Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hned v úvodu černé komedie režiséra Arne Glimchera se divákům představí falešný kněz řádu sv. Mortimera. Říká si bratr Edgar a nabízí na venkovských trzích ponožky. Jeho nedobrovolným pomocníkem je mexický přistěhovalec Mortimer, který nemá papíry a hrozí mu, že ho policie pošle šupem na druhou stranu hranic. Tahle povedená dvojice narazí na mladíka stíhaného pro vraždu. Zatykač na Kida od Bílé řeky visí na každém rohu a právě on se musí nacpat do Edgarovy oprýskané dodávky a ohrožovat dvojici malých podvodníků pistolí! Kidova dívka si totiž chce mládence bez domova a na útěku vzít, ale nejprve by ho ráda představila svým rodičům A tak Edgarovi s Mortimerem nezbývá nic jiného, než se vydat do Lomaz Fols... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Film, který balancuje mezi komedií, sentimentálním dramatem, krimi thrillerem a naivní love story. Vzniklý slepenec sice není vyloženě nekoukatelný, ale pocit roztříštěnosti zůstává během i po skončení filmu. Co jsem to vlastně viděla? Nevím, ale Banderasovi to seklo jako vždy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Film, který ukazuje, jak je do něj možné vtěsnat tehdy populárního Banderase a spolek talentovaných herců, ale který v podstatě nemá kromě svého hereckého obsazení, čím zaujmout. Nebylo zrovna super pozorovat dobré herce, jak se ubíjejí ve scenáristické a režijní neschopnosti. Snad to měla být i legrace ve stylu černého humoru, ale to vám už nepovím, jak to bylo zamýšleno, protože po nějakém humoru ani památky a po chytlavé, respektive nějaké zápletce jakbysmet. Všechno se to plácalo v bahně slabých dialogů a ještě slabších scén, kterým chyběla návaznost. Jak jste si jistě ráčili všimnout, ve filmografii režiséra Arne Glimchera se od tohoto filmu neobjevil žádný následující. Zřejmě byl, na rozdíl od tohoto filmu, natolik soudný a uznal, že prostě divákům už nemá co nabídnout. Tenhle film podle toho vypadá. 30% ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Nic moc, celkem o ničem, jenom tam byli slvaní herci. Asi to nemělo ani žádný děj a žádnou myšlenku, ale zase tma bylo násilí a sex, což dává předpoklady k definování díla jako "film". ()

Reklama

Reklama