Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příjezd filmařů do malého ospalého městečka způsobí, že tu nezůstane kámen na kameni. Waterford je malinkaté a ospalé městečko ve státě Vermont. Mladá, půvabná Carla zde roznáší v bufetu kávu, knihovnice Annie se celým srdcem věnuje ochotnickému divadlu, pan doktor po ulicích trousí životní moudra a syn starosty se snaží stát politickým zvířetem. Nefunguje zde semafor a na hlavní třídě je už několik let v silnici díra. Tento poklid má být ale brzy narušen. Waterford si totiž vyhlédli filmaři s režisérem Waltem Pricem v čele a hodlají zde po nějaký čas točit. Jejich příjezd okamžitě vzbudí velké pozdvižení a oni sami mají velkou zásluhu na tom, že tu nezůstane kámen na kameni. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (32)

golfista 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný "film o filmu", který částečně evokuje vzpomínku na francouzský film "Americká noc", jehož kvalit sice nedosahuje, ale William H. Macy a P.S. Hoffman kvalitu vytahují zase vzhůru. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Půvabná komedie z prostředí natáčení filmu. David Mamet napsal (a natočil) roztomilý snímek, kde nechybí humor ani romantika. Navíc se tu sešla celá řada výborných herců. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Spousta dobrých nápadů zaniklo vinou nedotáhnutého scénáře.Např. záliba hlavní hvězdy v mladých holčičkách,kameram stěžující si na to že nemůže s kamerou projet oknem,hlavní kulisa(mlýn) shořela před 60 lety nebo herečka která se nechce svlíknout před kamerou a další se mohly více dotáhnout ale bohužel tvoří neslaný,nemastný celek.Ale Macy jako vždy za pět. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Z filmařského prostředí už jsem viděl lepší věci. Komedie to snad ani moc nebyla, respektive nevzpomínám si, že bych se nějak zvlášť nasmál. Film je vyprávěn velmi poklidně až ospale, dost se mi nelíbila hudba (a to se mi stává málokdy). ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nemohu vysloveně říct, že by to byla komedie, kde bych se smíchy popadala za břicho, ale v tomhle případě mně o to vůbec nešlo, protože podstatnou ingrediencí, na kterou jsem soustředila téměř veškerou svou pozornost byl můj oblíbený Philip Seymour Hoffman. To byla nostalgie jak Brno a možná ještě větší. Tady byl o 14 let mladší, blonďatý sympaťák, který v sobě měl celý kýbl toho správného hereckého charisma, což je pro diváka velmi podstatné. Je to milý příběh z malého městečka, kde se měly dít velké věci v podobě natáčení filmu, ale byly s tím spojené všemožné trable. Nicméně má pozornost byla nejvíc zaměřena na vztah scénáristy s Annie i když celá ta parta známých herců, kteří se zde sešli, byla taky moc fajn a sledovat je takhle pospolu byla prima podívaná. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Docela záživná a úsměvná komedie s dobrými hereckými výkony(můj favorit byl Wiliam H. Macy).No já jsem si na filmech o natáčení jiného filmu vždycky potrpěl.Jsou to takové velice vtipné komedie.A tahle není vyjímkou ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Philip Seymour Hoffman hýří charismatem a člověk se nediví, že o něj usiluje tolik žen. Škoda, že Mametův talisman Ricky Jay má tak malou roli. Spousta roztomilých postav a postaviček se objeví v této černohumorné komedii, mnohé mají skvěle našlápnuto, aby se vryly divákovi hluboko pod kůži. Ale nakonec zůstane zajímavý scenárista, starosta a kuchař. Ostatní něco postrádají, jsou luxusním pokrmem, který kuchařský mistr opomenul před podávàním okořenit. Škoda toho nevyužitého potenciálu. ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

David Mamet natočil oddechovou komedii, která není vůbec přehnaná, ani nějaká moc volná, ale je tak akorát. Skvělá komedie s parádním obsazením, které se velmi do tohoto filmu hodilo bych řekl. To že byl film z prostředí, kde se natáčí samotný film byl velmi dobrý nápad. Sám jsem se před zkouknutím rozhodoval, jestli se na State and Main vůbec podívat, protože ikdyž má dobré obsazení, tak se mi nějak do něj nechtělo, ale po zkouknutí jsem byl velice rád, že jsem se na tuto skvělou komedii podíval. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasická komédia, ktorá sleduje natáčanie filmu v jednom malom meste. Pôvodný scenár sa samozrejme neustále mení a výsledok je nakoniec úplne iný ako sa plánovalo. Má to aj celkom hviezdne obsadenie. Hlavne Philip Seymour Hoffman ako začínajúci scenárista takého naivného sympaťáka snáď nikdy nehral. Jeho romantická línia s miestnou knihovníčkou (Rebecca Pidgeon) je tým najlepším na celom filme. Tie vtipné klišoidné situácie a chaos okolo natáčania filmu tu sú podané príliš nezáživne a tuctovo ako to u Mamet býva zvykom. Doteraz ma žiadny jeho film nebavil, ale tento je vďaka romantickej línii konečne znesiteľný. Pekné bolo jak si morálnou skúškou okrem postavy vo filme prejde aj jej autor, ale tiež to mohlo byť spracované ešte výstižnejšie. Takže celkovo to je celkom pohodová jednohubka. 6/10. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Když jsem se náhodou zrovna nebavila (i když takových míst tam bylo opravdu minimum) nad vtipnými dialogy a komediálními zmatky kolem natáčení filmu, tak to vždycky ještě zachránila roztomilá romance mezi knihovnicí Annie a scénáristou, kterému propůjčil své nadprůměrné herecké schopnosti i velkou dávku sympatie P. S. Hoffman. Ona se tady sešla vůbec docela velká plejáda známých herců a musím uznat, že nikdo z nich nezklamal, dokonce ani S. J. Parker, kterou jinak zrovna moc nemusím. Za sebe určitě doporučuji. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lehce úsměvný humor-nehumor aneb First organized fire department was on the border of Dalmatia and Sardinia in the year 642. Jeden poznatek si odnáším: Only second chance I know, is the chance to make the same mistake twice. ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie zaplněná mnoha figurkami (povrchní hvězda S.Jessicy Parkerové, nekompromisní producent...) u které předvídatelná romantická linie neruší. Dialogy obsahují jednu perlu za druhou ('Nemůžu mít počítač ve filmu z roku 1895' 'Jak se film může jmenovat Starý mlýn, když nemáme mlýn ?' Jak natočíme tu scénu s pošlým koněm? Ale ty nemůžeš zabít koně Kurva'....). Jediným minusem filmu je hudba (neustále se opakující jeden motiv) ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Podstatne premyslená komediálna satira. Ideálne obsadená a plná ostrého dialógu od začiatku do konca. 6/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch nečekaně podařených komedií, která překvapí jak zpracováním, tak úrovní humoru. Velmi příjemná hoďka a půl. ()

Reklama

Reklama