Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Balič jednoho velkého obchodu Jonathan Switcher má tajemství: je zamilovaný. A nejen tak do někoho: žena jeho snů se jmenuje Emmy a předstírá, že se do ní převtělila jakási egyptská princezna. A jestliže je Emmy plná života a k Jonathanovi se chová jako bytost z masa a kostí, projevuje se ve světě ostatních smrtelníků mnohem zdrženlivěji. Je třeba poznamenat, že pro Emmy je charakteristická jedna dosti neočekávaná zvláštnost: Je totiž figurínou ve výkladní skříni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (46)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Starship a jejich Nothing's gonna stop us now, James Spader ublíznutý a upnutý jak Herr Flick z Gestapa, působivé "kulisy" jistého reálného filadelfského obchodního domu postaveného v r. 1910, a co je nejdůležitější - extrémně sexy, ale také odzbrojujícně optimistická a energická Kim Cattrall. Tedy, hlavní hrdina Jonathan hraný Andrewem McCarthym (BTW střihnul si i roličku ve "Spaderově" Blacklistu) je taky fajn, ale na něj jsem se opravdu neměl důvod dívat:) Dějově je to poměrně slabé - to, jak se Emmy dostala do Jonathanova života, se vůbec neřeší, a polovinu stopáže tvoří groteskovité scény s jasnou předlohou Rubyho Rhoda z Pátého Elementu, ještě tupějším poručíkem Harrisem (G. W. Bailey posunující svoji roli z Policejní akademie o pár pater hlouběji), nebo podivným Italem/Španělem, co by rád sklátil Jonathanovu bývalku. Nutno říct, že film disponuje velmi dobře vybranou dobovou hudbou, a to, co bylo zkomponováno pro film, taky není špatné (ve scéně s rogalem zní úplně jako od Vangelise;)). A taky je vtipné sledovat, jaké módní úlety z osmdesátek se nám strojem času přenesly do roku 2024:) Celkově je Figurína dost neuspořádaný film - na jednu stranu hezky podané hledání sebedůvěry a odvahy ukázat talent, na druhou ztřeštěná řachanda, které někdo měl dát podstatně víc lásky při psaní scénáře. Ale jelikož má velmi příjemnou stopáž a neuvěřitelně sympatickou hlavní hrdinku, není důvod ji zavrhnout. I tak je to ale na červenou zónu málo - 60%. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pomineme-li fyzický zjev Kim Catrall, pomineme-li úžasnou slizáckost Jamese Spadera, pomineme-li terfnou hudbu zbude jen podivná taškařice bez lepšího využití jinak víc než dobrého nápadu.... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Těžko si představit nadšenějšího a optimističtějšího smolaře, než je Jonathan. Vyhazují ho z jedné práce za druhou, všude něco pokazí, ale on nepřestává vidět život pozitivně a nepřestává věřit, že se mu začne dařit. A díky šťastné náhodě se nakonec vrací jako zaměstnanec do obchodního domu, kde na začátku celého filmu složil z několika kusů figurínu sympatické ženy, která nyní ožívá... Úžasný osmdesátkový look, sympatický scénář, super postavy, a vlastně ve výsledku hodně milá romantická komedie. Přesně takové mám pocity z tohoto filmu. Ani na okamžik mě film nenudil, nápad byl doveden dle mého názoru až na dřeň a vytěžen opravdu maximálně, a ten konec, to je prostě nádhera. Ani jsem nevěděl, že tahle hodně známá písnička, která zní na konci filmu, pochází z nějaké filmové komedie z 80. let. A když zněla ta písnička a k tomu jsem sledoval závěrečnou scénu filmu, pociťoval jsem takové to správné romantické nadšení. Film hodnotím nadprůměrně s neskrývaným nadšením čtyřmi hvězdami. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

V dobách dávno minulých, konkrétne v roku 1987, sa súdruhovia zo socialistickej kinodistribúcie rozhodli tuzemským filmovchtivým divákom dopriať ďalšie dobrodružné eskapády J.P. Belmonda. Tentokrát ako klauna čo si zmyslel vylúpiť banku. Popri ňom sa na plátne objavila aj mladá a svieža Kim Cattrallová a ja som okamžite začal zisťovať ako sa dostať k ďalším filmom s touto fešandou. A netrvalo dlho a v mojom zánovnom VHS prehrávači pristál aj film o figuríne z výkladu, ktorá z neznámych príčin každú noc ožíva, aby bezuzdne a romanticky zvádzala mladého Andrewa McCarthyho. Po rokoch som si výlet do obchodného domu s oživenou figurínou a jej sexi figúrou zopakoval. A napriek tomu, že sa jedná o pomerne nenáročnú až prostoduchú zábavu, tak na Kim sa naozaj nedá vynadívať. (18.3.2021) ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Pohádková atmosféra osmdesátých let převedená na plátko. Supr. Při závěrečné scéně (a hlavně písničce) ve výloze jsem cítila mravenčení v zádech. Příběh je jednoduchý, výlohy jsou výborné (připomnělo mi to výlohu, kterou jsem viděla v Paříži před dvěma lety u Louise Vuitona, kde se vznášely obláčkové balónky) a jako celek to funguje více než dobře. Nevěřila bych, že K. Cattrall hrála v podobném typu filmu. Byla skvělá. A taky ten policajt, co hrál hlavního záporáka v Policejní akademii :D Ten byl výborný. A jeho psi Terminátoři :D ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Typická ptákovina z 80. let. Ale na pobavení stačí. Navíc jsem alespoň viděl Estelle Getty i v jiné roli než Sophii Petrillo v Golden Girls. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nostalgická záležitosť, ktorú som po prvýkrát videl v televízii na zahraničnom kanáli, keď naša televízia vysielala ako vrchol svojich programov filmy či seriály typu Žandár sa žení resp. Derrick. Ako puberťák som sa prvýkrát zamiloval do filmovej postavy (ano, Kim Cattrall bola fakt rozkošná), prvýkrát ako vyznavača filmov Commando, Rocky či podobných brainwash-action-movies ma dostala romantická komédia, prvýkrát som si pospevoval v škole pesničku z filmu (Starship - Nothing's Gonna Stop Us Now) a dodnes mám z tejto komédie len tie najpríjemnejšie pocity. A čo na tom, ak je to z dnešného pohľadu len slaboduchá rozprávka, však? ()

carly 

všechny recenze uživatele

taký milý filmík na sobotné popoludnie. najviac sa mi páčil Hollywood - ten bol úžasný. a tiež James Spader, ktroý si to hranie dúfam užil aspoň tak, ako ja jeho výkon. no a samozrejme G.W. Bailey v roli, ktorá ho preslávila - trochu pomalý, ale o to odhodlanejší policajt. a na Andrewa sa tak pekne pozerá ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

45. Zlatý Glóbus za rok 1987 - nominace (1) - Nejlepší filmová píseň - "Nothing's Gonna Stop Us Now" - Hudba a text Albert Hammond, Diane Warren ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Další osmdesátková klasika za mnou, velmi slušný průměr a za občasný hlášky jedna hvězda navíc. Hlavní hrdina je sympaťák, Kim je tu ještě mladá a Bailey vynikající. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Pohodová pohádková romance se sympatickými herci a příjemným hudebním doprovodem. Pro mne nostalgická vzpomínka na první videopůjčovny s plnými regály VHS s pro nás filmové nadšence do té doby nevídanými kousky. Nápaditý příběh, bohatá výprava, vtipné dialogy, prostě skvělá reprezentace filmové tvorby osmdesátých let, které ani čas neublížil. ()

Reklama

Reklama