Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Recenze (206)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lassardova senilita je v tomhle díle vtipná, což je výkon sám o sobě:) A ve spojení s gangstery vskutku vrcholové úrovně je z toho docela pohodová komedie, ve které se mimo jiné poučíte o nebezpečích vodního lyžování a naučíte se pít "koktejly s deštníčkama". Pátý díl je rozhodně oživením série. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Filmy s pořadovou číslovkou pět, obyvkle budí hrůzu na míle daleko, ale jelikož doba kdy jsem viděl akademii už dávno zarůstá mechem, nedalo mě to a kouknul jsem se, s tím, že v nejhorším přepnu na fotbal. K přepnutí nejen že nedošlo, ale stačilo pár minut a myšlenka, že taky existují jiný programy se rozpustila jak pára nad hrncem. Bavil jsem se snad víc, než kdysi dávno v pirátským VHS pravěku. Je z toho cítit nadhled, některé minipříběhy nemaj nejmenší chybu, třeba Lassard versus mafiáni už od toho letiště bylo jedno velký žužu. Callahanová ja prostě baba první kategorie, jen škoda že můj nejmilejší člen policejní bandy Tackleberry nemá víc prostoru. Nicméně celkově jsem si ve filmu našel spousty scének, dialogů i postav, který mě spolehlivě pobavily a víc od komedie nežádám. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na Policajnej akadémii 5 je vidieť, že je... piata. V tomto okamihu sa séria zlomila na uchádzajúce prvé štyri diely a neuchádzajúce (nasledujúce) tri vrátane dnešnej piatej (a to ešte nepočítam kreslený a hraný seriál). Kvalitatívnu zmenu symbolicky predznamenáva odchod Stevea Guttenberga (viď. komentár od JohnnyD). Obľúbený Mahoney sa s nami rozlúčil v štvorke a hoci sa v päťke vracia väčšina jeho parťákov (Hightower, Tackleberry, Jones, Callahanová, Hooksová, kapitán Harris, Lassard), už to skrátka nie je ono. Nikdy by som nebol povedal, že mi raz bude chýbať niekto ako Steve Guttenberg. Tvorcovia si zjavne boli vedomí popularity danej postavičky a tak sa v päťke objavuje Lassardov synovec Nick v podaní Matta McCoya, chvíľkovej hviezdičky konca 80. rokov (Deep Star Six, Ruka na kolíske). Je to vlastne Mahoney, akurát hraný iným (vizuálne relatívne podobným) hercom a s iným menom. Pozoruhodné je, že samotný Mahoney nikomu nechýba, nikto sa naňho nepýta a žiadnemu z jeho parťákov nepripadá čudné, že tu zrazu nie je.  To sú teda kamoši, to vám poviem. Kebyže sa objaví aspoň nejaká trápna hláška, že je odcestovaný v Európe! Ďalšou zvláštnosťou tejto lacnej hereckej náhrady je, že sa Nick v deji objaví až v polovici filmu, wtf. V päťke by ste taktiež márne hľadali aj Zeda, starého dobrého Sweetchucka a Nogatu. Naopak, vracia sa obrovský Tab Thacker ako House, ktorý debutoval vo štvorke. V šestke sa však už neobjavil, zomrel predčasne v r. 2007 ako 45-ročný na problémy s cukrovkou. Scenár sa mi komentovať nechce, ostatne už prvé štyri nestáli za veľa. Mohlo by sa zdať, že zápletka o výmene batožiny nepatrí k najprepracovanejším, ale toto je Policajná akadémia, scenáre predchádzajúcich dielov pravdupovediac oveľa lepšie neboli. Tentokrát ale snímke chýba vnútorné tempo a dynamika a humorným scénam humor (ehm) a scenár je  proste viac, ako inokedy predtým, mozaikový, roztrieštený do nesúvislých scén, ktorým šéfuje nekonečná pasáž z pláže. Nie som náročný; spravidla mi v predchádzajúcich častiach stačilo, ak dôchodkyňa vystrelila z veľmi veľkej pištole a spätný náraz ju naučil na pár sekúnd lietať. V päťke ale prakticky nič také nie je a väčšina vtipov je trápna a ťažkopádna. Mimochodom, spolu s dnešnou päťkou sa v r. 1988 na scéne zjavil aj spomínaný kreslený seriál. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jsou tu dve plus. Jednak pribeh, ackoliv jednoduchej, aspon to neni variace na minuly dily, presun do Miami je vcelku fajn a hlavne dostal spoustu prostoru Gaynes. Vtipu tu sice neni buhvijak moc, chybi tu Mahoney, ale ackoliv to neni buhvijak vtipny, docela svizne to odsejpa a ma to takovou pohodovou atmosferu. Lepsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chtěl bych vám jen říct, že to byl báječný únos." Jsem si jistý tím, že velitel Eric Lassard není nejlepším policistou století. V konkurenci Franka Drebina to zkrátka nejde. Jenže Lassard je dostatečně dementní na to, aby mě dokázal přiměřeně pobavit, v čemž mu zdárně sekunduje Tackleberry při zastrašování žraloka nebo Hightower při souboji s aligátorem. Nebylo to zkrátka úplně špatné, ale kdybych si měl vybrat mezi opětovným sledováním tohoto snímku a projížďkou s policistkou Kate na vznášedle, tak to obrazovka rozhodně nevyhraje. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

4 / 10 Nebyť toho, že ma takýto infantilný druh humoru zvláštnym spôsobom priťahuje, dal by som ešte menej, ako tie smutné dve hviedzičky. Spolu so sympatickým Stevenom Guttenbergom sa totiž z celej série nevytratil len sympatický seržant Mahoney, ale (a to je najhoršie) aj humor. Nevravím, párkrát sa zasmejete, hlavne vďaka extrémne neschopným lupičom s extrémne zlým, no o to zábavnejším, dabingom (bez neho ani ranu!), ale väčšinou nepôjde o smiech úprimný, ale skôr škodoradostný - smiech na úkor tvorcov, ktorý nevedia vymyslieť nič nové a ktorý klesajú a klesajú na samotné dno. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Další z nepovedených dílů policejní akademie, sice jsou ve filmu tu a tam vtipný scény, ale rozhodně to nedostačuje na to aby to dokázalo zabavit a to se ještě podařený vtipy střídaj s pěknýma trapárnama, ale zase se musí nechat, že i v patým díle se objevujou pořád ti samí herci, i když s každým dalším dílem jich je míň a míň a to se moc často nevidí, ale na kvalitě to filmu nepřidá ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Ne, tahle Policejní akademie není špatná, ale chybí ji humor. Hrdinové poodletěli na Miami Beach a předvádějí své žertovné kousky, bohužel je však jejich kouzlo pryč. Dost velikou chybou je také hlavní záporák, který Zedovi a vlastně snad ani žádné jiné postavě nesahá ani po kotníky. 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. A vydělala pořádný balík. Popáté už to ale nefunguje. Mahoney prásknul do bot, ostatní zůstávají, ale stejně jako předchozí čtyřka tenhle díl hodně střádá a jen parazituje na populární osmdesátkové značce. Jde tady o zvolení nového velitele policejní akademie, kterým by se rád stal kapitán Harris, naši staří známí navíc dopadnou bandu zlodějů diamantů. Už každopádně dost zoufalé trojčení v modré uniformě. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bez sympaťáka Mahoneyho to už nie je ono. Herec Steve Guttenberg sa už v piatom pokračovaní neobjavil a preto museli scénaristi oželieť aj jeho postavu, ktorá bola dovtedy neodmysliteľnou súčasťou všetkých predošlých častí. Je to poznať. „Policajná akadémia 5“ už začala naberať výrazne klesajúcu tendenciu, ktorá skončila v roku 1994 tvrdným nárazom na dno s poslednou „Moskovskou misiou“. „Nasadenie v Miami Beach“ je ešte stále, dá sa povedať, že v pohode. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po takové nijaké čtyřce mi pětka přišla o něco svěžejší a zábavnější i když platí, že vtipy už se dost opakují, ale je tu aspoň pár zapamatovatelných scén a nejvíc tentokrát boduje Lassard. Akční finále je pak trochu okopírované z trojky, ale opět celkem zručně natočené. Ve finále z toho tak vychází poslední koukatelný díl před slabou šestkou a ultra dementní sedmičkou. Škoda, že to tu celé neskončilo.55% ()

Reklama

Reklama