Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Hugh Laurie) a Lucy Bell (Joely Richardson) jsou šťastný pár, který má téměř všechno, po čem touží. Ovšem Lucy k dokonalému štěstí chybí miminko. Snaží se všemi dostupnými bizarními prostředky, ale zkrátka jim tato radost zůstává odepřena. Po čase se jejich zoufalství zvětší a vztah se začne hroutit. Lucy nachází útěchu u svého zákazníka Carla (James Purefoy) a Sam ventiluje svůj stres do svého filmového scénáře. Do tohoto zmatku nakonec vchází doktor James (Rowan Atkinson) se svým černým humorem, aby dal vše do pořádku. (Bakllazaan)

(více)

Recenze (51)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Mozna, milacku je docela hrubozrnna komedie, ktera si s nicim nebere moc servitky. Jednoduchej pribeh o neplodnosti je spestrenej faktem, ze veskery situace s tim spojeny prevadi hlavni hrdina do scenare. Hlavni dvojka pulku filmu prosoulozi v hromade ruznejch pozic, neustale vymejsli dalsi a dalsi moznosti, jak pocit dite a do toho se propleta prave ta linie se scenarem a jeste jedna drobna s hercem, balicim hlavni hrdinku. Krome vyborny hlavni dvojky Richardson a Laurieho, tu je spousta zabavnejch vedlejsich postav. Vecne urvanej sef, naprosto vymletej reziser, kterej chce tocit jen o fetacich a injekcich, Purefoy tentokrat pro zmenu v roli uhlazenyho, cviciciho a zdrave zijiciho herce, kterej nebalit celej film hlavni hrdinku, tak o nem reknu, ze to je teplousek jak vysitej. No a pak samozrejme Atkinson, ten me ostatne ke sledovani filmu nalakal. Ma bohuzel opet malickou roli, ale jelikoz hraje tak trochu ujetyho gynekologa, rozhodne pobavi. I kdyz film pusobi lacinejsim dojmem, spousta skoro az cernohumornejch forku a sympaticky a zaroven kvalitne hrajici herecky obsazeni to vytahlo na solidni 4* a pro me prijemny prekvapeni. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Televize je fajn, ale filmy jsou uměním nového milénia. Jenže britské filmy nejsou v módě. V Americe se loni líbily jen tři. Potřebujeme scénáře, které jdou s duchem doby," říká ve filmu nesympatický šéf Hugha Laurieho, uřvaný producent. Zdá se, že něco podobného prošlo hlavou i Benu Eltonovi. Jeho bilance není špatná. Mladí v partě, Černá zmije, Tenká modrá linie, k tomu asi deset velmi prodávaných románů. Ale žádný film. Potíž je, že kouzlo Eltonových komedií je mimo jiné v nemilosrdné sžíravosti a zjevná snaha uspět na americkém trhu si na tomto poli vyžádala nepříjemné oběti. Kniha Neplodnost, z níž Maybe baby vychází, je vyprávěna formou střídajících se deníkových záznamů Sama a Lucy, neplodného manželského páru. Jak děj postupuje, je čím dál jasnější, že ti dva jsou neplodní i v jiných stránkách soužití než je vytoužené početí. Oba jsou to politováníhodní zoufalci se spoustou špatných vlastností a sobeckých zájmů, které jeden před druhým tají - a dítě je možná to jediné, co ty dva může dlouhodobě udržet pohromadě. Elton jim téměř nedopřeje chvíli oddechu v záplavě překážek, trapasů a konfliktů, jimiž procházejí. Opakuju - v knize. Jejich filmové inkarnace jsou nekontroverzní párek, jaký je k vidění v každé americké soap opeře. Neustálá snaha pojmout látku jako hořkou romantickou komedii jasně říká, které že britské filmy patří k těm "v Americe oblíbeným". Ben Elton ale není Richard Curtis. Laskavý pohled na drobná lidská pinožení mu není vlastní a cynický humor se zase nehodí ke zvolenému žánru. Neúspěch je o to viditelnější, že podstatná část děje (Sam využije vlastní život jako materiál pro svůj scénář) se pokouší karikovat strojené filmové zacházení s realitou. Za nejlepší místa Maybe baby nakonec považuju ta s Rowanem Atkinsonem v roli necitlivého gynekologa. To jsou dvě nebo tři scény. Kéž by Elton našel způsob, jak i do zbytku filmu dostat tak čistou, nadčasovou situační komiku, nezkomplikovanou zájmy producentů a překombinovanými výpočty co vychází a nevychází u masového publika. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Človek vidí na plagáte Mr.Beana a už si myslí, že to bude super komédia. Osobne do dnešného dňa nechápem, čo tam Mr.Bean robí, pretože vo filme hrá Rowan Atkinson niekoho úplne iného a asi len 3 minúty. Inak je to zdĺhavý, nudný, romantický film s doktorom Houseom a jednou fľandrou, ktorá je slabá v rozkroku z jej kolegu. Snímka sa zameriava na nudné spolužitie nesympatického páru, ktorý sa snaží o tehotenstvo, no nedarí sa a tak sa asi milion krát vo film objaví slovo - spermie. Riešia sa hlúposti a hlavné postavy sa správajú hlúpo. Jediná scéna ktorá stojí za to je na gynekológií s roztiahnutými nohami hlavnej protagonistky a doktorom "Beanom". ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Žádné veledílo se nekoná. Ač film láká na plejádu slavných britských herců a komiků, nemůžu si pomoci, ale americká romantická tuctová komedie vypadá dosti podobně. Jedná se spíše o film, který velmi specificky zachycuje snažení manželského páru o potomka, občas s vtipnými dialogy, které ovšem po chvíli zevšední, jelikož jsou neustále opakovány. Hugh v celku dobrý (do role z Fortysomething ovšem sakra daleko). Joely Richardson a MacFadyen průměr. Rowan Atkinson je zde čistě do počtu. Shrnuto, podtrženo - film neurazí, ale také v ničem nepřekvapí, nic nového nenabídne. DVD v českém znění potěší milovníky českých hlasů, jelikož Rowana i Hugha mluví jejich dvorní dabéři. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nahořklá tragikomedie o páru, kterému se nedaří otěhotnět se v třetině filmu zlomí v nudné psychologické drama o tvůrčím procesu a zne/využívání osobních zkušeností - a je to dost nezáživné. Škoda, ta podbízivost americkému publiku to srazila na bod mrazu a přitom vtípky jako byla kytice v poklopci by z toho mohly udělat dobrý film na závažné téma - kdyby se to právě závažného tématu nezaleklo. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Výborný film ze života. Líbil se mi hodně ten nádherný britský přízvuk. Ten já vždycky můžu. Herecký obsazení mě taky dostalo, hudba taky. A ze všeho nejvíc se mi samozřejmě líbil Rowan. Jen škoda, že ve filmu byl tak málo. Ovšem, když tam byl, tak to stálo za to. Tenhle film bych určitě doporučila všem milovníkům britských filmů. 75%. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý, co v tomhle zajímavě vyhlížejícím filmu předvede Dr. House společně s Mr. Beanem. Bohužel byli to oni a pouze oni, kteří mě rozesmáli a donutili mě se dívat až do konce. Ve scénkách, kde se objeví Hugh - jakožto manžel nebo Rowan - jako gynekolog, máte o zábavu postaráno, zbytek je spíš taková nucená vycpávka, aby se natáhla stopáž a mělo to jakýs takýs příběh a děj. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já mám pořád Hugh Laurieho v hlavě zafixovaného jako House, takže mi dělalo trošku problém se právě od role svérázného doktora oprostit, ale nakonec se to povedlo, protože Maybe Baby je moc příjemný a svěží film, i když se tu jedná o poměrně vážných a intimních záležitostech. Nejlepší scénáře píše sám život, tak věřím, že se autor nechal inspirovat někde ve svém okolí. V podobné situaci jako Sam a Lucy se ocitla i moje kamarádka, dělali s manželem úplně ty samé věci a podstoupili možné i nemožné. Když už měli rozjednanou adopci, tak se jí podařilo otěhotnět. Jo, jo, cesty osudu jsou holt pěkně nevyzpytatelné. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jako kulisa k pečení vánočního cukroví, to bylo akorát. Sem tam i povedená hláška, nic převratného, ale viděla jsem daleko horší. Za pěkné křivky Joely Richardson a její jízdu bokem na skútru jedna navíc. ()

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Ve dvou případech jsem se upřímně zasmál, jinak mě film ale prakticky po celou dobu nudil. Scény s Mr. Beanem se jevily jako z jiné planety - v pozitivním smyslu slova. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Honba za dieťaťom, súlož kde sa dá, honenie len tak do luftu-nemožné.Príliš dlhý ( ten film samozrejme ), ktorý ma odvzrušil k spánku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pan Fazula, teda Rowan Atkinson ostane uz asi nyvzdy v roli pana Fazuliuu a myslim, ze sa z nej uz nedostane. Tuna sa pokusil o komediu so suvislym dejom - ale jaxi nevydalo. Teda Slovny humor Mr. Bean fakt nema, znamy je vdaka svojim grimasam a skecom, takze hlavne vdaka neverbalnemu humoru. Nebavilo ma to, na rok 2000 tu boli aj spatne kulisy : 30 % ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Pokus o moderní komedii o (ne)početí. Zajímavé je, že se půlka filmu točí kolem... točení filmu. Filmu, který má být dojemný, vtipný, prostě trhák. Tak proč potom není takové Maybe, Baby je mi záhadou. Vznikla totiž podivná směs milých okamžiků, nesnesitelné nudy a poněkud z řetězu utrženého konce. Hlavní pár je sice hezký na pohled, ale že Laurieho si Tom Hollander strčí do kapsy, to jsem nečekala. Alespoň že Kelly, Rachael a Matthew v malých rolích potěšili. Čekala jsem trochu trpkou komedii, dočkala jsem se poměrně trpkého zklamání. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího kolektivního nenadšení by se skoro mohlo zdát, že stačí, aby film nepasoval úplně přesně do určené škatulky, a už je odsouzení, posměchu a modrých procent hodný. Maybe Baby není prvoplánový brániční stimul, ale příběh dvou lidí, kteří řeší bolestivý partnerský problém, s komediálními prvky ve škále od suše britských po bláznivé. Hugh Laurie střídá herecké polohy z vteřiny na vteřinu a s Joely Richardson tvoří sympatický pár, střelený i milující (se). Jakkoli se děj točí kolem reprodukce, vtipy nesklouznou k nevkusu ani vulgaritě a jsou opravdu k smíchu. A vážná linie, vinoucí se paralelně s kopulačními eskapádami, v níž frustrovaná Lucy pokukuje po vystajlovaném hereckém cápkovi a Sam tajně převádí její deníček do filmového scénáře, je lidsky snadno pochopitelná. Výsledek je hořkosladký, ale dobrý. ()

Reklama

Reklama