Reklama

Reklama

Noraneko Rock: Sex Hunter

  • Japonsko Noraneko rokku: Sekkusu hantá (více)

Recenze (4)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na rok vzniku se jedná bez diskuze o velice kvalitní film. Vnímavý divák, kterého nezajímá pouze akce, pomsta, gejzíry krve, gore a znásilňování v něm jistě nalezne i spoustu vyloženě uměleckých pasáží a filmařsky zajímavých momentů... A to je asi právě kámen úrazu, proč já osobně tento film hodnotím tak nízko. Prostě já na ten "art" a umělecké podání příliš nejsem. Navíc film má naprosto jednoduchý děj, který mne od začátku nudil a jen chvílemi vytrhnul z řekl bych až "frustrace", protože jsem čekal něco úplně jiného. Město, dva gangy. Mužský a ženský gang, přitom tomu ženskému velí tehdejší známá zpěvačka (a herečka ...) Meiko Kaji, která později hrála v řadě mnohem krutějších a násilnějších exploitation filmů. Proslavila se zejména nekompromisně kultem Lady Snowblood (1973). Tyto dva gangy si pořád dělají nějaké naschvály, ale do jisté míry se i tolerují. Je to takové to "přátelské nepřátelství", hodně bych řekl, že je zde znát vliv klasických "spagetti westernů" (film se na ně v jedné scéně i přímo odkazuje). Do toho jeden cizinec, který se umí rvát, ale většinou dostane stejně na budku a který ve městě mezi gangy hledá po letech svoji sestru. Scénář téměř nula, jednou to nandá jedna strana druhé, jindy zase naopak. Meiko Kaji se svým pěkným obličejem film spíš výhružně prokouká (to jí šlo vždy perfektně ...), všechno zachrání opravdu neuvěřitelné finále, kdy jsem fakt nechápal, co se vlastně děje a stalo. Jak jsem psal na začátku, nedivím se vůbec, že tomuhle dá někdo plný počet ve svém hodnocení, ale pro mne osobně to byla úmorná nuda. Ještě upozorním - nulová nahota, nulový sex, znásilňování mimo kameru, krve poskrovnu, nula gore ... Prostě tohle zrovna není úplně přesně to pro mne, já jsem spíš na ty "zvrácenější masakry" ... ()

stub 

všechny recenze uživatele

To by mě opravdu zajímalo, co na tomto snímku našel Flipnic "artového"...no nic, některá tajemství mi asi zůstanou navždy skryta. Pokud jde o mě, vnímám snímek jako perfektní odreagování, jednoduchá story nehraje přílišnou roli, podstatná je atmosféra a nálada. Libůstkou je poťouchlý dobový soundtrack a samozřejmě Meiko Kaji v jedné z hlavních rolí (btw jako konkurenční boss se objeví Tatsuya Fuji, známý mj. z Oshimových skandálních děl "In the Realm of the Senses" a "Empire of Passion"). Co se týká pojetí, příběh je drsný, ale scény nikterak explicitní, což mi vyhovuje - nepotřebuji strávit 3/4 filmu detailním pozorováním znásilnění, mučení a krvavých bitek (i když je mi jasné, že pro leckoho může být takové pojetí atraktivnější;), jsem naopak rád, že film má nějaký čas také "sám pro sebe", což mu evidentně svědčí... ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Meiko Kaji ako veliteľka dievčenského gangu dospievajúcich Mako, ktoré pod zámienkou falošného sexuálneho obťažovania dokážu okradnúť muža o cennosti a riešia spory nožmi. Meiko v hlavnej úlohe neľútostnej a nekompromisnej mladej ženy predvádza herecký výkon, na ktorý ostatní nemajú, jedine Tatsuya Fuji. Od svojej neskoršej úlohy Matsu sa líši nie ešte tak sústredeným výrazom nenávisti a má aj iné emócie, zo všetkých sa dá dobre určiť pohŕdanie. Hasebeho vizuál zdôrazňujúci farby s výborným nasvietením je cítiť a fresh je aj obsah filmu. Násilnú spomienku hrdinovej nenávisti ku Američanom ponúka čiernobielu, štylizovanú statickou krvavou škvrnou cez hýbajúci sa obraz. Výborný film pre mladých, čo si užívajú život, zároveň dbajú na určité hodnoty a chcú meniť svoj život poteší autonaháňačkami, bitkami a streľbou aj fanúšikov akcie. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Zatím v rámci prvních tří dílů "cyklu" Stray Cat Rock ten nejlepší, byl jsem až na pár maličkostí opravdu spokojený. Děj je opět zasazen do vcelku atraktivního prostředí japonských mládežnických gangů přelomu 60. a 70. let. Ve filmu je vcelku hezky vystižena poněkud specifická atmosféra té doby, fascinace především americkou popkulturou a zároveň již postupnou snahou odvracet se od ní. Tohle ale bude zajímat asi jen opravdového fanouška, ostatní si mohou užít vcelku zábavný, bez příkras vyvedený příběh Tokijské spodiny, do jisté míry inspirovaný westernem - film na něj místy i odkazuje a vůbec ho připomíná svým celkovým pojetím (..ostatně, jako i některé další díly této série). Škoda jen těch filmových anachronismů, akční sekvence už opravdu zestárly, některé scény už zdaleka neplní svůj účel a budí spíše posměch.Pro fanoušky uhlíkových očí Meiko Kaji přesto skoro povinnost, nejspíš někdy zhlédnu i podruhé. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama