Reklama

Reklama

Blackadder: The Cavalier Years

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Velká Británie, 1988, 15 min

Obsahy(1)

Tento přídavek ke čtyřem sériím úspěšného britského komediálního seriálu byl natočen v roce 1988 a trvá 15 minut. Ocitáme se v Anglii, kde má být právě popraven král a lord Bestián (Rowan Atkinson) spřádá plány jak jeho popravě zabránit, aby i on sám nepřišel kvůli puritánům o své jmění. Samozřejmě mu nejde ani tak o záchranu krále jako spíše o svůj majetek. (Slaughter)

(více)

Recenze (37)

otík 

všechny recenze uživatele

Černá zmije - Léta kavalírů. Naprosto dokonalý speciální díl Černé zmije z doby krále Krále I., kdy roku 1648 utíká před lordem Cromwellem. Na scénu přichází "neúplatný" sir Edmund Černá zmije a spřádá nitky k záchraně krále. Ovšem nebyl by to jeho sluha Baldrick, aby nevymyslel něco "chytrého". Ačkoli krátký díl, je plný neskutečně krásných anglických přirovnání a Rowan Atkinson si své role neskutečně užívá stejně jako Stephen Fry svého krále. Naprosto úžasný díl. Hudba: Howard Goodall ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady plati v podstate to samy, co o treti serii Cerne Zmije, dokonce i kulisy jsou pravdepodobne ty stejny. Dej se toci kolem popravy krale, kteryho naprosto perfektne zahral Stephen Fry a byl mi tady daleko sympatictejsi nez vsechny jeho ostatni postavy ve vsech seriich. A Atkinson tady vypada jak musketyr. ()

Reklama

Terter 

všechny recenze uživatele

"Mám moc práce a nemůžu tě teď mlátit. Tady je má pěst, buď tak laskav a naběhni na ní, jak nejrychleji můžeš." I na tak malém prostoru musí být člověk chtě nechtě ohromen vybroušeným scénářem pánů Curtise a Eltona a samozřejmě i skvělými hereckými výkony Rowana Atkinsona v roli sarkastického a prospěchářského aristokrata, Tonyho Robinsona, který se snad pro roli Baldricka (zde se jak vzhledem, tak svou tupostí nejvíce podobá Baldrickovi ze třetí série) narodil a v neposlední řadě i Stephena Frye coby trochu natvrdlého monarchy. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

"Jak se má Lord Protector?" - "Vynesl rozkaz k vaší zkáze." - "Fantastické, absolutně fantastické.".....Asi poprvé z celé Černozmijovské historie mě někdo pobavil víc než Edmund s Baldrickem, a ten někdo je Stephen Fry .Ten je tady dokonale brilantní, perfektně pozitivní v každé situaci a já mu skládám hlubokou poklonu ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Pěkná Zmijí jednohubka, opět zařazena do jiného časového období, tentokráte se dostáváme k postavě Olivera Cromwella... Atmosféra hodně podobná 2. a 3. řadě. Zmiják je tu za pěkného grázla, který za prachy prodá i svého Krále. Fór s dýni dost povedený, no ale ty vychytralé plány, prostě to nějak nevychází no, ale snaha byla. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (1)

  • Tato patnáctiminutová epizoda nebyla vysílána samostatně jako ostatní speciály seriálu Černá zmije (od r. 1983). Na obrazovkách se objevila jako součást úplně prvního vysílání pořadu Comic Reliéf (od r. 1986), který se s výjimou let 1988 a 1989 vysílá každé dva roky. (Elyon)

Reklama

Reklama