Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nákladného kostýmního dramatu z 19. století jsou obsazeni dva herci Stefano, velká hvězda respektovaná díky vynikajicím kritikám, a začínající, ale zkušená Laura, jejímuž talentu někdy škodí její neurotická povaha. Oba herci se k sobě chovají nejprve odměřeně a přehlíživě, ale jedinečná chemie, která mezi nimi na place funguje, brzy přesáhne i do reálného života, což má na osudy obou devastující dopad. Tato estetická i srdceryvná romance, která s lehkostí přeskakuje mezi realitou a fikcí, odhaluje velkou vnitřní nejistotu a žárlivost lidí z herecké branže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Jednim slovem - nuda. Zalezitost, kterou jsme videli uz mockrat a rozhodne bych pricinu pocitu klise nehledal ve skutecnosti, ze tema "film ve filmu" bylo uvadeno cely leden ve filmovem klubu na CT2. Film neprichazi s nicim novym, neprimo recene poselstvi "zivot je film, film je zivot" Ameriku neobjevuje. Stopaz filmu je umorna. Jedna ze zaverecnych scen (cteni dopisu a strihani vlasu hlavni predstavitelky - "ono to jinak nez na silu nejde") cele predchozi utahane dve hodiny nespasi. Kdeze je svih a puvab Americke noci, vtip Hollywoodu Ending, originalita Dvojiho zivota (MFF KV 2004) nebo informacni potencial Valky zive, uvedeneho pred par dny na CT2. Jedna se o zatim nejslabsi film DEF 2006, dohromady s Horeckou (La febbre), v ramci festivalu rovnez uvedenou, nereprezentuje soucasnou italskou kinematografii v nejlepsim svetle. ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 2004 - nominácia na 1. cenu ◘◘◘◘ MFF Moskva 2005 - Nominácia na 1. cenu ()

Související novinky

Dny evropského filmu běží

Dny evropského filmu běží

29.01.2006

Jen abyste nezapomněli... momentálně probíhá až do 5. února v pražských kinech Světozor a Aero promítání filmů v rámci festivalu Dny evropského filmu. Od 6. do 14. února pak bude festival probíhat v… (více)

Reklama

Reklama