Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová epopej přibližuje životní osudy moudrého krále Šalamouna, syna Davidova, který dovedl Izraelské k vrcholu prosperity a k velkému věhlasu. Příběh se otvírá ve chvíli, kdy oba Davidovi synové, starší Adoniáš i mladší Šalamoun, chtějí usednout na trůn. Vzájemný vztah ambiciózního Adoniáše a moudrého Šalamouna prochází řadou dramatických peripetií. Tvůrci kladou důraz na zprostředkování mravního poselství uspěchanému člověku dneška a na takřka pietní rekonstrukci dobových reálií. Moudrost krále Šalamouna se projevila, když soudil dvě ženy, které obě tvrdily, že jsou matkou jednoho dítěte. Šalamoun nařídil, aby dítě bylo rozseknuto. Tak Šalamoun poznal skutečnou matku - ta se raději svého nároku vzdala, než aby nechala dítě utratit. Šalamounova moudrost se však postupně mění v melancholii, opouštějí ho síly. Nádherné království, které vybudoval, se rozpadá. Jeden z nejdůležitějších úkolů, který dostal Šalamoun od svého otce, krále Davida, bylo postavit chrám, v němž by byla důstojně uložena Boží schrána. Šalamoun dosáhl všeho, co si předsevzal, ale opustil Boha. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

misterz 

všechny recenze uživatele

V rámci tejto biblickej série by som Šalamúna zaradil k tým slabším snímkom, čo však neznamená, že by sa tie takmer 3 hodiny nedali vydržať. Našťastie príbeh ma nenudil, stále sa tu niečo dialo alebo stále niekto proti Šalamúnovi intrigoval. Kvalitu dosť zráža kostýmová tvorba a priemerné herecké výkony. 65/100 ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Při prvním díle mé srdce zaplesalo - konečně díl, který se kromě drobností držel Bible! Jenomže pak to začalo. Počínaje soudem s mrtvým dítětem, kde se autoři pokusili přechytračit i Šalomouna... V druhém díle už se choval často bláznivě a pošetile. Prožil svádění a nešťastnou lásku s královnou ze Sáby, která si kromě zlata odvážela pod srdcem společné dítě... A hromady výmyslů, zřejmě pro větší sledovanost. Druhý díl už prostě opět odpovídá standardu tohoto seriálu - Bible jen pro motivaci. Takže 3 hvězdy za téměř celý první díl, ale hluboký odpad za díl druhý. A opět NEDOPORUČUJI těm, kdo berou Bibli vážně. ()

Kuny27 

všechny recenze uživatele

Filmu dávám slabé 2*, herecké výkony, takřka žádné až na pár světlých prorockých momentů, velice mě zklamal příběh o nejslavnějším králi všech dob... ()

Richie1 

všechny recenze uživatele

Víceméně zklamání, příběh mě nezaujal. Byl jsem přesvědčen, že film byl natočen někdy v 50-60tých letech, ale překvapivě to je novodobější záležitost. O to hůře vyznívá jeho slabé zpracování. Herci (včetně Ben Crossa v hlavní roli) nepodali kvalitní výkony, výprava byla skoro ubohá, ani hudba Morricona mě nezaujala. Mezi zfilmovanými biblickými příběhy to je jeden z nejslabších snímků. ()

Reklama

Reklama