Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Recenze (157)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Moje noční bdění už došlo do stádia, kdy mám chuť se potulovat po městě, ale jelikož v naší ulici nefungujou lampy, což je fakt blbý, zvlášť když vezmu v potaz, že jsou na chodníku výmoly jako blázen, volím variantu jinýho kalibru. Ten kalibr se jmenuje Cary Grant a je vážně úžasnej jako noční společník. Navíc Příběh z Philadephie je ten typ filmu, kde se upřednostňuje prořízlá huba, takže pokud nedisponujete mozkem, který absurbuje 643 slov za minutu, budete mít problém. Já ten problém neměl, viděl jsem totiž "Jeho dívka Pátek", film, ze kterého mě mi třeští hlava ještě teď (klad!). P.S. Nemám rád Jamese Stewarta! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Cary Grant, James Stewart a Kathatrine Hepburn v jednom filme. Najväčšie herecké esá (nielen) svojej doby spojili svoje sily v tejto adaptácii divadelnej hry, ktorá sa stala nesmrteľnou klasikou takmer všade okrem východného bloku. Nesmierne vtipná, romantická a našlapaná žánrovka, ktorej súčasná konkurencia nestíha ani po 75. rokoch. Šesť nominácií na Oscara, z toho dve premenené (Stewart, najlepší adaptovaný scenár) a pravidelné umiestnenie v rebríčku Top 100 najlepších amerických filmov všetkých čias.Má to trošku zbrklý scenár ale ubermega superstar casting to absolútne vynahrádza. Krásne, vtipné, dojemné. Takto má vyzerať klasika 10/10 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Než jsem si to pusil, dal jsem si slib, že za jakýchkoliv dám plný počet, protože tenhle film jsem sháněl tak půl roku, ale bez úspěchu, ale kdykoliv jsem si na něj vzpomněl, hned se mi na tváři rozrážil velký úsměv. Veděl jsem, že si ho tenhle rok ještě pustím. Stal ze zázrak a já usedal s nadšením, ale i obavou. Nakonec to všechno dobře dopadlo a já viděl opravdovou perlu mezi romantickými filmy! __ Dvorní herci Hitche a dokonalá bohyně si rozehráli partičku ve Filadepfii. Pan elegán a fešák Grant si chemii s krásnou Kathrine nacvičil už v Leopradí ženě a Stewartovi to šlo přímo od ruky. __ Jedna z nejlepších konverzaček ever! ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro romantické komedie ze 30.-60. let, tudíž jsem Příběh z Filadelfie nejprve pracně sháněl a poté si dlouho hledal tu správnou chvíli pro projekci, abych si Cukorův počin vychutnal v plné parádě se vším všudy. Výsledné dojmy mám však poměrně rozpačité, neboť na rozdíl od jiných podobně žánrově laděných snímků z výše uvedeného období mě tato kultovní záležitost nedokázala patřičně vtáhnout do děje. Například Leopardí žena či Moje nejmilejší žena jsou pro mě podstatně výš. Je možné, že jsem si od Příběhu z Filadelfie sliboval všechny ty roky až příliš a díky tomu jsem pak byl snad i mírně zklamaný. Za skvělé herecké výkony hvězdného tria Grant - Stewart - K. Hepburn dávám s přivřenýma očima 4*. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Nádherná černobílá klasika. Příběh odvíjející se z jednoduché zápletky je vystavěn na skvělých vypointovaných dialozích, vcelku úspěšně se vyhýbá sentimentálním klišé a v život jej uvádí dokonalý herecký trojlístek, který je opravdu radost sledovat. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Cary je šarmantný, Katharine neodolateľná a Jimmy dokonalý(ako vždy). Dialógy aj humor, všetko funguje perfektne. Tak prečo potom len štyri hviezdičky? Možno som od tak slávneho filmu s tak hviezdnym obsadením čakala viac. Alebo som na film nemala tú správnu náladu. Nuž, určite tomu dám ešte šancu. Časom... ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější film z žánrové škatulky jménem romantika. Důvod? Má proklatě daleko k cukrkandlovým výlevům. Naopak jde o výjiměčně povedenou konverzační komedii, která stíhá trefně glosovat i svět kolem sebe. "Nenávidíte mě, slečno Imbriová?" "Nemůžu si dovolit někoho nenávidět. Já jen fotím." Celý snímek stojí především na chytrých a vypointovaných dialozích ("Snad ses nevzdal své milované whiskey?" "Ne, jen jsem změnil barvu. Teď jsem na pastelové odstíny. Víc mi sluší.", kde exceluje Zrzka Katharine Hepburn, sarkastický Cary Grant a taky škytající James Stewart :-) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Úžasná komedie s ještě úžasnějším hereckým obsazením a výkony :) Sešly se nám tři nesmrtelné legendy Hollywoodu a ukázali co dokážou, to byla pohádka. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Černobílá nejklasičtější americká romantická konverzační klasika. S takovými herci se to režisérovi muselo pracovat a s takovým režisérem se to muselo hrát. Není co psát, opakovat superlativy je trapné, a výtky nemám. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická zápletka. Tejto romantickej bláznivej komédii zlatého veku Hollywoodu rozhodne nemožno uprieť istý spoločenský presah a trefné reflektovanie svojej doby, a to aj napriek tomu, že dejová linka bola pomerne jednoduchá a priamočiara. To však vôbec nevadilo, pretože snímok stojí hlavne na brilantných hereckých výkonoch ústrednej hereckej trojice, ktorá rozhodne vo svojej dobe patrila k tým najlepším - J. Stewart, C. Grant a K. Hepburn tu roztočili hotovú guľometnú slovnú paľbu, ktorá často buď romanticky naladila alebo pobavila. Nedá mi nespomenúť aj roztomilý opilecký výstup K. Hepburn, ktorý patrí po hereckej stránke jednoducho k mňamóznym. Čo sa týka mužského dua Stewart-Grant, obaja sa mi zdali rovnocenní a herecky dôstojne sekundovali uvedenej nesmierne citovo komplikovanej dáme. Po celý čas trvania snímku som sa medzi nimi nemohol rozhodnúť, ktorý to že z nich by si mal získať jej srdce. A ako to celé skončí? Nechajte sa prekvapiť... 85/100 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Klasika a legenda. Ústřední herecká společnost ve složení Grant, Stewart a Hepburn je dokonalá, jiskry přeskakují všemi směry a vtipné narážky jakbysmet. P.S. Ani opilec nezahraje sám sebe lépe než Jimmy Stewart :-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale zkrátka si potřebuju sehnat dabovanou verzi, abych si snímek dokázal pořádně užít. Sice už pár let dabované filmy vesměs odmítám, ale u téhle komedie jsem se nedokázal pořádně zasmát, byť je dost vtipná. Mám za to, že to je právě absencí češtiny - zkrátka potřebuju dialogy slyšet česky, abych vnímal atmosféru stejně jako u našich prvorepublikových veseloher. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Typický príklad bláznivého komedializmu zlatého veku Hollywoodu. Tieto príbehy prinášajú na scénu emancipované ženy s vlastným názorom, ktoré si dovolia ako rozhodovať sa o tom, koho si vezmú, tak o tom, či sa aj rozvedú. Jednou z ich najideálnejších predstaviteliek bola samozrejme na prvý pohľad emancipovaná Katharine. Film sa snažil priblížiť chladne pôsobiacu hviezdu bližšie k divákom. Kvôli obľúbencom Grantovi a Stewartovi zvyšujem na štyri hviezdy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že i přes účast Grante a Stewarta tento snímek nebyl ani zdaleka mým šálkem kávy. Především zpočátku jsem se brutálně nudil a nevěnoval snímku příliš ze své pozornosti. Fyzicky mi ubližovalo sledovat život emancipované píče a její nekonečně otravné mladší sestry. Emancipovaná píča ke všemu nepobrala ani příliš krásy. Sem tam se vzduchem prolétla příjemná hláška. Ovšem nic ani vzdáleně úsměvného. S výjimkou posledních několika minut se jednalo o brutálně nudnou záležitost, kterou jsem viděl na tři fáze. Ani se mi příliš nezdála chemie mezi postavami. George Cukor tvořil strašné sračky. Lepší hvězda. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Kupodivu mi to přišlo trochu slabší, podle obsazení jsem čekal smršť a dočkal se jen mírného vánku. Některé dialogy byly opravdu kouzelné. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Perla zlaté éry. Grant je tady k sežrání, Stewart je okouzlující a Hepburn úchvatná. Scénář je nestárnoucí a konec nezapomenutelný. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Ve 40. letech vznikaly v Americe opravdové klenoty a Příběh z Philadelphie je nepochybně jedním z nich. Cukorova režijní invence je v tomto případě více než skvělá. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tri herecké ikony, a ja som bohužiaľ žiadnej neverila tú lásku, snáď len tej slečne Liz ku Mikeovi. Trošku sklamanie. ()

Reklama

Reklama