Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Žánr sofistikované romantické komedie dosáhl svého vrcholu v této nestárnoucí klasice, zvolené mezi Top 100 amerických filmů všech dob Americkým Filmovým Institutem. Katharine Hepburn, Cary Grant a držitel Oscara James Stewart září v této mistrovské komedii (režie George Cukor) o intrikách, svatbě a zasloužené odplatě. Spisovatel Donald Ogden získal filmu druhého Oscara za adaptaci hry Philipa Barryho. (Magic Box)

(více)

Recenze (157)

MeGab odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle starý film je zkrátka… starý. Přestárlá mumie, která dnešnímu divákovi nic neřekne. Komediálního tam dnes není už absolutně nic. Dialogy jsou tupé, monotónní, mlácení prázdné slámy. Některé scény jsou odporně přeumělkované, neuvěřitelné. Chcete-li tupě na něco zírat, koukejte na buben pračky, vyjde to na stejno. ()

Doutas 

všechny recenze uživatele

James Stewart, Cary Grant a Katherine Hepburn v jednom filmu? U starejch klasik mi ke spokojenosti stačí i jedna z těchhle tváří, natož pak všechny tři! I kdyby byl Příběh z Filadelfie sebelacinější romantická komedie (což mimochodem není), tak s takovýmhle ansámblem by to prostě nemohl být špatný film. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

Katharine Hepburn si v době své největší slávy a fyzické formy klidně mohla dovolit kličkování mezi třemi nápadníky a že to byla formace! Především tedy dvojice Cary Grant a James Stewart, třetí v řadě John Howard sice až takové terno není, ale i tak. Jedna z nejklasičtějších a nejkvalitnější romantických komedií z válečného období, ve které hraje až překvapivě velkou roli bulvár. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

My jsme čekali pořádnou romantickou komedii, což jsme bezesporu také dostali, ale chvílemi to působilo docela normálně, - což je na nadprůměrný film špatné - až melodramaticky. A bylo to trošku moc natáhlé. Jinak Cary byl opět sympatický, Kate, tak jako vždy = skvělá a především mladík Jimmy (náš oblíbenec) se na své roli totálně vyšvihl a právem mu vynesla sošku. Cukor to zvládl perfektně a my musíme říci, že za to velké úsilí a trpělivost sehnat tento film to stálo! (Ještě že má KMPlayer k dispozici titulky!:) 80% Pro nás takový klasický předchůdce Lásky nebeské :-) ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel za mě tentokrát ne-e. Jak mám rád Caryho Granta a Katharine Hepburn a jak je považuju za jeden z nejlépe sehraných filmových párů vůbec, tak příběh Philadelphia Story jsem prozíval. Oni si sice oba dva (a tady i ve spojení s Jamesem Stewartem) odehrají svoje, jenže ten film se tak strašně vleče. Bohužel za mě o level či dva níže, než Holiday nebo Leopardní žena. ()

pollstro 

všechny recenze uživatele

Největší část úspěchu jednoznačně míří za Katharine Hepburn, jelikož to ona vlastnila filmová práva téhle slavné divadelní hry, ve které paradoxně sama původně hrála úplně stejnou roli a pro kterou byla vůbec celá divadelní hra napsaná, ta je prodala pod podmínkou, že ona sama se ujme své hlavní role a sama zvolí režiséra i herecké obsazení. Tak vzniklo herecké trio Cary Grant, Katharine Hepburn a James Stewart pod taktovkou režie George Cukora. Tohle hvězdné herecké obsazení společně předvádí po celou dobu naprosto fantastické výkony, chemie mezi nimi je naprosto neuvěřitelná, vytváří tak velmi jedinečnou a příjemnou podívanou, nabízející usměvavé a velmi chytré dialogy plné chytrého humoru, nad kterým se rádi zasmějete. Ačkoliv The Philadelphia Story nabízí velmi jednoduchý a předvídatelný příběh v pohádkovém stylu, jedná se o jedinečnou a skvělou romantickou komedii reprezentující vyšší společnost plnou elegance, luxusu, přepychu a nádhery. Souboj o ženu nebyl nikdy tak nádherný, vtipný a zábavný. Právem velmi oceňovaná romantická komedie, která si zaslouží veškerá uznání, která získává. "You'll never be a first class human being or a first class woman until you've learned to have some regard for human frailty." ()

E.T.Martin 

všechny recenze uživatele

Plně chápu těch zhruba dvacet lidí tady z čsfd, kteří si Příběh z Filadelfie zařadili mezi své nejoblíbenější filmy. Snímek je totiž jedním z opravdových skvostů zlaté hollywoodské éry. Tato romantická komedie až skoro pohádkového ražení (rozmazlená princezna najde toho pravého teprve potom, co je přivedena k "rozumu") není v žádném případě přeslazenou limonádou. Cukru je v ní tak akorát (minimálně v režisérově příjmení) a občas se hraje i na vážnější struny: například, když se řeší rodinné vztahy, ego hlavní hrdinky nebo různé sociální vazby. Režie i scénář jsou bezchybné, některé scény jsou nezapomenutelné, spousta skvěle vypointovaných dialogů také. Hlavními přísadami tohoto amalgámu jsou ale herci v hlavních rolích. Že je Katharine Hepburnová jednou z nejlepších hereček v celé historii Hollywoodu, o tom není pochyb, skvěle jí tentokráte sekundují další dvě hvězdy: chlapecký James Stewart a tentokráte ve svém projevu poměrně úsporný Cary Grant. Když se to vezme ze všech stran: film, který za více než sedmdesát let nezestárnul ani trochu. ()

r007 

všechny recenze uživatele

Film podle mého gusta. Má to příběh, gradující v tempu akorát, žádná hluchá místa a tři dokonalé herce jejichž postavy jsou zamotané tak akorát. I když tušíte, kterým směrem se to bude všechno rozmotávat, stejně sledujete s napětím jestli tomu tak opravdu bude. Carymu je role asi ušitá na míru a Katharine předvádí herecký koncert. Nejlepší scéna je určitě když k ránu James přináší Katherine v náručí, přitom si pobrukuje Somewhere over the rainbow a Cary se snaží zachránit co se dá. Způsob, jakým Katherine zdraví všechny přítomné, je kouzelný.A scéna opilého Jamese který se vydá navštívit Caryho je jedna z nejlepších a nejvripnějších z celého filmu. Jakkoli je ve filmu znát teatrálnost, která by slušela víc divadlu, nemůžu jinak než dát plný počet....Na tento film se můžu dívat znovu a znovu. ()

Heywood 

všechny recenze uživatele

Já na tyhle komorní, skoro divadelní kusy plné slov až tak nejsem, ale protože film byl ověnčen, tak jsem si ho dal. A prostě musím uznat, že tahle herecká škola byla skvělá, scénárista si s řadou vtípků dal fakt práci a tak pohled osmdesát let dozadu byl rozhodně příjemný. Zůstanu na 65%, protože čas je neúprosný zub a ani ve své době špička už není dnes ten pravý poklad. Přesto platí, že prohloupil, kdo neviděl. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Čo sa stane keď sa dvaja, určite jedni z najlepších hercov svojej generácie postavia proti sebe a snažia sa získať srdce jednej z najlepších herečiek svojej doby? Vznikne krásne romantický príbeh z Philadelphie. ()

cane991 

všechny recenze uživatele

trio Grant,Stewart,Hepburn neboly ľudia boly to mimizemšťania,lebo to čo predviedly v tomto filme je niečo úžasné. Tento film aj týto herci sú skvostom kinematografie. ()

Reklama

Reklama