Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martine (Isabelle Goguey) nastupuje jako asistentka zdravotní sestry do penzionu pro přestárlé „Doux Séjour“ na francouzském venkově. Setkává se s kolegyní Nicole (Charlotte de Turckheim) a přísnou ředitelkou Hélène (Betty Beckers). Na první pohled je osazenstvo penzionu příjemné a vstřícné, ale v noci se po chodbách plíží zlo. Když se jednoho večera vrátí Martine z kina, zjistí, že Nicole zmizela. Ředitelka jí sdělí, že kolegyně narychlo odjela, a Martine se rozhodne zjistit pravý stav věcí. (curil)

(více)

Recenze (20)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „La nuit de la mort!“ je takovou pěknou vykopávkou, na kterou narazíte spíše náhodou, pokud budete mít štěstí. Je to ale pěkná ukázka toho, co se v Evropě na počátku 80. let natáčelo. Je to krvavé, i když ne přehnaně – přesto vás jedna scéna dostane – má to atmosféru a nakonec to má i herečku, na kterou se budete rádi dívat, protože je taková pěkná, přirozená a není umělá. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale musím jít s hodnocením proti proudu. Ač jsem velkým milovníkem a obdivovatelem euro horroru, především pak toho italského a španělského, u toho francouzského jsem se již po několikáte spálil. Zajímavé téma je rozmělněné velmi pomalým tempem a absolutně se nehodící atmosférou. Achilovou patou je pak "snovost", kterou tak nemám rád a která ve mě tolik evokovala snímky Jeana Rollina. Vzhledem k zdejším nadšeným ohlasům jde asi jen o můj sugestivní dojem...Nicméně z francouského horroru bych doporučil nedostižný Don't Deliver Us from Evil. ()

Reklama

wipschka 

všechny recenze uživatele

Kdo rád překvápka, nechť jde do tohoto filmu naslepo, jako já. Protože to, co jsem dostala bych rozhodně od filmu s takovým názvem a coverem, nečekala. Jestliže překvapení bylo veliké, tak spokojenost z filmu nemenší. Počin je mi o to milejší, že už se mi dlouho nestalo, že by mě nějaký filmový zvrat překvapil. Zde to byly minimálně dva. Tleskám. Jednoduchá hudba a hlavně na piáno hraná melodie je přesně ten druh vtíravé melodie, u které si jednou nebudu moci za boha vzpomenout, odkud je, ale v hlavě mi bude znít neustále. Film je pomalejší a sakra atmosférický, čemuž hodně napomáhají i herci, kterým nelze nic vytknout. Slečna pečovatelka (i kozičky budou) je krásná, důchodci a služebnictvo náležitě divné, přičemž jejich žvancové nájezdy jsou skutečně působivé. Nečekejte gorefest, ale když už film něco ukáže, stojí to za to. Navíc téma kanibalismu a věčného života je tak vděčné. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Night od Death je opravdu skvělý, škoda že trochu zapomenutý, klenot... Jak se na Francouze na počátku osmdesátých let sluší a patří, film má trochu pomalejší děj, ale na druhou stranu oplývá naprosto parádní atmosférou a neskutečně jednoduchou, ale o to působivější hudbou... Proti hercům, taky člověk nemůže říct ani slovo, hlavní hrdinka je velmi sympatická a při pohledu na staříky, když jsi jdou pro kus žvance, mi až běhal mráz po zádech... A když k tomu připočtu pár opravdu velmi povedených gore scén, stává se z Night of Death kousek, který si s radostí kdykoliv pustím znova... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No vida, už som tomu ani neveril, ale stal sa zázrak a narazil som na super starinku. Napriek tomu, že sa horor snaží držať pri zemi, čo týka gore, je to pecka! Mladá ošetrovateľka sa zamestná v sanatóriu, aby sa starala o dôchodcov, no keby len tušila, čo ju tam čaká, asi by si to rozmyslela. Všetci obyvatelia sanatória vrátane riaditeľky sú totiž kanibali, ktorí chcú žiť večne, a tak si radi pochutnávajú na čerstvom mäsku, najviac na mladých opatrovateľkách. Dosť odvážny nápad na 80. roky a fungovalo to najmä vďaka brilantnej atmosfére a hudbe. Proste ten nástup skupinky starčekov na dennú "dávku" s ich lačnými pohľadmi, to nemalo chybu. Je to pekne nakrútené, hlavná hrdinka sadla a keď už došlo k nejakej kanibalskej scénke, jednoznačne bolo na čo pozerať. Napriek niekoľkým slabinám v podobe hluchých miest to bude za veľmi silnú štvorku, pretože čakal som čokoľvek, ale určite nie taký brilantný záver. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama