Reklama

Reklama

Veronica Mars

(seriál)
  • USA Veronica Mars (více)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
USA, (2004–2019), 50 h 24 min (Minutáž: 42 min)

Tvůrci:

Rob Thomas

Hudba:

Josh Kramon

Hrají:

Kristen Bell, Percy Daggs III, Jason Dohring, Francis Capra, Enrico Colantoni, Ryan Hansen, Teddy Dunn, Michael Muhney, Tina Majorino, Harry Hamlin (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(72)

Obsahy(1)

Veronica Marsová je pravou rukou svého otce, los angelského 'soukromého očka' Keitha Marse, který dříve býval šerifem. Potom se ale v městečku odehrála vražda Veroničiny nejlepší kamarádky, dcery jedné z nejbohatších rodin - Lilly Kaneové. Šerif Mars se vydal po špatné stopě a ze všeho obvinil Lilyina otce, vlivného muže Jakea Kanea, jenže k vraždě se později doznal jistý Abel Koontz a lidé přestali Veroničině otci věřit. Ztratil práci, manželka se odstěhovala a vrstevníci Veronicu vyvrhli ze své společnosti. Alespoň tak to Veronica vždycky viděla. Jenže bylo to opravdu takhle? Byl Abel Koontz opravdu vrahem anebo v tom bylo něco víc? Proč má otec v sejfu i po tak dlouhé době stále složku s Lillyiným případem? A odstěhovala se Veroničina matka vážně jen z důvodů, které byly Veronice řečeny? Odpovědi na tyhle a mnoho dalších otázek se dozvíte v 22 dílném seriálu z produkce režisérů, jenž mají na seznamu např. Ally McBealovou, Chirurgy, Aktu X aj. (ČSFD)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (172)

sonoluca 

všechny recenze uživatele

První sezóna - 70%. Druhá sezóna - 80%. Třetí řada - 70%. Předsudky jsou hrozný svině. Kdyby mi někdo před týdnem řekl, že budu koukat na Veronicu Mars, asi bych se mu ke svý škodě vysmál. V rámci žánru hodně silný nadprůměrně, největší zásluhu mají scénáristi a hlavní trio - naprosto skvělá Kristen Bell (ta holka neskutečně válí), Enrico Colantoni (fotr) a Jason Dohring (Logan), zbylé herecké osazenstvo ovšem nijak výrazně nezaostává. Jak už poznamenal Pan Filuta... je to návykovka. PS: Logan rules, Pize nebrat a českej dabing je příšernej! ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Josh Kramon: 1. We Used To Be Friends - The Dandy Warhols ,2. I Hear The Bells - Mike Doughty ,3. I Know I Know I Know - Tegan and Sara ,4. I Turn My Camera On - Spoon ,5. No Sleep Tonight - The Faders ,6. Dakota - Stereophonics ,7. Sway - The Perishers ,8. Long Time Coming - Delays ,9. On Your Porch - The Format ,10. Ocean City Girl - Ivy ,11. Momentary Thing - Something Happens ,12. The Way You Are - 46 Bliss ,13. Lost And Found - Adrienne Pierce ,14. Lily Dreams On - Cotton Mather ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Enrico Colantoni a Amanda Seyfried jsou ty dve hvezdy. Pokus o stredoskolskej barevnej "noir" pristup mi ani tak nevadi, pokud je dobre udelanej. Coz tady neni. Hlavni postavy se chovaji nejen nepochopitelne, ale casto i prilis nekonzistentne. Tim myslim, ze co chvili se nepochopitelne meni vzorce chovani, vlastnosti a pristupu, a to zrejme dle momentalni nalady scenaristu. Skoda. Je spousta lepsich serialu. Dalsi chybou je nedostatek postav, ke kterym by jste si mohli vybudovat pozitivni vztah. Vetsina se chova jako kreteni. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Along time ago, we used to be friends.. Kdysi dávno, když měl tenhle seriál ještě červené hodnocení, jsem každé odpoledne po škole sedávala k tomuto úžasnému seriálu. Nevadilo mi, že nejsem venku s kamarády, hlavně aby mi neutekl jediný díl! :-) Teenagerovská záležitost říznutá krimi nádechem. Hlavní postava je v podstatě taková Buffy bez upírů. Blond, křehce vypadající, ale ve skutečnosti s pěkně prořízlou pusou :-) Jednotlivé případy i tajemství, které se táhne celou sérií dávají tomuhle seriálu něco, co běžné záležitosti z americké střední školy (dosti vyždímané téma) prostě nemají. A obejde se to i bez tupoučkých momentů. Kristen Bell moc v oblíbenosti nemám, ale to jen kvůli směru, jakým se po Veronice Mars vydala, každopádně tady hraje výborně a Jason Dohring v roli Logana ( Our story was epic, you know? ) snad ještě líp. Takže zápory? Představitel Duncana, neumí hrát a pokaždé se zmůže jen na tupý a prázdný pohled. Účast Paris Hilton (více, doufám, netřeba dodávat.) A třetí série, pokaždé, když v nějakém seriálu vymění středoškolské prostředí za univerzitu, je to průser. VM bohužel není výjimka. Přesto, při vzpomínce na má všední odpoledne s Veronicou Mars, na vyrábění hudebních videí a na fandění páru LoVe nemůžu dát jinak, než pět hvězd. Nebudu pokrytec :-) A když už jsme u toho, jdu si seriál sehnat v původním znění..(Mimochodem, na imdb má VM 82%, tak kde se stala chyba?:)) ) Can't you talk on the phone and paint your nails like other girls? ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Veronica (Kristen Bell) bývala jednou z nejpopulárnějších holek na škole. Když byla ovšem její nejlepší přítelkyně Lily (Amanda Seyfried) nalezena mrtvá, a šéf policie a otec Veronicy Keith (Enrico Colantoni) označil Lilyina otce jako hlavního podezřelého, svět se obrátil vzhůru nohama. Veronica Mars je mix detektivky a vztahovky, který na první pohled možná nevypadá nijak originálně ani zajímavě, ale první pohledy klamou. Faktem je, že do detailů promyšlený detektivní děj hlavní linky nepřestává překvapovat, a mnoha četnými (a nutno poznamenat chytrými, narozdíl od např. Pretty Little Liars) cliffhangery láká na další a další díly. Vedle hlavní linie pak většina dílů obsahuje nějakou menší či větší samostatnou detektivní zápletku s více či méně překvapivými pointami, zatímco vztahová rovina vždycky baví, a je pokaždé komu fandit. Veronica sama je skvěle napsaná, božsky zahraná a zajímavá postava, Keith si potom může nárokovat titul snad nejsympatičtějšího televizního taťky. Škoda jenom předčasného useknutí, ale co naděláme, inteligentní seriály mají vždycky problém si najít diváky. 85% ()

Galerie (403)

Zajímavosti (28)

  • Stanice UPN, která seriál vysílala, se obávala, aby si zpočátku diváci nepletli postavy Teddyho Dunna (Duncan) a Jasona Dohringa (Logan), a tak vytvořili "barevný kód", kdy Duncan nosil oblečení modré barvy, zatímco Logan zase barvy zemité (odstíny zelené, hnědé atd.). Toto pravidlo se nakonec dodržovalo po celý seriál. (Tom Riddle)
  • Postava Meg byla vytvořena speciálně pro Alonu Tal. Pro roli Veroniky to byla hned druhá volba po Kristen Bell. (TomikZlesa)
  • Pouze dvě postavy se objeví ve všech dílech, Veronica a Keith Mars. (TomikZlesa)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Souboj blondýnek v Burlesce

Souboj blondýnek v Burlesce

11.10.2009

Bývalá Veronica Mars Kristen Bell (právě tento víkend má za louží premiéru její komedie Trable v ráji) bude znepříjemňovat život Christině Aquileře. Zahraje si totiž její rivalku v muzikálu Burlesque… (více)

Reklama

Reklama