Reklama

Reklama

Policejní akademie 5: Nasazení: Miami Beach

  • Česko Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vtipálek Mahoney sice starou partu z akademie opustil, mnozí další však zůstali, a tak se můžete znovu setkat s mohutným černochem Mosesem Hightowerem, háklivým na každou narážku týkající se barvy kůže, lehce trhlým imitátorem zvuků Larvellem Jonesem, drobnou a nesmělou černoškou Laverne Hooksovou, která dokáže svůj tichounký dětský hlásek nahradit v případě potřeby hurónským řevem. Nechybí samozřejmě ani fanatický pistolník Tackleberry, energická Debbie Callahanová, roztržitý velitel Lassard a na druhé straně ambiciózní blb kapitán Harris se svým vlezlým poskokem Proctorem. Všichni se tentokrát vydávají na prázdniny do Miami Beach, kde se koná kongres policejních náčelníků. Zatímco Lassard tu má před svým odchodem do důchodu být vyhlášen policistou století, Harris se chce postarat, aby byl místo něj zvolen velitelem policejní akademie. Ostatní chtějí svého velitele podpořit - znemožní Harrise, Lassardovi zajistí další službu v čele akademie a ještě přitom stihnou dopadnout bandu zlodějů diamantů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Grogan 

všechny recenze uživatele

Policejní akademie 5 dostala do žil pořádnou dávku humoru, scénáristi se zaměřili hlavně na postavu náčelníka Lassarda a děj umístili do slunného Miami. Tenhle díl je po předchozí slabotě kvalitativním posunem vpřed a oživením pro celou sérii. Scénáristi si mohli odpustit trapné pokusy o parodii (žralok ve vodě) a úplně bych vyškrtl postavu Lassardova synovce, který působí jako trapný pokus nahradit Mahoneyho. Ale jinak fajn... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Plán byl jasný: přesunout partu těch, kterým ještě není blbé hrát v nastavované kaši Policejní akademie, do divácky atraktivního prostředí pláží Miami. Oproti prvnímu dílu je zde ale kupodivu mnohem méně obnaženého poprsí, což je jasný příznak rostoucí upjatosti americké mainstreamové kinematografie. Záporák je jeden velký déba a logická honička na vznášedlech (must have ve filmu z Floridy) je docela hezky natočená nuda. Celkově otrava... ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Steven Guttenberg asi věděl proč se o další díly nemá zajímat a hrát v nich. Ikdyž scénaristé mají skoro stejnou partu těch super policistů, nápady jim pro ně už dočista došli a na jeden podařený gag mají tucet trapných forku. Poslední díly jsou jen dojení starší krávy, která ještě nějaký ten litřík mlíka (dolaru) je schopná dát. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

V celku zaujímavý diel. Ak sa jedná o slnko, more, pláž, krásne ženy, akciu spojenú s pozitívnym adrenalínom, tak to je moje. Nezabudnem na tú scénu ako kapitán Harris zaspal a ostatní policajti mu natreli opaľovací krém iba na určité časti. Výsledný efekt ma pobavil. Páčili sa mi aj tie hotely, výťahy, lebo kým som nevidel tento film, tak som ako malý chalan netušil, čo je to prepych v letoviskách. Na Slovensku som totiž nemal možnosť zažiť niečo také v 90. rokoch. ako malý chalan z nie celkom bohatej rodiny. Taktiež na tie autá som pozeral s úžasom, lebo predsa to bol iný štýl. Asi môj prvý film o Miami, takže som z toho bol unesený. Dnes už na hlúposti nepozerám. Už to nebolo také živé a zábavné ako prvé diely, dokonca sami aj posledný diel páčil viac, takže odo mňa to má 50%. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Náčelník Lassard vs. Mafiáni, žádná Miami Beach. Náčelník Eric Lassard dostal konečně více prostoru a využil ho tak famózním způsobem, jak to máloko čekal, jeho naivita, ale i smysl pro kreativitu a vtip zde výborně kooperuje s naprosto neschopnými a hloupými mafiány. Dokonce není ani tolik vidět absence Mahoneyho, zřejmě proto, že ho zastoupí Lassard Jr., který se sice Mahoneymu nevyrovná, ale sympaticky se o to alespoň snaží. Spolu s jedničkou a trojkou nejlepší díly série, vtipů je dost a akční scény bodujou. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 19,5 milionu dolarů. (NIRO)
  • Mnoho scén Matta McCoye (Nick) bylo původně napsáno pro Steva Guttenberga (Mahoney), který se rozhodl, že v této filmové sérii už hrát nebude. O 18 let později byl přesto jedním z lidí, kteří se zasazovali o vytvoření další díl série. (HellFire)
  • Když Tony (Rene Auberjonois) pátrá po Lassardovi (George Gaynes) a uvidí ho u hotelu, vyprskne přitom svoje pití na přední sklo auta. Při dalším záběru na auto je však sklo čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama