Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když je lodní svářeč a amatérský boxer Jake Huard přijat na námořní akademii v Annapolis, věří, že se mu splnil jeho sen. Jakea čeká náročné studium i řada obtížných zkoušek, přesto věří, že uspěje. Večer před odjezdem se seznámí v baru s půvabnou Ali, po nástupu na akademii s překvapením zjišťuje, že dívka je jeho velící důstojnicí. Jake je zvyklý na fyzickou zátěž, tvrdé kondiční tréninky mu problémy nedělají. Má ale potíže s matematikou, navigací, a především s respektováním autorit. Často pak doplácí na svou zbrklost a svéhlavost, a když se rozhodne utkat v boxerském ringu s velícím důstojníkem Colem, dostane pořádný výprask. Díky Coleovi se jeho studium na akademii mění v těžký boj. Jake by nejraději s akademií sekl a vrátil se k práci v loděnici, zároveň ale chce svému otci dokázat, že je schopný dosáhnout svých cílů. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (168)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctová agitka na americké ozbrojené síly. Vše je zde standardní a tak jediným kladem je charismatický výkon Jamese Franca. Škoda, že nemá moc co hrát... Annapolisu výrazně pomáhá, že se ke konci odkoní od nudné linky s těžkým prvním rokem v přijímači a soustředí se na boxerskou vložku. Ta je sice také průměrná, ale alespoň se něco děje. Průměrná a snesitelná podíváná na jedno zkouknutí - přesně to nabízí tento film. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že mé hodnocení je zcela nekritické. Tento film se mi totiž přesně trefil do noty. Military fetish, slabost pro Donnieho Wahlberga v uniformě a záliba v boxu mě zkrátka úplně zaslepily.:) (90 %) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zajímavé drama z prostředí prestižní americké vojenské akademie pro budoucí mariňáky Annapolis, ke kterým každý rok dělají nový nábor a o jedné takové partě se odehrává i tento příběh. Respektive hlavně příběh jednoho, tedy Jacka, který to v životě měl docela dost těžké a tak se rozhodne zkusit co jeho síly dokáží vydržet. Celý film se natáčel bez podpory námořnictva, což si nedokážu představit pač ztvárnění prostředí a atmosféra byla cítit ke mě každým krokem. U čeho jsem se ve filmu opravdu bavil byly boxerské zápasy, které byly relativně dlouhé, zábavné a bylo vidět, že dali tvůrcům pekelně zabrat. Režisér, který si ztratil reputaci u Rychle a zběsile 3 se rychlostí blesku navrací na výsluní hollywoodské smetánky a doufám, že mu to i nadále vydrží. Už na začátku jeho filmové kariéry mu věštili slušnou budoucnost. Doufám, že oprávněně. --- Lepšíš se Howarde…brzy budeš stačit na moji šestiletou dceru. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $17,127,992Tržby Celosvetovo $17,496,992Tržby za predaj DVD v USA $28,957,236 //počet predaných kusov 1,227,838║ klasický šablonkový príbeh v ktorom moc postavy nedokážu pohnúť s emóciami /40%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Po zpackaném Rychle a zběsile 3 bych od Lina čekal všechno, kromě učesaného a mírně klišovitého příběhu, který celou dobu stojí na hlavním hrdinovi. Inu, překvapení se dějí. Zmizely sice všechny záběry na stíhačky a výbuchy (tvůrci se nakonec nedohodli s armádou o použití exkluzivních záběrů, což nechápu, protože větší agitka tu od dob Top Gunu nebyla ;), ale James Franco v hlavní roli dokazuje, že patří mezi ty lepší herce a doslova se proboxuje vojenskou přípravkou na elitní škole v Annapolis. Klasická buzerace od nadřízených, tužení přátelství s kolegy, příprava na boxerský turnaj... nic víc nedostanete, ale nic víc ani nepotřebujete. Vynikající hudba Briana Tylera, kouzelná Jordana Brewster a solidní řemeslo od pana režiséra. Tuhle stominutovku reklamovat nebudete. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

James Franco předvádí svůj talent v roli chlapce studujícího námořní akademii. Příjemný a nenáročný snímek, který skvělým a jednoduchým způsobem přibližuje život obyčejného chlapce, který chce být námořníkem. V jednoduchosti je krása a působivost. Francovi sekunduje nádherná Jordana Brewster. Celý snímek působí možná trochu mentorsky a můžete v něm hledat různá ponaučení, ale proč si kazit příjemný film o netradičním tématu? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

50 000 mladých mužů a žen požádalo o nástup do této akademie. Jen 1207 dnes ráno prošlo těmito branami….. Každý má své sny. Než něco dokážeš, musíš věřit! Přeměna z civilistů na námořní důstojníky není snadná. Výcvik je jiný než na obyčejných výcvikových základnách. Více než o drilu je to o Jakeovi, jeho osobnosti a schopnosti se vyrovnat s faktem, že SÁM NEJSI NIC. Filosofování, jestli je či není dost dobrej, jestli má skončit a tak dále …. + krásná (ne) herečka J.Brewster, která bych uvěřil snad jen roli v pornofilmu. Prostě mne během filmu mnohokrát napadne: ,,proč tohle někdo natočil?“ Snad jako reklamu na námořní akademii. Jak je prestižní a jen ten kdo potrénuje a má jasný cíl může vyhrát ,,The Brigades“. Nic jiného tento film plný klišé nenabídne. Překvapením by bylo pouze náhlé úmrtí někoho ze zúčastněných, ale to by zřejmě nenásledoval rozněžněný závěr, který vás učiní šťastnými, nebo vám z něj bude zle. Jako mě. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Řeknu hodně málo: Filip Renč!. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Annapolis [2:31] ,2. The Brigades [1:28] ,3. Showdown [4:13] ,4. Progression [2:08] ,5. Turning Point [1:36] ,6. I'll Do It [3:08] ,7. Run in Place [1:47] ,8. The Naval Academy [2:16] ,9. Jake [2:29] ,10. Four Seconds [1:55] ,11. Twins' Theme [1:59] ,12. Tank Drill [1:28] ,13. The Offer [2:21] ,14. A Little Jog [2:50] ,15. Second Chances [3:45] ,16. Brigade Training [2:33] ,17. Eye Opening [1:12] ,18. Gates of Annapolis [1:53] ,19. Jake and Ali [1:41] ,20. Cole [1:28] ,21. I Have Nowhere Else to Go [1:41] ,22. Training Begins [1:52] ,23. Near First Kiss [1:05] ,24. Math Problems [0:51] ,25. Sleepless Night [1:32] ,26. Holiday Leave [1:47] ,27. Wakey Wakey [2:20] ,28. Find Out Who You Are [1:56] ,29. Annapolis Finale [1:07] ,30. Annapolis End Title [5:20], ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Annapolis si v poklidu vykradl Důstojníka a gentlemana a na CSFD mu to dle hodnocení (69% ku 69% - 20. 4. 2012) v pohodě prošlo. U mne však uhlazený Jake Huard ani omylem nemá na divokého Zacka Maya a "chlapácké" plácání Colea se s drilem sgt. Foleyho nedá vůbec srovnat. Snad jen tělesná schránka Jordany Brewster dává Annapolisu nějaký ten bodík navíc, ale u mne to na remízu rozhodně není. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jakou značku pěny na holení používá major Harmon Rabb? Za jaký čas naseká Casey Ryback šest středně velkých pórků? Mississippi teorii moc nezná, takže nasměruje svou tvrdohlavost do přípravy zavalitého Arkansasu, zápolení v ringu a tokání s velící, co vypadá, že zrovna udělala maturitu. Jestli jsem dal důstojníkovi a džentlmenovi Ríšovi tři frčky, tady musí být nárameníky prostší. Francův tupý výraz je způsobený tím rohováním, nebo mu v loděnici něco spadlo na hlavu při svařování? Okrasa Brewster je trenérka boxu jak z hovna kula a Gibson se při něm tváří jak Chong Li v Krvavém sportu. To vše je spíš k smíchu, ale špatně nasnímané i sestřihané zápasy mezi provazy jsou naprosto otravné. US Navy se od vyobrazeného distancovala a těm, co nemusí ohraná žánrová klišé, to doporučuji také.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně vynikající film z prostředí amerického Námořnictva. A to vynikající po všech stránkách. Příběh není nijak složitý, film rychle uteče a nemusíte moc přemýšlet. Novic prestižní námořní akademie Annapolis, James Franco. Většinou opovrhován a vychováván stylem 'Nikam to nedotáhneš.. Ty na to nemáš', se dostal na místo, o kterém snil. Divákovi stačí sledovat film, příběh mu vše odvypráví sám. Herecké výkony jsou na výši, co se hereckého obsazení týče. James Franco na to má utáhnout celý film. Občas sice klopýtne, ale zbytek herecké sestavy mu pomůže. Tyrese Gibson je ten správnej bad ass velitel, který to někde v hloubi duše myslí dobře. Jordana Brewster, tak krásná herečka a hraje v tolika málo filmech. Na ni se stačí podívat a hned je člověku příjemněji. Všichni hrají to, na co mají. A vychází to. Příjemným překvapením byl pro mě výkon Francova spolubydlícího - Vicellouse Reona Shannona. Dialogy byly uvěřitelné, někdy dokonce hodně chytré. Nejvíce mě zaujal rozhovor Mississippi. Příběh doprovází skvělá hudba Briana Tylera. Po dlouhé době si zase musím sehnat OST. Tato muzika se k filmu nebývale hodí a dodává mu něco 'navíc'. Romantická vložka nevadí, naopak, je příjemným zpestřením. Co se týče stránky boxu, je škoda, že příběhová linie se točí hlavně okolo něj. Osobně bych přivítal, kdyby se více mluvilo o námořnictvu a o akademii, ale co. Je škoda, že se autoři nedohodli s Námořnictvem. Takhle neuvidíme žádné exkluzivní záběry. Je to škoda, když už takový film vznikl. Co je dobře, že snímku to nijak neubralo na působivosti. Pokud jste military fanda a víte něco o US Navy, film si zamilujete. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi prekvapivo kvalitná a pekná ukážka toho ako zakamuflovať ohraný príbeh niečoho párkrát už sfilmovaného. Veľmi nedôverčivo a škodlivo však pôsobí plagát, ktorý nie úplne vystihuje celý film. Všetko je ostatné však celkom príjemne funguje. Herci sú síce vybratí okate škatulkovo a ukážkovo, no finálne to vyznie celkom pôsobivo. 80%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nenarocny snimok z prostredia Namornej akademie, boxerskych zapasov a rodinnych a inych problemov. Mozno to nie je film, ktory by si zasluzil 4 hviezdicky, kedze je tam aj mnoho dialogov, ktore by hlavne fanusikov boxu mohli vyrusovat, ale aspon kvoli nadhernej hudbe Briana Tylera, ktory dokazal vystihnut ci uz boxerske chvile alebo problemy medzi otcom a synom si tento film zasluzi o hviezdicku navyse. Taktiez vedlajsiu ulohu si tu zahral aj Donnie Wahlberg, ktory (pamätnici si mozno pamätaju) zacinal koncom 80-tych rokov ako spevak a tanecnik v jednej z prvych chlapcenskych skupin New Kids on the Block. Nadhernu Jordanu Brewster si mozeme pamätat z Rodriguezovej Fakulty v ulohe Delilah alebo aj z akcaku Rychlo a zbesilo...... 17.05.2008 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ne úplně blbý pohled na americkou výcvikovou akademii. V podstatě jednoduchý, civilní a přímočarý (a samozřejmě klišovitý a agitační, jak jen pohled na vojenskou akademii může být), hlavně ale kašlající na nějaké ohlušující exploze nebo drsné pohledy z kokpitů stíhaček. Justin Lin to navíc docela vyhrál s herci i hudbou Briana Tylera. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Film, v ktorom sa nazhromaždilo toľko americko-vojenských a vzťahových klišé, že snáď film s väčším počtom ani neexistuje. Veľmi nepresvedčivé herecké výkony hlavných hrdinov a totálna antiherecká kreácia Jordany Brewster ... Nažehlené uniformy, hrdé a odhodlané pohľady, prehnaný boxerský zápas so snáď jednou tisíckou úderov a namejkapovaná poručíčka nie je to, na čo sa oplatí pozerať. Ani v nedeľu poobede .... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak pro mě jedno z největších překvapení roku! Ne že by to byl nějaký úplně vynikající film, protože své chyby určitě má. Příběh vyznívá skoro jako pohádka a od začátku je vám jasné, jak to celé skončí. To se dá ale celé překousnout, protože je to celé tak dobře natočeno, že jsem jim celý spolknul i s navijákem. James Franco je velice dobrý a opět dokazuje své kvality. Po delší době na sebe upozornila i Jordana Brewster, která také není k zahození. Jediný, ke komu jsem měl výhrady byl Tyrese, protože se do této role vůbec nehodí (a také mu od dob rychle a zběsile 2 nemůžu moc vystát). Tento film je tedy nakonec velice dobrý a dost dobře vám uteče. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Kde je vôľa, tam je cesta..." Skvelé a pravdivé motto pre priemerný film...Koľko krát sme videli amerického chlapca nevzdávať sa? Réžijný štýl a nablýskaný look pripomenie M.Baya a to mi veľmi dobre nerobí. Myslím toho Baya z posledných rokov...Keď si k tomu prirátam salutovanie, americké vlajky na každom rohu a reči o tom, že niet lepšej armády ako tej " US-ej", tak je s filmom väčšinou amen. J.Franco je celkom fajn, je to hlavne on a jeho zodpovedný prístup, vďaka ktorému film nespadol do úplných sračiek. Trápne vyznieva jeho ženská trénerka boxu! -toto som vážne nezožral. Film sa často zvíja v trápnych kŕčoch a zaujme skôr mládež od 13-20 rokov. Už som z toho kola von. Tieto americké bájky na dobrú noc už nie sú veľmi pre mňa. Iba na jedno pozretie. 50%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom ma prekvapil tento film.James Franco dokazuje, že patrí medzi tých lepších hercov a snaží sa to dokázaj aj režisér Justin Lin, ktorý už stihol spackať sériu FaF.No obidvaja sa v totmo filme predstavujú v tom lepšom svetle a na gól im prihrávajú aj herecké tváre ako Tyrese Gibson, Jordana Brewster či Donnie Wahlberg.Prekvapil ma aj scenár, ktorý nieje až tak zlý.Keď to všetko zlepíte dokopy a zabalíte to ako nedelené rezne do strúhanky (hudba v podaní Briana Tylera), tak vám vide lepšia športová dráma, ktorá rozhodne nenudí.Obľúbený soundtrack: Annapolis. 85% - 4* ()

Reklama

Reklama