Reklama

Reklama

Sedmý hřích

  • USA Original Sin (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím, kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají. Vydává se na pouť temnou stranou vášně, která jej může zavést až do pekel... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Taková trochu dražší a hvězdně obsazená telenovela. Sice vás neunudí k smrti, ale jinak je to hrůza, hlavně ty šílený dialogy. Antonio Banderas ani Angelina Jolie nemají šanci tenhle výpotek zachránit. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

No, upřímně řečeno, zas tak hrozný, aby se to dalo přirovnávat k telenovelám, to zase nebylo. Čímž neříkám, že to nebylo dějově přiblblý a logicky děravý. Ze začátku to vypadalo na romantickou selanku, poté jsem se dočkal několika zajímavých zvratů a ve scéně na konci ("On je mrtvý. On potřebuje doktora.") jsem se cynicky bavil, jelikož jsem si vzhledem k absurditě scény připadal jako při sledování skeče od Monthy Python. Při krásně přiblblé scéně s jedem jsem si zase vzpomněl na Maryšu a její kafe. Cynicky jsem se pobavil a tak nemůžu říct, že bych byl zklamaný. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem byl skutečně zklamaný a otrávený. Kdybych se šel býval koukat s mou babičkou na její televizní program, vyšlo by to nastejno... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Teprve až dodatečně jsem zjistil, že režisér Cristofer natočil snímek Gia, který se mi moc líbil... Nic jsem popravdě nečekal (snad jen odhalenou Angelinu.) Ty scény byly docela funkční, nefunkční se mi jevily dialogy, částečně jednání postav nebo docela snadno odhadnutelné dějové zvraty. V podstatě jsem tedy dostal to, co jsem čekal... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

S Angelinou bych se klidně dopustil tolika hříchů . Nedivím se , že tvůrci udělali taky jeden a to je tenhle film. Asi se s ní chtěli seznámit . ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Rádoby objevný film, který však místo zaujetí bude spíše lehce nudit (to v tom lepším případě). Od čtvrtiny děje jsem předpovídal, co bude následovat a moje úspěšnost byla okolo 80-90 %. Hollywoodští scénáristé by měli přestat omílat jedno a to samé pořád dokola a měli by zkusit přijít pro změnu s něčím originálním. Banderas a Jolieová v hlavních rolích také nepůsobí dojmem, že by chtěli svým postavám dát něco navíc, tudíž je výsledek takový, jaký je - "šedivý". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $16,534,221Tržby Celosvetovo $35,402,320║ takmer zbytočný film /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Hříšný je zejména fakt, že to vzniklo! Děravý scénář, k tomu nudné a trapné scény aneb celovečerní telenovela. Při "druhé šanci" jsem se na tuto slátaninu ani nedodíval.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jako thriller poněkud upachtěné, erotiku bych hledal všude jinde, ale tu psychologickou stránku bych na místě nezatracoval, minimálně kvůli řadě zdánlivě nelogických jednání, což snad mělo být právě vrženou rukavicí pro přemýšlivého diváka. A navíc, jedná se o jeden z mála filmů, kdy jsem měl z podle mého názorů spíše vyrobených herců Banderase a Jolie alespoň nějaký dojem, plusem pak je, že není nejjednodušší ho správně vystihnout. Rozhodně bych však preferoval Truffautův originál s Belmondem a Catherine Deneuve Sirène du Mississipi, La. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Terence Blanchard: 1. Opening ,2. Getting To Know You ,3. Wedding Reception ,4. Love Scene ,5. Emily's Letter ,6. Luis & Julia ,7. Luis Finds Julia ,8. It's Edmond ,9. Luis Confronts Julia ,10. Breakfast With Billy ,11. Try To Run ,12. Billy's Here ,13. Billy's Dead ,14. Kitchen Talk ,15. Leaving ,16. Game's Over ,17. Luis Leaving ,18. Luis Travels/Julia Sins ,19. The Brothel ,20. Making Poison ,21. Whorehouse 2 ,22. Poison Run ,23. Prison Talk ,24. Ending ,25. Boat To Havana , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Slabý (a časovo riadne oneskorený) pohrobok erotických trilerov z 90-tych rokov, ktorých vlnu odpálil trhák Základný inštinkt. Následne sa vyrojilo niekoľko kontroverzných alebo (to skôr) kvázi kontroverzných podobných záležitostí, ktoré sa márne snažili vyrovnať sa Verhoevenovmu výbornému kúsku. Siedmy hriech si zaistil bezplatnú reklamu v podobe Banderasovej manželky Melanie Griffith, ktorá často navštevovala nakrúcanie a hystericky vyvádzala kvôli údajným pornografickým scénam manžela Antonia Banderasa a jeho kolegyni Angelinou Jolie, ktorá vtedy bola vážne kus. Preto som sa na výsledok samozrejme tešil. Bohužiaľ, i Denníky červených črievičiek ponúkajú viac erotiky, než Siiedmy hriech. Neviem, nakoľko sa strihalo, ale do úvahy prichádzajú 2 možnosti. Prvá: strihalo sa veľmi a drvivá väčšina erotických pasáží skončila na dlážke strižne. Druhá: nestrihalo sa vôbec, film ani žiadne poriadne erotické scény obsahovať nemal a Banderasova manželka je precitlivená. Zostali dlhé dve hodiny lepkavých (pseudo?)romantických záberov v čele s exotickou kubánskou výpravou, ktorá ako jedna z mála vecí tohto prepadáku poteší divákovo oko. Snímka sa ku koncu zmení na čosi ako historický triler, ale nefunguje to. Plytký film s príšerne nudnou réžiou a hlúpym scenárom bez hlavy a päty. Fakt si nie som istý, či si zaslúži viac, ako 2*. Režisérovi to zlomilo väz a najbližších 19 (!) rokov nič nenatočil. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Mám jeden problém. Kdyby jenom já, ale ona ho má i česká distribuce. Protože pokud je někdo schopný přeložit "original sin" jako "sedmý hřích," tak je to skutečně...smilstvo. Antoniovi s Angelinou to spolu docela sluší, jakkoli lepší filmy točí jeden bez druhého, a příběh si to kluše vpřed, aniž by si komplikovaně zlomil nohu při zapadnutí do jedné z děr na té cestě. Klasické "věci nejsou tím, čím se býti zdají" postupem času tolikrát není tím, čím se býti zdá, že se pracně rozpomínáte, kdo šije boudu na koho, nepříliš logické zvraty se střídají s chvílemi nudy, kdy vás hryže svědomí, že přece máte důležitější věci na práci než sledovat sexuální gymnastiku pod kubánským sluncem - ale na druhou stranu je to podívaná odehrávající se pod kubánským sluncem v dobách, než ono slunko zastínil Fidel. Takže za příjemný starosvětský závan a nikoli nepříjemnou podívanou šest bodů z deseti. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Angelina Jolie a Antonio Banderas je určitě dvojička která stojí za povšimnutí a speciálně u Angeliny stojí ještě za větší povšimnutí, když se nahá valí v posteli, nicméně film děsně sráží špatně uvěřitelný zvraty, krom toho ani herci tady nejsou nějak schopný to ukočírovat, hlavně mi to tak přišlo u Angeliny, ale rozhodně nemůžu říct, že bych se během filmu nudil ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Dobrá, tohle je krásný, příjemný film.... ale ten střih! Ten střih! Střihač asi zaspal a tak jsou scény nudné a dlouhé... Jaká škoda. Navíc ten slabý příběh, to autoři měli tak málo času, že to tak odflákli? Jaká škoda. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Věřte nebo ne,přes všechny ty vraždy a erotiku tam,jsem to jako malá milovala.Nevím,na co mě to naši nechali koukat:))Každopádně Angie a Banderasovi to spolu šlape,příběh je vážně hodně napínavý a vyvrcholení perfektní. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem slušný erotický thriller. Namísto toho je to bezduchá volovina o ničem. Ale dám dvě hvězdičky za Angelinu. ()

Reklama

Reklama