nejvíc prostoru, ale neodolatelně kouzelný Stephen Fry se svým králem Karlem zanechal takový dojem, že mu jeho patnáct minut slávy ukradl. Skvělý doplněk k trochu slabší třetí sérii. ()

Reklama

Reklama